Milyen főtt ételeket eszik 10-11 hós babátok, miket főztök neki? Bébiételt szokott még kapni?
Kisfiam holnap lesz 1 éves, de már egy ideje a következő recept szerint főzök.
Felrakok csirkemellett, vagy pulykamellett, combot főni. amikor már majdnem puha, mehet utána a zöldség. Ez mindig krumpli, plusz valami más: paradicsom, cukkíni, brokkoli, zöldbab, sárgarépa, borsó, saláta.
Ha megfőtt saját levével összeturmixolom, és rakok bele sajtot, valamint decinként 1 kávéskanál olivaolajat.
Én még nem használok lisztet, orvosi javaslatra, de te már nyugodtan. Kicsit hígabbra turmixolod, és berántod. A rántás jobb, mint a habarás, a pirított liszt könnyebben emészthető.
Aztán majd jöhetnek lassan a light-osabb felnőtt kaják is. Mi ezzel is óvatosabbak vagyunk, mert már van egy allergiás gyerekünk.
Kérdezted még a bébiételt. Hát azt nem eszi egyáltalán. Próbáltam megszerettetni vele, mert néha jó lenne, ha utazásnál kibonthatnék egyet, de köszöni, szerinte nem jó, nem eszi meg.
azt eszi kizárólag, mint mi.
bébiételt nem eszik már egy jó ideje.
jövő hétvégén lesz 11 hónapos
Mindent eszik, amit a korának megfelelően lehet. Az alapja mindig krumpli/rizs/durum tészta. Ehhez jönnek a zöldségek. Szerencsére mindent szeret szinte. Husit is kap minden alkalommal. Májat pár hete adok hetente egyszer.
Mivel foga még nincs, öklendezik a darabostól, így turmixolok.
Az olyan jellegű ételre, amire magunknak is tennék, az övére is teszek habarást kis liszttel, és vagy natúr joghurttal, vagy kefirrel.
Bátran használom a fűszereket. Egyedül borsot, pirospaprikát nem, és a sóval is csínján bánok, de a zöldfűszerek (oregano, bazsalikom, tárkony, majoránna, stb.), egyéb fűszerek, mint kömény, babérlevél, curry, szerecsendió, kis fokhagyma, jöhetnek! Így szereti, és majdnem olyan, mint a miénk.
Bébiétel van itthon, de csak végszükség esetére.
10:26 vagyok.
Húst nem kell neki adni minden nap. Én főztem neki mindig -én am nem eszem húst-, mire a védőnő felvilágosított, hogy nem: heti 2x hús, 1x máj, 1x tojás.
4 foga van,de mindent szépen meg tud rágni. Szóval már villával sem kell neki összetörni semmit, a húst szedem pici darabokra csak. Mi is azt esszük, amit ő -vagy ő i azt amit mi, nézőpont kérdése :DD
Szóval olívaolaj/napraforgó olajat használok zsiradéknak, a vöröshagymát lereszelem pl. pörkölt alá, csak olyan fűszert használok, ami mindenképp kell az ételbe, felesleges töltelékfűszereket nem használok. Sózom is az ételt, de kizárólag Himalája sóval.
1 hónappal ezelőtt még nem tudta el sem képzelni, hogy ekkora változások lesznek :) Akkor még sokmindent pürésíteni, vagy villával összetörni kellett neki. A kiflit/kenyeret sem harapta magától, most meg már nem is engedi, hogy azt én adjam neki :) Ilyen piciknél 1 hét is soknak számít a fejlődésben, majd meglátod.
Megint én:)
Hús: általában, szinte mindig csirkemell, esetleg, nagyon ritkán comb.
Fasírt is: darált csirkemellből, + a kenyeret vízbe áztatom, a tojásnak csak a sárgáját rakom bele + só + picike bors + pici porpaprika.
Muffint is sütök tej és tojás nélkül:
25 dkg liszt, 15 dkg cukor, 1 sütőpor, 1 vaníliáscukor, + vízből annyi, hogy jó állagú legyen a tészta. Előmelegített sütőben 20 perc alatt kész.
10:32 vagyok
Milyen érdekes, az én védőnőm meg azt mondja, adjak neki minden nap húst. 1-szer máj és 1-szer tojás rendben, de a húst másként mondta. Jó, hogy van egy közös álláspont. :-)
Mondjuk kb. 110-120 kg a védőnőm. :-)(Imádom ettől függetlenül.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!