Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Vannak még rajtunk kívül,...

Vannak még rajtunk kívül, akik nem tudják megadni a nyaralás élményét babájuknak/gyermeküknek?

Figyelt kérdés
Én ezért nagyon rosszul érzem magam :(( Ahogy most látom előre a dolgokat, nem csak idén nyáron nem tudunk sehova elmenni. Milyen gyermekkora lesz így? Csak az ovis és iskolás programok, kirándulások lesznek neki. Amikor vállaltuk őt, még nem volt ilyen problémánk a hitellel mint most. Elvagyunk nehezen, de a nyaralás nagy nagy luxus...
2012. jún. 21. 15:25
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Mi szoktunk menni, de csak ide Magyarországra. Idén nyáron mehettünk volna a párom barátjához Németországba, de sajnos nem fog összejönni, mert a dinnyénket elverte a jég. Olyan szomorú, hogy a dolgozó embernek sem telik nyaralásra. A párom dolgozik, a Gyedem előtt én is dolgoztam, mellette plusz bevételünk a dinnye, amit a szüleimmel közösen csinálunk. A fizetésből éppen kilehet jönni, meg a gyerekeknek is megvan mindenük, de abból félre tenni szinte lehetetlen. Én úgy szoktam a nyaraláson spórolni, hogy itthon mindent előre megfőzök (marhapöri, milánói, töltött paprika, töltött káposzta, brassói, és egy nagy kondér húsleves, amit kiadagalok ételhordóba, lefagyasztom. Két nagy hűtőtáskával indulunk el és minden napra megvan az ennivalónk. Egyik nap csigát főzök a levesbe, másik nap grízgaluskát, májgombócot, a maradék pöriből pedig gulyáslevest szoktam készíteni palacsintával. Ez azért is jó, mert nem kell drága éttermekben ennünk, és nem töltöm az egész napomat főzéssel. Szinte minden nap kell köretet csinálnom, de az max egy fél óra. Mi mindig apartmanba megyünk. Még itthon megveszem (akciósan) az ásványvizet, sört, üdítőt vagy szörpöt, a nyaraláskor csak szinte kenyeret, felvágottat esetleg egy-egy csokit vagy rudit veszünk. a kertünkbe minden megterem, itthonról viszem a paradicsomot, paprikát, krumplit, gyümölcsöt. Így a szállásért kell csak fizetni, meg az üzemanyagért, ja és a belépőkért, de azért a hasunkon tudunk a legtöbbet spórolni.
2012. jún. 21. 16:05
 12/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a biztató válaszokat!!! Kedves mindenkitől :))

Autónk nincsen, a buszt nem igazán bírja, fél rajta. A vonatot még nem próbáltuk. 1-1 napra remélem el tudunk menni valahova.

Fürdővárosban élünk, ahol sok a turista. Sokan vágynak ide, szeretnének itt nyaralni :)) Így azt szoktam mondani, hogy mi egész nyáron nyaralunk. Szóval lesz fürdőzés is.

Mi minden nyáron voltunk nyralni, mégsem voltam boldog, mert a szüleim végig veszekedték az egészet. Apám alkoholista volt, aki a nyaralásokon sem bírt magával... Talán tényleg jobb egy boldog családban 1 napot kirándulni, mint 2 hétig veszekedve nyaralni a Balcsin.

2012. jún. 21. 21:28
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Na, látod magadtól is rájöttél a lényegre!:):)
2012. jún. 21. 21:40
 14/21 anonim ***** válasza:
engem az szomorit el hogy a szuleim minket, bar 3an voltunk testverek, minden nyaron vittek nyaralni, akar az orszagba, akar kulfoldre, es ok is gyakran elmentek kettesben. most is sokszor toltik az unnepeket kulfoldon. mi sose leszunk az ok szintjukon, sose lesz olya jo anyagi helyzetunk mint nekik, es az orrom ala is dorholik hogy elcsesztem az eletem es szegenysegben elunk...
2012. jún. 22. 11:07
 15/21 anonim ***** válasza:

5. vagyok.

A szüleim nálunk is külön fejezet.

Ők pl. kitalálták nekünk a tutit, tudni vélik, mi a megoldás. Szerintük egyértelmű, hogy a férjemnek ki kell menni külföldre dolgozni, és akkor már mindjárt fogunk tudni nyaralni, meg minden.

Ők egyszerűen nem értik meg, hogy nem akarjuk havonta pár napot találkozni, minden nap szeretünk együtt lenni, este együtt lefeküdni és hétvégente együtt programokat tervezgetni.

Így is meg van/lesz mindenünk, ami kell, csak kicsit lasabban. Inkább lassacskán, de minden nap lássuk egymást. Nekünk ez fontosabb mindenféle luxusnál.

Ezt sajnos nem mindenki gondolja így.

Státusszimbólum lettek az anyagi javak, a valódi értékek pedig háttérben:(:(:(

2012. jún. 22. 12:25
 16/21 anonim ***** válasza:
kedves utolso, nem ugyanazok a szuleink? ugyanezt vagjak a fejemhez, hogy bezzeg ha kulfoldon dolgozna milyen jol elnenk, meg hogynem hallgatott rajuk tavaly elott, amikor azt tanacsoltak neki menjen mas orszagba dolgozni......
2012. jún. 22. 14:16
 17/21 anonim ***** válasza:

:):)

Azért örülök neki, hogy nem vagyunk ezzel egyedül.

Remélem még sokan vagyunk ilyenek, hogy nem mindenáron kell a luxus.

Semmilyen luxusért nem adnám a boldog hétköznapjainkat:)

2012. jún. 22. 15:06
 18/21 anonim ***** válasza:
Egyébként Ti merre laktok? Mi BAZ megyében.
2012. jún. 22. 15:09
 19/21 anonim ***** válasza:

mi Erdelyben, itt ne:

[link]

[link]

[link] index.php?id=galeria

2012. jún. 22. 15:40
 20/21 anonim ***** válasza:

Gyönyörű helyen éltek!!

Én szivesen mennék arrafelé nyaralni. Te mindig nyaralsz:):)

2012. jún. 22. 15:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!