Hányszor eszik babátok (8 hós körüli), kisgyermeketek?
Sziasztok! Lassan 8 hós babám 6* eszik. Anyukám szerint ez sok. És hogy idővel elég lesz a 3-4*-i étkezés. Én úgy gondolom, hogy a felnőtteknek is 5* kellene ennie, három főétkezés, tízórai, uzsi.
Gondban vagyok azzal is, mikor mit kapjon a baba. Egyelőre minden étkezés főétkezésnek minősül a mennyisége miatt.
6: szopi, 10: szopi, 13:30: főzelék, 16:30: szopi, 18:30: tejpép, 20:00: szopi
Bár tegnap a főzelék után (2-kor) 6-kor evett néhány kanál tejpépet, utána meg 8-kor szopi. Közben persze ivott vizet.
Nálatok hogy van?
Köszi!
Szia!Az én fiam 8hónapos múlt,és reggel kb 6kor szopik(nagyon keveset,kezd leszokni)így már 8-8:40körül újra éhes.ilyenkor gyümölcsöt kap(1Ü-1bamán,alma,barack...),majd alszik egyet úgy 11-11:30ig,és így délben(+-fél óra)ilyenkor megeszik 1Ü húsos főzeléket,majd 3körül szopik egy keveset,és most akarom neki ilyenkorra bevezetni a joghurtot,vagy kap babakekszet,kis gyümölccsel.Aztán már csak vacsit kap.ami 7óra körül van,ekkor tejpépet kap,3komfortszopi.és utána alszik is.(jobb esetben)Tehát 5x eszik.
én úgy vagyok vele,ha éhes,akkor adok neki.mit várjak tőle kevesebb evést,hiszen én is egész nap csipegetek.
Azon is gondolkoztam már, hogy az 5 körüli szopi helyett tejpépet kapna, vagy főzeléket, és akkor az alvás előtt 8 körül szopi.
A többi meg változatlanul reggeli: szopi, tízórai: szopi, ebéd: főzelék. Így kimaradna egy étkezés. Bár a fürdés előtti tejpép anno azért lett bevezetve, mert alvás előtt már annyira hulla, hoyg néhány kortyot szopizott csak, és kb. este 11 körül ébredt enni.
Az alvásával is gondban vagyok, eddig így aludt: tízórai előtt egy óra, ebéd előtt másfél, uzsi előtt 40 perc. Mostanában alig bírom lefektetni, de látszik, hogy fáradt, van hogy végül csak kimarad valamelyik alvás, de össze-vissza, hogy melyik, és max. 3*45 percet alszik napközben. Este pedig fél 9-6-ig, éjjel kb. 3* ébred, vizet kap.
Nekem is 8 hónapos, 3 hónapos korától 5-ször eszik. Nekünk úgy van, hogy : 6: szopi, 10 szopi vagy gyümölcs, 12:30 főzelék+cicin elalvás, 16:30 gyümölcs, 19:30 szopi
Szerintem az a 18:30 és a 20:00 óra elég sűrűn van, ott ki lehetne hagyni a 18:30-ast szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!