Cipőt adtok a kisbabátok lábára vagy mezítláb tanul járni (a lakásban)?
1 éves múlt a kisláynom és ügyesen lépeget, de még nem egyedül. Kérdésem az lenne, hogy szükséges-e cpőcskét adni rá, vagy mezítláb gyakoroljunk?
köszi a válaszokat
Szia!
Szerintem lakáson belül inkább mezitláb illetve zokniban. Szüksége van rá.
nálunk sok járólapos és parkettás felület van, ami sima zokniban elég csúszós volt, úgyhogy amikor járni tanulgattak az enyémek én hagytam őket mezítlábazni, hogy tudjon kapaszkodni a kis lábujjaival. amikor hűvösebbre fordult az idő ,akkor meg puha bőrtalpú liliputi tutyit adtam rájuk.
De szerencsére az enyémeknek nem volt lábtartási problémájuk és nem volt indokolt a bokafogós, kemény sarkokkérgű lábbeli, az ortopédus javasolta, hogy nyugodtan lehetnek mezítláb, lehetőleg minél változatosabb talajtípusokon, amit igyekeztem is lehetővé tenni.
(a későbbiekben is minél hajlékonyabb talpú lábbeliket javasolt nekik amúgy)
De pl mindkét keresztfiamnak már az első lépéspróbákhoz is kellett megfelelő lábravaló -szintén ortopédus szakvéleménye alapján- az egyikük pavlowsky-t hord azóta is és a másikuk is supináltat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!