Akinek a babája csak szoptatásra tud elaludni este és nappal is, később hogyan szoktatta le erről?
8. vagyok.
Miután elválasztotta magát, elég könnyen elaludt rögtön, annyi volt, hogy egy pár hétig mellé kellett bújnom az ágyban, és megvárni, míg elalszik. De aztán ezt is elhagyta, közölte, hogy ő már nagyfiú, és egyedül fog aludni. :) Azóta nincs is gond.
Nem, nekem nem volt frusztráló semmi. Mi 2,5 után szerettünk volna próbálkozni, és ha nem választotta volna el magát, terhesen is szoptattam volna, de még a próbálkozás előtt elválasztotta magát... Inkább nagyon furcsa volt, hogy a 2,5 éves gyerkőc után egy újszülöttet szoptattam. :)
Én kb. 2 éves korától tudok melltartó nélkül aludni, mert onnantól már nem szopizott nagy mennyiségeket.
Ha magát választja el a gyerkőc, akkor nem hiszem, hogy ez zavarná őt. Legalábbis nálunk nem volt gond. Persze, volt féltékenység, de ez nem a szopizás miatt volt, hanem olyan átlagos testvérféltékenység. Én egyébként szoptattam volna terhesen is, sőt, akár tandemben is, ha a nagyobb nem hagyta volna abba.
12-es vagyok.
Azta, 13-as, nagyon jól leírtad, én is pont így gondolom, csak épp nem tudtam volna így megfogalmazni. :D
Bocs, h csak most reagálok, de elutaztunk és nem tudtam netezni.
Köszönöm mindenkinek, h megosztottátok a tapasztalataitokat!
Az a helyzet, h pont a héten többször előfordult, h amikor álmos volt, akkor sem aludt be szopira, hanem utána máshogy :)
Szóval úgyis mindig változni fog a helyzet, majd lesz valahogy :)
Tényleg szomorú, hogy sokan hogy állnak a hosszú szoptatáshoz. Rengetegen azt tartják normálisnak, h 1 évesen elválasztják a gyereket.
Pedig egy évesen még kb ugyanannyit kell anyatejet kapni mint 6 hónaposan, csak a bébikajával több, amit eszik, és egy éves kor után kéne csak lecsökkenteni a tejet.
A kismama babakonyhája c. könyvben van erről egy szemléletes kép - (a táplálékok aránya és az energiaszükséglet növekedése.) Én előtte is így gondoltam, h 1 éves korig mindenképp sokat szoptatok, de ezek szerint ez orvosilag bizonyítottan is így helyes.
Egyébként nemcsak a babának, hanem az anyának is előnyös a szoptatás, pl. csökkenti a mellrák esélyét.
A védőnőkről siralmas a tapasztalatom (most volt szerencsém hármat is megismerni, mert folyton egymást helyettesítették) Én orvos vagyok, és elég sokszor mondtak olyat, ami nem igaz, néha nagy baromságot, néha csak lényegtelen apróságot, nehezen álltam meg, h ne javítsam őket ki, de igazából felesleges,
volt olyan, h mondtam valamit (a gyógyszertári mosdókenőcsről, h azt sima krémnek is használják, így nem baj, ha rajta marad a gyereken fürdetéskor), erre azt mondja, h az nem úgy van. Hát egy csomó receptben ez a krém alapja...
Főleg a laborleleteket ahogy értékelik!!!!
Meg ismerősökkel beszélve az is érdekes, h ugyanarról a dologról teljesen mást mondanak védőnők. És nem valami nevelési kérdésről, hanem olyan dologról, h mit mikor ehet a baba (pl. a citromra azt mondják 1 év után, van olyan ismerősöm, aki meg a védőnője tanácsára a fél év alatti babát citromos-édesítőszeres vízzel itatott.)
Szerintem ilyen dolgokban lehetne azért valami egységesebb álláspontjuk.
Egyébként ami szomorú volt: egy lelki probléma miatt lecsökkent a tejem, és pár hétig tápszert is kellett adni. Amikor a védőnő megtudta, egy kérdése volt: melyik tápszer, de pontosan mondjam a nevét, mert felírja a kartonra. Arról semmi, h mi történt, vagy valami tanács... Eggyel több tápszeres baba, oly mindegy...
Sikerült megnövelnem a tejet(szopis klubban laktációs tanácsadó megerősített, h jó, amit csinálok, ez nagyon sokat jelentett, és végül elhagytuk a tápszert) Amikor meg menni kellett vizsgálatra, csodálkoztak, h csak anyatejet kap!
Köszi még egyszer a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!