Miért nem szabad hagyni hogy a baba a cicin aludjon el? És miért nem aludhat velünk az ágyban?
az enyém ott alszik velem, pont azért hogy éjjel azonnal tudjak etetni és ne keljen fel teljesen és szokott cicin aludni. most 3 hetes az én kisfiam.
sőt. a 8 éves lányom és 14 éves fiam is így volt újszülöttként.
én a védőnőnket kedvelem, de nem engedem hogy beleszóljon ilyen dolgokba.
Ha elalszik a cicin és vele együtt Te is akkor kimarad a büfiztetés. Másrészt ha nagyon mélyen elalszotok könnyen ráfekhettek a picire.
Ennek ellenére számos érv van az együtt alvás mellett is.
Mindenkinek joga van eldönteni, hogy csinálja.
Te jó ég nekek nem védőnőd, hanem támadónőd van!!!!
Amikor a kislányom pici volt, a mi orvosunk -akit egyébként nagyon szeretek - kb. ugyanezt mondta, neki ez az álláspontja, ő lektorálta a Suttogót. Egy ideig megpróbáltam e szerint cselekedni, aztán felszínre törtek az anyai ösztöneim és igenis magam mellé vettem a babát és együtt aludtunk. Kapott pelenkára csiptethető légzésfigyelőt, a 200x200-as ágyunkon bőven elfértünk. 3 hónaposan, magától szokott le a cicin való elalvásról, ma már csak a reggeli szopi után veszem magunk közé, velünk alszik tovább. Nekem ez nagyon kényelmes volt, nem kellett éjjel felkelni, tudtam pihenni, ő is alig ébredt fel, félálomban levegőt se nyelt, büfiztetni sem kellett.
Manapság a Föld legtöbb országában teljesen természetes az együtt alvás. Dél-Európa nagy részén, Ázsiában, Afrikában, továbbá Közép- és Dél-Amerikában bevett gyakorlatnak számít. Azokban a kultúrákban, ahol bevett gyakorlat az együtt alvás, igen alacsony a hirtelen csecsemőhalál (bölcsőhalál, SIDS) előfordulási aránya.
Ha nncs ellenedre, nyugodtan vedd magad mellé, hagyd cicin elaludni, picike még, szüksége van a közelségedre, te vagy a mindene.
Itt van egy cikk az együttalvás biztonságáról: [link]
egy végtelenül boldog és kiegyensúlyozott 10.5 hónapos kislány kipihent anyukája
Ha nem vagy részeg vagy drogos (felteszem, nem:)), akkor kizárt, hogy agyonnyomd alvás közben a gyereket. Akkor sem javasolt az együtt alvás, ha valamelyik szülő dohányzik. Ezen kívül még arra kell figyelni, hogy meg ne fulladhasson takaróban, párnában. Ha ezek megvannak, akkor nyugodtan aludjatok együtt, mindenki kipihentebb lesz. A bölcsőhalál kockázata meg pont hogy lecsökken, mert felveszi a légzésed ritmusát.
A cicin alvás is egy olyan dolog, amit inkább nevelési, mint orvosi szempontból szoktak támadni. Itt elvekről van szó. Sokan félnek attól, hogy majd nem lehet róla leszoktatni, de én még soha nem találkoztam cicin elalvó iskolással, úgyhogy ettől nem félnék. Az enyém 1 évesen hagyta el teljesen magától.
Úgyhogy jól csinálod, nyugi, csak a szívedre és az ösztöneidre hallgass!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!