10 hónapos kislányom lázas, reggel így ébredt. Napközben jó kedve volt . Végbélben mértünk lázat 37,6 -ami ugye 37,1 nek számít -volt este, azonban nagyon meleg volt a feje, hónaljban 38,5! ugyanakkor . Én ezt nem értem. Mi lehet ez?

Ez a mérés egymás után történt és mindkétszer nagyon odafigyeltem hogy pontos legyen
a gyerek orvosi ügyelet azt mondta tartsuk 38 alatt és jó
hát nem nyugtattak meg

Márpedig valami nem jött össze, ha két helyen tök más az eredmény. Persze lehet egy kis eltérés, de ez sok.
Popsiban pontosabb a mérés a babáknál, úgyhogy én ott megmérném még egyszer. (Hónaljban kisbabánál én nem is szoktam mérni.)
Ha tényleg lázas, akkor kúp vagy lázcsillapító szirup és reméljük lejjebb megy hamar.

Köszönöm a válaszokat .
Arra gondoltam mérést + ban nem tudom elrontani , esetleg ha rossz helyen van de akkor "hidegebb"
Holnap is csak ügyeletre tudom vinni , hívtam de ne vigyem be csak ha nem megy le a láza és 38 ,5 39 körül van,akkor kell rohanni -nem ki nem jönnek .... az ország 2 legnagyobb városa - gyermek ügyelet ,szégyen
Most jókedvűen játszik a szemén látszik nincs rendben.
Hétfőn tuti a gyermek orvosunknál kezdünk.Remélem ügyeletre nem lesz szükség.
Van nurofen és germicid kúp is ,illetve használtunk már hűtő fürdőt egyszer.
Köszönöm a segítséget.
Éjszaka ébren őrködöm.
Hűtőfürdő ,popsiban 39,4
most 37,5re levitte ,nem tudom meddig tartja ,most figyelem mert ugye 37,5re nem adtam neki semmit,alszik.
Most normális lázmérő után kutatok a neten...
Reggel megyünk orvoshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!