Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Most csak tőle fél vagy...

Most csak tőle fél vagy mindenki mástól?

Figyelt kérdés

Igazából fogalmam sincs, hogy fél-e a gyerekektől vagy csak egy bizonyos kislánytól?!!!

Akár hányszor találkoznak a lányom már rázza a fejét, hogy: nem-nem. A kezével is jelzi. A másik kislány nagyon dinamikus, gyors (3 hét van köztük a kislány javára), érdeklődő, stb..

Igazából már-már olyan, mintha azt hinné, hogy a lányom egy játékbaba. Emelgetni szeretné, hurcolni, de a lányom nincs oda érte.

Most már odáig jutott a dolog, hogyha a kislány a közelébe megy vagy babahangon visít, akkor a lányom bőg, mintha vernék..

Sokat járunk gyerekek közzé, gyerektársaságba, de eddig én nem vettem észre, hogy a lányom "irtózna" a kortársaitól.. vagy csak nem tűnt fel?!

Másnál is volt ilyen?

2012. jún. 12. 13:05
 1/8 anonim ***** válasza:
Csak őt nem csipi!A fiaim szeretik a gyerekeket nagyon,de van egy kisfiú,akit(én is alig hittem el,de)nem bírnak!Egyszerűen kikerülik,levegőnek nézik,nem játszanak vele.Úgyhogy van ilyen már náluk is,szerintem egyszerűen nem szimpi!
2012. jún. 12. 13:08
 2/8 anonim ***** válasza:
A fiam menekül a kicsit hevesebb gyerekek elől. Felnőttekkel barátságos, bárhova el tudok vele menni, de a kortársaktól, sőt a kisebbektől tart. A játszótéren inkább nem csúzdázik, ha más is ott van, a mászókáról rögtön le kell venni, ha másik gyerek is fel akar mászni. Ősszel ovis lesz, nem tudom ott mi lesz...
2012. jún. 12. 13:11
 3/8 anonim ***** válasza:

Nekünk közvetlen környezetünkben nincs korunk beli gyermek mind 4-5-6-7 éves akikkel találkozunk a játszótéren,imádják a fiamat,ölelgetik puszilják a kis fejét(máshol nem engedem hogy idegenek puszilják csak a fején-haján)de a fiam fél tőlüknem érti hogy csak játszani akarnak vele,ha egy-kettő van körülötte még el van de hanagyobb a társaság agressziv lesz és üti a gyerekeket, ezért halátom hogy sokan vannak lent inkább sétálunk nem játszunk..

Sztem nálatok is csak a kislány heves közeledése rémitheti meg.

2012. jún. 12. 13:19
 4/8 A kérdező kommentje:

A kislány egy tünemény egyébként. Nagyon érdeklődő, akaratos személyiség. Ahhoz képest, hogy 1 éves lesz olyan, mintha teljesen kialakult volna már a személyisége.

Ha az ölembe ül, akkor bújik, puszit ad nekem. Ha a lányommal foglalkozom, akkor féltékeny lesz és jön egyből ő is oda. Ilyenkor persze a lányom kicsit sír és elmegy.

Néha már nem tudok a lányommal mit csinálni. Megértem az ő helyzetét is, valószínűleg fél tőle, mert túl heves és akaratos.. de hát ez van. Meg kell szoknia..

2012. jún. 12. 13:29
 5/8 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, de szerintem nem jó hozzáállás az "ez van, meg kell szoknia". Elhiszem, hogy számodra szimpatikus a másik kis talpraesett babóca természete, hozzáállása, de most hogy olvastam a hozzászólásodat (másodikat), miszerint az öledben ül a másik kislány...

Nem akarok ítélkezni, nem is látok bele a dologba, de nekem az jött le, hogy a te kislányod kénytelen végignézni, amint egy MÁSIK kislányt szeretgetsz, ő pedig szépen elkullog, mint egy számkivetett. A kislányodat sajnálnám egy ilyen szituban. Nem vagyunk egyformák, mi felnőttek sem, el kell fogadni őt is, ha kicsit kevésbé merész, vagy visszahúzódó, akkor is! :) Úgy tűnik, szeretnéd, ha inkább olyan lenne, mint a másik kislány...

Lehet, hogy később ő is ugyanolyan talpraesett lesz, de az is lehet, hogy ilyen marad a természete, és ő így tökéletes!

De hogy meggyőzzelek: képzeld magad a lányod helyébe! Buta példa következik, de ha belegondolsz, van alapja: Szóval a kedves férjed időnként az ölébe ülteti az ismerős barátnődet, és lelkesen örvendezik annak, hogy a barátnőd mennyire rajong érte. Te mindezt mellettük állva nézed! Nem lenne kedved ilyen helyzetben elkezdeni visítani? Netán szomorúan, féltékenyen, csalódva a férjedben odébb somfordálnál te is? Na, így érzi magad a kislányod, hidd el!

Megoldás: érezze, hogy ő a legfontosabb neked, ő üljön az öledben, őt szeretgesd, ha a másik kislány ott van! Szép lassan begyógyul a seb, és talán barátkozni fog a számára mindez idáig riválisként megjelenő kislánnyal is, akivel úgymond meg kell küzdeni per pillanat az édesanyjáért...

2012. jún. 12. 15:05
 6/8 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok: ha félreértettem a szitut, akkor bocs, de szerintem is az a lényeg, hogy a kislányod nem szereti az akaratos barátnét, idegesíti a "nyomulása" :) Én felnőttként is ilyen voltam/vagyok, ha valaki nagyon nyomul, akkor menekülök. Szeretem én kiválasztani, megismerni azokat, akik szerepet játszanak az életemben.:) Vagyunk így egy páran.:D
2012. jún. 12. 15:08
 7/8 A kérdező kommentje:

Eléggé félre értetted, nem írtam, hogy minden egyes alkalommal az ölemben ül a kislány vagy csak azt a kislányt szeretgetem. Nem is értem, hogy gondolhatsz ilyet .. .?!!?!

Természetes, hogy a lányom az első és vele foglalkozom, de nem fogom állandóan a kezét fogni. Ha egy másik gyerek odajön hozzám vagy esetleg az ölembe ül, akkor foglalkozom vele is. A lányomat szerencsére ez cseppet sem zavarja, nem féltékeny típus, mint ez a kislány.

2012. jún. 12. 20:14
 8/8 anonim ***** válasza:
Akkor alaposan félreértettem a szitut, ne haragudj érte! Előfordul ez, ha az ember csak szöveget olvas, nem pedig személyesen beszélget valakivel! Még egyszer elnézést, remélem, nem bántottalak meg!
2012. jún. 12. 22:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!