Hogyan válasszunk babakocsit? Első baba, októberre
várjuk, fogalmunk sincs mik egy jó babakocsi
tulajdonságai, mely dolgokra kell figyelni.
Fontos kérdés,hogy tárolni van e bőven hely,kell e cipelned emeletre,autósülésként is funkcionáljon-e.
2012. jún. 12. 12:05
-kell-e cipelni lépcsőn (súly)
-elfér-e a lakásban/tárolóban (nagyság)
-kocsi csomagtartóban viszitek-e majd --- befér-e
Nagyjából ezek a legfontosabbak.
Én jobban szeretem a fix kerekes kocsikat, szerintem nincs baj a tolásával.
Nekünk az első kocsink egy nagy dög fix kerekes kocsi volt, de én imádtam.
2012. jún. 12. 12:10
3/10 A kérdező kommentje:
Lift van, hely is a tárolásra, csomagtartóba szerintem normálisan elfér egy babakocsi. Vennénk külön gyerekülést. Szeretünk sétálni akár városban, akár "terepen", úgyhogy jó lenne, ha mindent bírna. :)
Arra is figyelj, hogy újszülött kortól használható legyen (vízszintesig dönthető háttámla), mert a legtöbb kocsit későbbtől ajánlják. Nekünk az ikreknél bergon volt, az bolygókerekes, de azt a monstrumot nem is lehett volna anélkül bekanyarintani. Én most a touragoo track-et néztem ki, az nem bolygós, de ár/érték arányban olcsó és végig használható. Nekünk van külön hordozónk.
2012. jún. 12. 12:13
A fentieken kívül arra is figyelj, hogy átfordítható-e a tolókar. Ez nálunk az első gyereknél gondot okozott, mert utált úgy a babakocsiban lenni, hogy közben nem lát.
2012. jún. 12. 12:16
6/10 A kérdező kommentje:
Párom szerint mindegy csak jó nagy legyen (nem tudom mekkora gyerekre számít) :). Mi az a szélesség, ami pl. fennakad egy pénztárnál? Fix kerekessel mennyire egyszerű szűkebb helyen megfordulni anélkül, hogy bármit is levernék?
Három kocsit vettünk mire a negyedik bevált, euro cart lumina, hátsó kerekei nagyok elöl bolygósítható, külön tehető rá a mózes és külön a sportrész, minden van hozzá ami kell, kerekei is egy pattintással levehetők, és egy gombnyomás és máris leemelted a vázról amit épp használtok, a sportrész kagylóüléses nagyon sokáig kényelmes lesz, viszont nagy az árkülönbség egyes boltoknál van ahol 80 ezer de van ahol hatvan érdemes utánanézni, itt egy link ,hogy hogy néz ki
[link]
2012. jún. 12. 12:34
Én ragaszkodtam a bolygókerekeshez. A miénkkel rémálom elindulni, összevissza forog, befordul keresztbe. Így én fixálva használom, tehát semmi értelme nincs a bolygónak így. Nekem nem nehéz befordulni vele. Arra is figyelj, hogy elég széles legyen a mózese. Télen overálba lesz a baba. Nekünk a 2 hónapos kisfiamnak most is elég szűkös, pedig kis súllyal született. Szép, csinos kis kocsi, de ma már inkább egy nagy batárt vennék.
2012. jún. 12. 12:43
Ami nekem fontos volt:
-újszülött kortól használható
-fix kerekes
-széles
-átfordítható tolókar
-legyen hozzá lábzsák
Én megtaláltam a nekem való kocsit.
2012. jún. 12. 12:51
nekünk ez vált be, mi is szeretünk nagyokat sétálni:
0-6 hó közt nagy, mózeses babakocsi. nekünk egy használt PegPerego van, de pl. a Bergonos is tetszik.
6 hótól Coletto Aveo
[link]
[link]
2012. jún. 12. 13:56
Kapcsolódó kérdések: