Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért nem rágja meg rendesen...

Miért nem rágja meg rendesen az ételt?

Figyelt kérdés

15 hónapos lassan a kislányom. 5 foga van még csak. Az a problémám, hogy egyszer megrágja alaposan az ételt, máskor meg bekapja és le is nyeli. Jobb esetben le is megy, de már nagyon sokszor kellett kiszedni a szájából, mert fuldoklott tőle. Minden etetésnél félek. Főzeléket simán eszi, még a darabosat is. Kukit is eszi szépen, elrágja félbe, eláztatja, rágja, majd lenyeli. Majd a következő pillanatban meg lenyeli egyben, és már fuldoklik is tőle.

Nem tudom arra fogni, hogy éhes, és azért mohó, mert nem szokott ilyen lenni.

Kekszet is egyszer szépen eszi, utána pedig rágás nélkül lenyeli, és fuldoklik.

Nagyon elegem van már, mindig kezem-lábam remeg ha már látom az arcán hogy elakadt.

Kicsi falatokat adok, de ha nem rágja meg, hiába....

Tippeket, ötletek várok!

Segítsetek kérlek!

2012. jún. 11. 19:07
 1/7 anonim ***** válasza:
Ezt szò szerint írhattam volna èn is! 15 hòs làny ès pont ez a szitu. Mindent apròra vàgok, legtöbbször eszek vele vagy mutatom ês mondom: egy falatot beveszel, megràgoda fogacskàddal, lenyeled, köv... Hol vannak a fogaid??? - megmutatja. Erre mondom: ràgj velük azèrt vannak stb. Stb. De pontezeket a hullàmvölgyeket èljük meg! Màs ennyi idôse meg meseszèpen harapja a boltban a kiflit èn meg ott, kocsiban ülve meg hogy nem tudok csak rà figyelni, ààààà oda see mernèm adni. Jelenleg mèga kukacnál is dumàlok ès ha betömnè èpp, odanyùlok ès mondom: picit harapsz, megràgod... Ez megy egèsz nap... Bocsaz offèrt, nekem is jòl jönne vmi ötlet mert minden fèlrenyelès nekem egy szívinfarktus :)
2012. jún. 11. 21:54
 2/7 A kérdező kommentje:

Szia!

Ma képzeld a győri édes kekszet szépen harapta, és megrágta és lenyelte. Csodálkoztam is. De a reggeli kenyér nagyon friss volt, így azt épp hogy megáztatta, és már nyelte is le. Tényleg nem értem, hogy miért van ez....

Amúgy Te lányod miket tud, miket csinál, mennyire beszél, ivás-kanalazás egyedül megy? Meg úgy minden... :)

2012. jún. 12. 15:39
 3/7 anonim ***** válasza:
Hàt ez az, egyszer ràg, egyszer csak megforgatja ès nyeli... Egyèbkènt gagyog, sok szòbòl mondja az elsô 2-3 betût (tes, kö, anya, abu) kanalazàs nem èrdekli mèg,ledobja, kèzzel eszik, inni pohàrbòl vagy egyedül cumisüvegbôl, csôröstnem fogadja el. Ügyessègi jàtèkokban szuper, mindenre vàlaszol: tekeri a kezèt a nem-re, igenre bòlogat ès mondja hogy: aha. Este egyedül elalszik. Hirtelen ennyi. Te kislànyod? Sztem emeld majd ki a kèrdèst, amikor lehet, hàtha jön mèg vàlasz az enyèmen kívül...
2012. jún. 12. 21:56
 4/7 A kérdező kommentje:

Én lánykám szavai: baba, apa, mama. Ezek tudatosak. És kb. ennyi is. Eeezik ha vmit szeretne. Könyveket olvassuk most nagyon, nagoyn élvezi.

Csőrösből most tanult meg inni, de egy-egy kortyot iszik pohrából is ha tartom, de egymaga még nem megy. Evés nálunk is részemről megy. Épít, pakol, visszapakol, sokat autózik, babázni még nem igazán babázik. :)

Egyedül megy nálunk is alvás, át is alussza az éjszakát.

Merre laktok?

(kérdésemet sztem hagoym így, majd lesz vmi, sztem idő kérdése, és elmúlik mindkettőnknél, remélem)

2012. jún. 13. 21:12
 5/7 anonim ***** válasza:
Mi Zalaegerszegen lakunk. Ti?
2012. jún. 14. 05:56
 6/7 A kérdező kommentje:
Kecskeméten. :)
2012. jún. 14. 12:21
 7/7 anonim válasza:
Szia! Látom, 2 éves a kérdés. Azóta hogy alakultak a dolgok? :)
2014. jún. 20. 11:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!