Mennyire alaposan kell kitisztítani a füleket? Kisfiam 10 hónapos és nagyon sok a fülzsír a fülében, tudom, hogy csak a szélén kell igazából, de így mindig látszik a fülében a fülzsír. Akkor lehet, hogy mégis alaposabban kellene?
Nálunk is ez a helyzet, napi szinten. Én porpsitörlővel szoktam kitörölni ahogy tudom, de fülpiszkálót nem használok.
A védőnő papírzsepit mondott, de azzal nem igazán sikerül, mert nem tapad rá.
Szia!
A fület csak addig szabad tisztitani, amig a kisujjad belefér.
Hetente egyszer szabad fültisztitó olajat, nem vizes sprayt használni(clean eart a neve) Audispray felejtős!!!
A befújt vizes folyadék fokozottabb védekezésre, igy gyorsabb zsírtermelésre ösztönzi a fület
Tehát csak olajat, vagy olajos alapút használjatok.
Soha ne sértsd meg a fülét piszkálóval, körömmel.
Fültisztító pálcikát szabad használni, de acsak a fül külső részén, hallójáratba nem szabad egyedül bedugni, kis babaolajjal közbe lehet a kis brázdákat dörzsölgetni vele.
Ha ezek után sem javul, fül-orr-gégészetre mindenképp vidd el, lehet, hogy egy pici sérülés okozza ezt a fokozott zsírtermelődést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!