Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Járással kapcsolatos kérdés?...

Járással kapcsolatos kérdés? Hogyan segíthetnék Neki, hogy ilyen zsúfolt szobában is megtudja tenni az első lépéseit?

Figyelt kérdés
A helyzet az, hogy jelenleg nem engedhetjük meg magunknak a saját lakást. A Párom rokonánál élünk, a Párom most kapott újra munkát így még időbe telik, mire kicsit összekapjuk magunkat! Egy szobánk van, meglehetősen zsúfoltan van berendezve, ráadásul nem is nagyon merjük letenni a földre a Picinket mászkálni mert féltjük, hogy beveri a bútorokba a fejét. (plusz elosztótól kezdve minden van a szobában) A kiságyban már próbálkozott felállni, de még nem túl sok sikerrel. A rokonok azt mondják, ebben a szobában sosem fog tudni megtanulni járni, mert nincs rá lehetősége. (amit én butaságnak tartok) Azt javasolták, hogy tegyük bébikompba, de én csak rossz dolgokat olvastam/hallottam róla. Szerintetek a kiságy elég teret ad majd Neki ahhoz, hogy megtanuljon járni? Mert máshol tényleg nem nagyon fog tudni kapaszkodni és lépéseket tenni.
2012. jún. 8. 19:54
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Pici helyen pont, hogy könnyebben megtanul, nekünk pont azért is mászott sokat, mert tágas terek vannak a házban, nem tudott ide-oda kapaszkodni. Nyugodtan tegyétek le, fel fogja találni magát.
2012. jún. 8. 21:05
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Tedd le a földre, had másszon, bútorokba kapaszkodva felàlljon!

Majdnem mindenkinél járólap van a nappaliban, és nem halnak bele a babák!

A játszótérre is vidd le hintázni, ott is mászhat, le teheted a földre, a játékok mellett feláll, kapaszkodva lépegethet!

Nappal told az ágyat s bútorokhoz, a kiságyat fordítás el, csinálj neki egy kis helyet ahol mászhat, forgolódhat, felállhat! Engedd had fedezze fel a szobát!

Vagy vegyetek egy utazóágyat a kiságy helyett, azt nappal összecsukod, estére kinyitod, máris több a hely, napközben meg alszik a nagyágyban melletted!

2012. jún. 8. 21:20
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

ha nincs elég hely akkor most hol mászik?

ne haragudj, de el se tudom képzelni :S

gyakorlatilag a babád vagy a babakocsiban, vagy a kiságyában van? :O

igen, ki kéne menni az utcára! nem kell park! elég egy kis füves rész, leterítesz egy pokrócot és had másszon, muszáj lenne sok lehetőséget adni neki erre, a mozgás indítja be az agyát, nehogy lemaradás legyen a vége :S

2012. jún. 8. 22:16
 14/20 A kérdező kommentje:
Azért ennyire nem kell túldramatizálni a dolgot, hogy le fog maradni a gyerek, meg h a kiságyban meg a babakocsiban van csak és ennyi. Itt a szobánkban van hely, de nem nagy. Itt tud négykézláb mászkálni a földön, csak azt mondtam félek, hogy beveri a bútorokba a fejét vagy az elosztóba fog nyúlkálni. Egyébként még eddig csak rajtam próbált felállni, máshol nem nagyon. Négykézláb szépen mászik már.
2012. jún. 9. 08:38
 15/20 anonim ***** válasza:

13. vagyok.

nem, nem túldramatizálom, kérdeztem!

mert ahogy írtad, nekem ez jött le, ami azért durva lenne épp ezért kérdeztem

2012. jún. 9. 10:15
 16/20 A kérdező kommentje:
13-as bocsi ha felcsattantam, csak tudod így is épp elég rossz, hogy nincs saját lakásunk és, hogy a kislányomnak csak ennyi helyet tudok biztosítani a fejlődéséhez. Remélem azért itt is tud majd szépen haladni, attól mert pici a hely és azt is remélem, hogy hamarosan saját lakásunk is lesz. :-) köszi mindenkinek a választ!
2012. jún. 9. 10:24
 17/20 anonim ***** válasza:
Ez így tuti nem jó. Bébikomp felejtős. Rakjátok ki a szobába és figyeljetek rá. És ha nem tetszik a környéket a lakosság akkor is ki kell vinni. Valahol fejlődnie kell szegénynek. Bár ezen előbb kellett volna gondolkodni.
2012. jún. 10. 01:11
 18/20 A kérdező kommentje:
Előbb kellett volna gondolkodni? Rendben van kedves utolsó, majd megmondom a Páromnak, hogy miért nem gondolkodott előbb amikor megműtötték és az orvosa félrekezelte a műtétje után, ami miatt 2 hónapig kórházban feküdt, utána pedig otthoni ápolásra szorult, szigorú fekvés és kevés mozgás mellett. Hogy lehetett ilyen felelőtlen ... Ugyanis emiatt nem tudott eddig dolgozni. Megjegyzem még mindig nem épült fel teljesen, de muszáj volt elmennie most már dolgozni. Szóval mielőtt okoskodásba kezdenél, gondoltam inkább elmondom mi a helyzet. És most talán Te gondolkodj előbb!
2012. jún. 11. 11:45
 19/20 anonim ***** válasza:
Nem azon, hanem a gyerekvállaláson.
2012. jún. 11. 15:38
 20/20 A kérdező kommentje:
A gyerekvállalás a műtét előtt már megtörtént. :)3 hónapos terhes voltam amikor a férjemet megműtötték. Nem is akkor kerültünk rossz helyzetbe, hanem most! Egy ideig tudtam tartani a helyzetet, most már viszont nem tudom. Nyilván egyikőnk jövedelméből nem tudjuk magunkat is és a lakást is fenntartani. Nem mintha bármilyen magyarázattal tartoznék. Egyáltalán mi közöd van neked ahhoz, hogy mi mikor vállaltunk gyereket? Nem az volt a kérdésem, hogy mit gondoltok, jól tettük, hogy gyereket vállaltunk? Nem értem, hogy egyes emberek miért élvezik, hogy mások fölött mondhatnak ítéletet, pláne ha az az ítélet (mint ahogyan a jelen esetben is) alaptalan. Ugyanis ahogy már elmondtam a gyermekvállalás három hónappal a műtét előtt történt meg, amikor is még fogalmunk sem volt, hogy negyed év múlva ilyen műtét vár majd a férjemre ami miatt a munkáját is elveszíti és utána több mint egy évig nem tud majd semmit sem vállalni! De te biztosan jövőbe látó vagy! Én kérek elnézést!
2012. jún. 11. 18:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!