Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Egy vagy két gyerek? Miért?

Egy vagy két gyerek? Miért?

Figyelt kérdés
Véleményekre vagyok kíváncsi. Ki mennyit vállal, és miért? Vacilláltatok sokat, vagy egyértelmű volt?
2012. jún. 5. 15:38
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
4 hós a fiam. A szülőszobán azt mondtam soha többet, én ugyan még egyszer nem csinálom ezt végig. Most már kezdek megbarátkozni a dologgal, és párommal 4-5 év múlva szeretnénk egy hugit is.
2012. jún. 5. 16:26
 12/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat. Előrebocsájtom hogy mindenkit hasznosra értékeltem, és szeretném ha senki nem pontozná le a másikat.

Amúgy anyagilag mindenkinek bőven belefér a 2 vagy több gyerek, vagy azért szűkös a pénztárca egy kicsit?

2012. jún. 5. 16:32
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Én 2 gyermeket szeretnék, de csak mert mindig is ez volt a vágyam. Amúgy én egykeként nőttem fel, és én sosem vágytam testvér után. Amúgy sincs rá garancia, hogy minden tökéletes lesz a testvérek között, nem konkrétan a kisgyermekkorra gondolok, hanem a későbbiekre. De mondom, mindentől függetlenül 2-t szeretnék.
2012. jún. 5. 16:34
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Eddig egy van, lassan 2 éves. Én mindig 2-őt, esetleg 3-at szerettem volna, bár a férjem úgy volt vele, hogy majd meglátjuk. Aztán veszélyeztetett terhesség után császár, utána meg intenzív osztály lett a babázás helyett és nagyon hosszú volt a felépülés. Anyagilag (legalábbis most úgy tűnik) még egy babó beleférne és szeretnék is nagyon (nekem is volt testvérem és valahogy ezt tartom természetesnek), de nem biztos, hogy be merem vállalni és már nem csak magam miatt ugye. Nagyon sokat agyalok ezen, mert minden más szempontból (munkám, korom, korkülönbség, még segítő és nem ellátásra szoruló nagyszülők... stb.) ideális lenne belevágni lassan...
2012. jún. 5. 17:28
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Szia.Mindig is két gyerekre vágytam,én sajnos egyke vagyok,és bizony igencsak magányosan teltek a gyerekéveim (jöttek a barátok,de az nem ugyanaz)mindig is irigyeltem azokat,akiknek testvérük volt.Mi kettőnél többet nem tudunk vállalni.Anyagilag kettő még belefér,de ennél több nem,illetve sajnos nem volt probléma mentes a terhességem az elsővel,császároztak,majdnem ottmaradtam a műtőasztalon,stb.Most ismét várandós vagyok,de itt a második babánál úgy érzem elég volt :).Még így is be vagyok rezelve,nehogy ottmaradjak megint,mert mi lesz akkor a fiammal :)
2012. jún. 5. 18:26
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Egy,mert egyre telik...
2012. jún. 5. 22:14
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Egyke vagyok, és egy lányunk van. Nem is szeretnék többet, mindig azt mondtam, ha lesz, max egy lesz. Ez nekem így tökéletes, bár a férjemnek még jöhetne egy fiú is. Anyagilag akár beleférne még egy, de se szülni nem akarok többet, se azt nem érzem, hogy ezt még egyszer végig bírnám csinálni. A "múltból" pedig negatív tapasztalataim vannak: ahol egy családban - rokonok, barátok- több gyerek volt, kivétel nélkül azt láttam, hogy nagyon nagy különbséget tesznek a gyerekek között, és ez odáig vezetett, hogy felnőtt korukra szinte nem is testvérként viszonyulnak egymáshoz. Én még véletlenül sem szeretnék ilyenbe belejutni, ezt még látni is rossz volt :o(
2012. jún. 6. 11:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!