Kisbabás anyukák! Hozzátok is beállítanak ismeretlenek hogy pl. ők fotósok és megmutatnák a fényképmintáikat? Mit csináltok? Ezek kamu cégek?
Kb. 1 hónapos volt a babám mikor megjelent a házunk előtt 2 nő, hogy ők fényképészek és megmutatnák nekem milyen képeket tudnak csinálni babákról. Engedjem be őket, nehogy a kapuban kelljen megmutatniuk az albumokat...
Bejöttek, megmutatták, szép képek voltak, de pl. névjegykártyát nem adtak, nincs honlapjuk stb., majd kijönnek még egyszer időpontot egyeztetni. Miért nem ad névjegykártyát, aztán ha akarom felhívom őket ha nem akarom nem? Ez is nagyon fura volt.
Én annyira ledöbbentem már attól is hogy csak úgy beállítottak. Mikor kérdeztem honnan tudják hogy van baba azt mondták a központi nyilvántartásból. Az mégis mi a fene??? Ahhoz bárki hozzáférhet? Ráadásul mi egy új utcában lakunk, ami nincs fent GPS-en stb. fogalmam sincs hogy találtak ránk. Ti mit csináltok ilyen helyzetben? Miért nincs névjegykártyájuk, stb? Beengeditek őket?
Így van, aki igényeli a Felicitas csomagot a kórházban, az egyúttal el is fogadja (akár úgy is, hogy nem tud róla), hogy különböző cégeknek adják ki a személyes adatait. Így kaphat az ember termékmintákat, amiket nem is kért, és így mehetnek ki a házához fotósok is. Én speciel elvből nem adom meg sehol az adataimat, semmilyen nevesincs nyereményjátékon, vagy ingyenes termékmintáért, inkább megveszem, mert úgy vagyok vele, hogy ingyen semmit sem adnak. De mindenki úgy csinálja, ahogy jól esik. Én nem szeretem, ha kéretlenül jönnek hozzám, főleg azért, mert olyan rámenősek tudnak lenni, hogy az ember sietségében vagy zavarában hirtelen inkább belemegy, csak szabaduljon már tőlük minél előbb.
A múltkor még a telefonelőfizetésünkre hivatkozva hívott fel minket a szolgáltatónk, és hiába kértük, hogy küldjenek tájékoztatót, kötötték az ebet a karóhoz, hogy ezt csak és kizárólag személyesen lehet megvitatni. Édesanyám bele is ment, de aztán mégis lemondtuk, mert nem szimpatikus, hogy ennyire le akarnak nyomni valamit az ember torkán. És ez egy nagy (kvázi megbízható) cég.
Igaza van a többieknek, mai világban nagyon óvatosnak kell lenni, hogy az ember kivel áll szóba. Nem tudom hallottátok-e, hogy a múltkor egy lépcsőházban a 11 hónapos babával lépett volna be a lakásba az anyuka, és a pasas "tetszel nekem" felkiáltással be is lökte a lakásba. Nem emlékszem a hír végére, hogy csak meg akarta erőszakolni, vagy meg is tette, de anyuka a kórházban kötött ki, miközben pedig a kisbaba végig ott volt, és érzékelte, hogy mi történik. Szóval nagyon-nagyon kell figyelni és vigyázni. Főleg, hogy mondjuk lehet, hogy elsőre nem tűnik el semmi, de mi van, ha csak a terepet jön felmérni bármilyen címszó alatt, és mondjuk egyik éjjel tér(nek) vissza. Bocs, hogy én ilyen parás vagyok. :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!