Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A dohányzó szülök mellett...

A dohányzó szülök mellett miért nem alhat a baba?

Figyelt kérdés
Én(alpból mert szopiztatok)és a párom sem dohányzunk,de érdekelne miért nem szabad ma olvastam egy újságban de nem indokolták meg miért!köszi a válaszokat!
2008. ápr. 25. 23:20
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Lehet azert pl. mert folyamatos leguti problemai lesznek kesobb kicsi koratol kezdve.

En egesz gyerekkoromat fustben toltottem. Otthon, vonaton, autoban, hidegben, melegben....

Most 33 eves vagyok folyamatos leguti problemakkal.

Szeressetek annyira a Kicsit, hogy nem dohanyoztok zart helyisegben ahol o is ott van es nem csak amikor alszik.

Szeressetek NAGYON!!!!!

2008. ápr. 26. 03:56
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

A dohányfüst sajan nem olyan,hogy megmarad egy légtérben,hanem az ajtól alatt is hajlamos átmászni egyik helyiségből a másikba.Én dohányoztam baba előtt,de azonnal leraktam milyet meg tudtam.A férjem is dohányzik,de neki meg egmondtam,hogy rakja le,mert szoptatás után én is vissza fogok szokni,ha ő akkor is dohányzik még,de a cigarettájával együtt ki van tiltva a lakásból,és ez így is van rendjén.

Amúgy a passzív dohányzás sokkal rosszabb mintha aktívan tennéd.Ugyanazok a bajok érhetnek,mint ha te is szívnád csak hatványozottabban.No most ez egy éretlen tüdejű kis csöppségnek még nagyobb veszélyforrás.

2008. ápr. 26. 06:22
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Én azt is olvastam, hogy a bölcsőhalál kockázata megnő ebben az esetben. Azonkívül a baba ugyanúgy passzív dohányos lenne, mint más felnőttek, ami szinte nagyobb veszélyt jelent, mint a dohányzás. A cigifüst tele van káros méreganyagokkal, amik így bejutnának a szervezetébe. Szerintem olyan helyre sem szabad vinni a picit, ahol dohányoznak, és otthon sem szabad megengedni másoknak sem.
2008. ápr. 26. 06:24
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Eggyete´rtek mind 3 elöttem szólóval.

Amint megtudtam,hogy terges vagyok,azonnal letettem a cigit.Igaz,a férjem cigizik,de azóta ki van tiltva,az autóból is.Èn sem viszem be olyan ha´zba a lányomat,ahol cigiznek,e´s nincsenek rá tekintettel.

2008. ápr. 26. 07:09
 5/11 anonim ***** válasza:
Húha, én kiskoromban mindig apukám ölében ültem este, úgy olvastam meg néztem a tévét, meg beszélgettünk. Ő folyamatosan dohányzott. Most 27 vagyok, asztmás, allergiás és folyton gyulladásban vannak a légutaim.
2008. ápr. 26. 09:12
 6/11 anonim ***** válasza:

En is letettem a cigit, a parom meg itthon alapbol soha nem gyujt ra lakasban.

De "dohanyos" mert cigizik, tehat mellette sem alhat a baba?!

Mert en is olvastam a cikket: azt irta, dohanyos szulovel ne aludjon baba. De gondolom csak nem arra gondoltak, h a haloszobaban dohanyzoval ne aludjon, mert az nonszensz, h vki a halojaban bagozik!!

Tehat parommal alhat a baba?!

2008. ápr. 26. 10:18
 7/11 anonim ***** válasza:
a dohányos szülők magasabb arányban lélegeznek ki co2-t, ami a babánál bölcsőhalálhoz vezethet. persze ez napközben nem jelent közvetlen veszélyt, de alváskor, mikor egy az egyben a babára fújja az ember az elhasznált levegőjét, nagyon veszélyes.
2008. ápr. 26. 11:41
 8/11 anonim ***** válasza:
Most mar ertem! Ez a magyarazat hianyzott nekem (es az ujsagbol is) Koszi!
2008. ápr. 26. 12:38
 9/11 anonim ***** válasza:
Én dohányzom, mert nem szoptatok (és nem fordítva!!!--- csak mert valaki egyszer azt mondta, hogy biztos azért nem szoptatok, hogy tudjak cigizni, de ez nincs így, csak négy hónap után elment a tejem egy betegség miatt), és nem is alszom együtt a babával, de reggelente az ágyamban eszi meg az első tápszerét, és utána van, hogy még visszaalszunk egy fél órára. Akkor ez most veszélyes?
2008. ápr. 26. 15:02
 10/11 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a válaszát de mint a kérdésben írtam én tényleg nem dohányzom!Egyszerüen undorodom a szagátol is,ha nyilvános helyen pl.buszmegállóban valaki dohányzik rászólok hogy mennyen távolabb tölem meg a kisfiamtól!A párom pedig ahogy megtudtuk hogy várandós vagyok abba hagyta ennek már 1éve!:-)nagyon büszke vagyok rá!:-D csak az újságban nem indokolták mert és érdekelt volna a válasz!mégegyszer köszi!:-)
2008. ápr. 26. 21:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!