Tartósan betegnek számít?
A tartós betegségek jogszabályban vannak rögzítve. És igen, a pikkelysömör is fel van sorolva. Ez nem befolyás kérdése.
" I) Bőrgyógyászati betegségek
1. Psoriasis vulgarisból, atopiás dermatitisből, ichtyosisból vagy más dermatozisból kialakuló erythroderma, epidermolytikus hyperkeratosis.
2. Langerhans sejtes histiocytosis. Xeroderma pigmentosum.
3. Epidermolysis bullosa simplex (kiterjedt forma) és dystrophica.
4. Súlyos kiterjedt bőrgyógyászati kórképek (1 éven túl gyógyulók vagy csak remissioba hozhatók) a betegek naponta többszöri kenőcsös kezelést, kötözést igényelnek."
Psoriasis vulgaris = pikkelysömör
Ez nem befolyás kérdése. Örülj neki, hogy a te gyermeked egészséges.
Nagy butaság, hogy befolyás kérdése.
Az én fiam teljesen egészséges, csak az átlagnál kicsit gyakrabban kap légúti fertőzéseket.
A pulmonológus és a házi gyerekorvos győzködött (idézem):" Amit ad az állam, el kell venni".
Kitöltötték nekünk az összes papírt, és mivel rendszeres gyógyszerszedő, és hörgőtágítókra, egyebekre is a normálisnál gyakrabban van szükség, csont nélkül megkaptuk, 1 évre.
Eleinte idegenkedtem től, mert ez mégis csak egy stigma "tartós beteg", de aztán úgy döntöttem, nem ellenkezem velük........
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!