Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mivel lehet lekötni egy...

Mivel lehet lekötni egy egyévest 5 órán keresztül?

Figyelt kérdés

Egy 15 hónapos kislányra vigyázok, de úgy veszem észre, már unja a kis műanyag játékait. A könyveket akarja szétszedni, püföl minden gombot, amivel összetalálkozik, ordít, ha elmegyek a közeléből. Próbálok neki énekelni néha, de három másodperc után otthagy, a mesék sem érdeklik még, csak a széttépni valót látja a könyvben. A játékaival már nem tudom felkelteni az érdeklődését. Azt szereti, ha vinnyogok neki, arcokat vágok és dobálom, de én tíz perc után már kivagyok, nemhogy öt órán át ezt csináljam. Kicsit sz*rnak érzem magam, nem tudom, mit csináljak vele, állandóan tesztelget, rosszalkodik, és nézi közben az arcomat - ha határozottabban szólok rá, hisztizik.

És azt sem tudom, vajon a szülő mit várhat tőlem, legszívesebben megkérdezném, hétvégéken miket csinál a gyerek, mellette ülnek-e folyamatosan. Szoktam egy órát tévézni, amíg ott vagyok, persze közben állandóan azt lesem, mit csinál a gyerkőc - de vajon mit szólna a szülő, ha tudná, hogy be szoktam kapcsolni a tévét?

2012. jún. 1. 21:14
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
ha jó idő van kint akkor ki is viheted és labdázol vele vagy hintáztok stb.
2012. jún. 1. 21:33
 2/10 A kérdező kommentje:
Ja igen, ha jó idő van, kiviszem, bár fél óra után azt is megunja. Sajna hintája nincs, parkba meg nem mehetek vele.
2012. jún. 1. 21:35
 3/10 anonim ***** válasza:

A tv-hez nem tudom mit szólnának, lehet ők is nézik mikor elvan.

5 óra az elég sok idő egy pici figyelmének lekötésére...nem tudtok kimenni a levegőre?Egy nagy séta neki is jó lenne, meg bizti neked is.

Amúgy meg az ő figyelmüket még nem lehet hosszú ideig lekötni...pont akartam ajánlani a bohóckodást, birkózást, de akkor olvastam, hogy attól már kivagy:)

Nem tudom milyen a kilátás az ablakokon, de az én fiamat még ma is nagyon sokáig le lehet kötni azzal, hogy az ölembe veszem és nézünk ki az ablakon, mesélek neki közben, mondom, hogy most ilyen autó megy, huh most motor, ott sétál a bácsi, integessünk neki, vagy ott megy egy kutya.

2012. jún. 1. 21:35
 4/10 A kérdező kommentje:
Igen, ő is kibámészkodik néha... Nehéz lehet azért főállású anyának lenni, arra jutottam. :)
2012. jún. 1. 21:40
 5/10 anonim ***** válasza:

hát néha nehéz,néha nagyon könnyű:)

Amúgy volt, hogy nekem is baromi nehéz volt lefoglalni fiam, nélkülem ordított, velem meg hamar megunt mindent...lassan teletek a percek is,nemhogy az órák:)

Tényleg jó lenne ha ki tudnál vele mozdulni kicsit, ha van kert, akár a fűbe is leteheted,csak figyelj, hogy semmit ne vegyen a szájába.

De bent is labdázhattok, ha van labda,persze ez is csak 5 perces program:)

Építs neki tornyot,amit lerombolhat!

Vagy kapcsolj be zenét, vedd az öledbe és táncoljatok.Vagy ha már tényleg kivagy, akkor csak táncolj te,meg énekelj, tuti élvezni fogja és nevetni fog rajtad:)

2.voltam:)

2012. jún. 1. 21:51
 6/10 A kérdező kommentje:

Köszi a tippeket. Hát akkor várom a jó időt...:)

(A zene amúgy nem elérhető, minden olyan profi, hogy hozzá se merek nyúlni, csak a tévéhez :D)

2012. jún. 1. 21:53
 7/10 anonim ***** válasza:
90%

Rajzoljatok. Adj neki zsírkrétát, rajz lapot, had próbálkozzon

Gyurma. Készíts só liszt gyurmát, formázz állatokat

Olvass neki, utánnozd az állathangokat

Adj neki egy fazekat és egy lábast, had doboljon

A kertben locsoljatok, vagy homokozzatok

Bábozz neki plüssökkel

2012. jún. 1. 21:56
 8/10 A kérdező kommentje:
Jól van... lehet, hogy majd ötletelek a szüleinek, hogy vásároljanak neki ilyesmit.
2012. jún. 1. 22:08
 9/10 anonim ***** válasza:

Az Én fiam is ilyen baba egy hónappal idősebb ha nem esik az eső akkor du.-3tól este nyolcig kint vagyunk..megy-megy-megy...bent nehéz lekötni..de pl hamesszeb vana park babakocsival is elmehettek..

A tv-ről kérdezd meg a szülőket hogy szokták e bekapcsolni amikor ott a baba,mert előbb utóbb ha mondjuk nem szokták ugy is le fog buktatni..ha bekapcsolod tedd zenecsatornára fiamat jobban leköti mint a mese..amugy ha meg nézheti a tv-t szerezd meg neki a csodabogarakat..semmi erőszak semmi duma..egyszerűen bogarak vannak benne de nagyon vicces én szeretem..ez ellen sztem egy szülőnek sem lenne kifogása már aki nem tiltja atv-től a gyereket..

benti programnak amit ajánlani tudnék havan jároka vagy valami ami alatt elfér egy kis labda guritsd be a játékot aá és látbányosan nézz be alá "hol lehet?huhhhuuuuu iiiit vaaan!" és aztán kotord ki vmivel utánna már ő fogja csinálniez kb 10perces program is lehet ha elég viccesen adod elő!:)

Papir repülő dobálás..fiam visitva nevet a papir repülőtől ha látja hogy csinálom már kuncog..Ez kb még tiz perc..:)

labdát dobd fel fejeld meg:) gyűrű henger karikáit pörgesd meg a földön ha elborul mond hogy buuuuuummmm..hirtelen ennyi ha eszembe jut vmi irok:)

Ja,hogy tesztelget..persze..Nálam a semmit mondó arckifejezés és a higgadtság jött be ha nem voltéletveszélyben nem feltétlenül szoltam rá sose max egy nem és kész..csak elvezettem a "tett szinhelyéről"amugy hány éves vagy?és hogy kerültél babysitter szerepbe?

2012. jún. 1. 22:32
 10/10 anonim ***** válasza:

Nekem 14 hónapos a fiam, hamarosan lehetséges, hogy kell bébiszitter, bár nem 5 órára, de ha így lenne, akkor:

- engem nem zavarna, hogy tévéznél 1 órát, ha tényleg 1 órát, és természetesen nem a tévé, hanem a gyerek az első, tehát ha ő megy oda, unatkozva, hogy veled akar játszani, akkor nincs tévé. (Én ezt előre meg fogom beszélni.)

- Ilyen korban természetes, hogy semmi nem érdekli, ami az ő játéka. Beszéld meg, hogy van-e olyan fiók, amit kipakolhat, edények, műanyag tálak, ilyesmi. Azt imádja a fiam.

- Ha szétszedi a könyveket, akkor ne játszatok vele. Én fiam már érti, hogy az nem arra való, de el kell neki sokszor magyarázni, hogy lapozgatjuk, vannak képek. Egyelőre ő mutatja a képet, nekem mondanom kell, mi van a képen.

- Bújócskát is szereti, elbújik a függöny mögé, én hangosan keresem, aztán nagyot kacag, ha megtalálom. Fél órát elvan ezzel.

- Vizezés, pacsálás lehetséges? Kis vödröcskébe kis víz, nem sok, másik kis vödörbe áttöltjük. Ha még nem tudja, idő megtanulnia, hogyan öntse át, akkor mindig törölgetni kell, de ezt is szereti a fiam. Ha víz nem lehet (vagy nem akarsz folyton törölgetni), ha kaphat valami rágcsálni valót, nasit, akkor azt is mutathatod már, hogy berakjuk az "edénybe" (kis vödörbe), fogsz egy fakanalat, megkavarod, stb.

2012. jún. 1. 23:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!