4hós babamnak a gyogytornasz szerint kicsit gyenge a hata, hetente jar 5ezer/alkalom (deveny m. ). A baba nagyon mozgékony, stabilan tartja a fejét, hasra fordul. Mostanaban folyton azt hallom, hogy semmi baja, csak le akar huzniTenyleg lenne ilyen?
Én ezen az oldalon sok pozitív tapasztalatot olvastam a dévényesekről.
Aztán megkerestem egyet,mert a kisfiam aki koraszülött volt 11 hónaposan még nem mászott,bár a neurológus nem javasolta,sőt azt mondta,hogy minden rendben van vele,de itt olvastam más tapasztalatát,hogy sokszor nem küldi el a babákat az orvos dévény tornára,pedig kellett volna.Na ezért elmentünk mi is.Hát igen , a szülés körülményeire való tekintettel megállapított egy enyhe oxigénhiányt,ami a mozgásfejlődést késleltette,de azt mondta,hogy mindent fog tudni csak kicsit megkésve,de egy pár alkalommal (kb.10) kellene mennünk.hogy ne maradjon ki a mászás,mert az nem jó stb.
Hála egy héttel később beindult a mászás a fiamnál és nagy örömmel felhívtam,hogy minden oké,mászik,de ekkor csalódtam,mert teljesen kiakadt,hogy ha NEM AKAROK menni,akkor nem kell stb.
Ekkor éreztem úgy,hogy egy kicsit a pénzről szólhatott a dolog.Bár ez az én tapasztalatom és a módszer biztosan hasznos,csak lehet,hogy nem mindenkinek lenne muszáj alkalmazni.De hát mi anyukák aggódunk(főleg,ha problémás volt a szülés)és nem nyugodna meg a lelkiismeretünk,ha kihagynánk egy olyan módszert ami esetleg szükséges lenne.Szerintem azért kérj egy állapotfelmérést,aztán meglátod.Vagy a háziorvos adhat beutalót egy neurológiai vízsgálatra.
Bocs,már késő van,most látom,hogy már jártok tornára.
És nem mondta,hogy meddig kell még mennetek?
Sziasztok, lehúzás, vagy nem, én nem tudom, nálunk Szolnokon 3000 ft a félóra.
Van egy lehetőség, itt a nevelési tanácsadóba kell elmenni, és vizsgálatot kezdeményezni korafejlesztésre, megvizsgálják a babát, és ha indokoltnak látják, támogatja a tornát a TB, mi is így jártunk az 5 hónapból 3-at, az elején fizetősen, de én mondtam a gyt-nak, h nem bírjuk anyagilag, és ekkor ajánlotta ezt a lehetőséget (mondjuk az elején is felajánlhatta volna)
Azt bizton állíthatom, h a védőnő, és a gyerekorvos szerint nem volt semmi baja a fiunknak, ha rajtuk múlt volna, egész életre szóló lemaradása lett volna mozgásilag, és ez állítólag nagyon kihat a későbbi tanulási tevékenységre is(mármint az iskolai tanulásra)
Én a 23:24-es vagyok és én is kérdeztem,hogy nem e lehetne orvosi javaslattal,hogy a tb. támogassa,de azt mondta a gyógytornász,hogy nem,mert ő külsősként csinálja stb.,mert én is itt olvastam,hogy ha indokolt,akkor nem kellene fizetni érte.Hát a mi körzetünkben nincs ilyen és az alapítvány csak ezt az egy gyógytornászt tudta ajánlani.
De szerintem ártani biztos nem árt a gyógytorna,ezért ha te is úgy látod,hogy szükséges és esetleg a gyerekorvos is megerősít ebben,akkor érdemes végigcsinálni.
Bár szomorú,hogy sok helyen ezért fizetni kell.
Minden jót Nektek!
Sziasztok!
Ma votunk csípőszűrés kontrollon a Heim Palban,rengeteget kellett varni,nem adnak időpontot,Barninal sokka kisebb babak is egy orat vartak,aztan mikor bejutottunk szinte ra se nezett,mikor kerdeztem javasolna-e neki gytornat,a hasara fordította es annyit miondott legyen igy sokat es magatol megerősödik,viszont a dsoki remesen ellenszenves volt.Barni ma kúszni próbált,tolja elore magat a labaval es emelgeti a popsijat,a h.orvos tamogatja a gytornat,a vedőnönk szerint semmi szukseg ra,a tornasz szerint hatareset,en nehezen birom anyagilag,egyedul nevelem,de persze ha kell akkor kell,azt hiszem elmegyunk neurologushoz.Koszonom a valaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!