Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Meddig kell tápszert adni a...

Meddig kell tápszert adni a babának?

Figyelt kérdés
Hány hónapos koráig, és mi váltja fel?

2012. máj. 31. 14:35
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Hogy meddig kell, azt nem tudom. Fiam 14 hónapos volt, amikor bevezettük nála a tejet, egy hónap elteltével már nem vettem neki tápszert.
2012. máj. 31. 14:37
 2/15 anonim ***** válasza:
77%
Most újabban 3 éves korig ajánlott kerülni a tehéntejet.én nem hamarkodom el a tehéntej adását,valószínüleg várunk vele jó darabig.
2012. máj. 31. 14:41
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Én 13 hónapos koráig adtam neki, felváltotta a tej.
2012. máj. 31. 14:42
 4/15 anonim ***** válasza:
44%
13 hónapos korában volt hajlandó utoljára meginni, egyik napról a másikra kiköpte, azóta tejet iszik (zsíros, forralt házi tej). A mi védőnőnk és orvosunk is mosolyogva fogadta ezt a 3 éves korig ajánlják dolgot, szerintük teljesen felesleges tápszerrel tömni a kicsiket, hiszen már annyi mindent ehetnek és változatosan, hogy nincs szükségük arra a tömérdek plusz vitaminra.
2012. máj. 31. 14:44
 5/15 anonim ***** válasza:
52%

Itt a védőnő és doki 3 éves korig ajánlja. Ők ellenzik a sima bolti tejet.

Én lányomnak 15 hónaposan vezettem be a tejet, de nem szereti, de már a tápszert sem, sem a különféle tejitalokat. Úgyhogy kell-nem kell adni, nem kéri, vénásan meg nem adom neki. :)

Amúgy 1 éves korig szerintem ha nincs anyatej, akkor addig tápszert adj, utána meg lassan be lehet vezetni a tejet (főleg ha nem volt nálatok allergiás a családban).

A trendek és ajánlások meg folyton változnak, így a megérzéseidre is hallgass.

2012. máj. 31. 14:45
 6/15 anonim ***** válasza:
81%

9,5 hónaposan itta meg utoljára a tápszert,emiatt 11 hónaposan vezettem be a tejet,de amúgy is bevezettem volna 1 évesen.

Ne várj 3 éves korig az veszélyesebb mint ha adnád!

2012. máj. 31. 14:46
 7/15 anonim ***** válasza:
70%

Ez a tápszergyártók óriási biznisze, hiszen a tápszerekben is van tej...

Nézd meg csak egy átlagos (Nestlé) tápszer összetevőjét:

Savófehérje, növényi olajok, tejcukor, sovány tej, kalcium-citrát, halolaj, szójalecitin, kálium-citrát, kálium-klorid, L-fenilalanin, nátrium-aszkorbát, magnézium-klorid, nátrium foszfát, taurin, L-hisztidin, inozit, nátrium-klorid, nukleotidok (citidin5’- monofoszfát, uridin-5’ -monofoszfát, adenozin -5’-monofoszfát, guanozin-5’-monofoszfát), vas-szulfát, cink-szulfát, kalcium-foszfát, L-karnitin, nikotinamid, Bifodobacterium lactis kultúra ( 107cfu/g por), kalcium-pantotenát, retinil-acetát, réz-szulfát, tiamin-mononitrát, B6-vitamin, mangán-szulfát, riboflavin, kálium-jodid, folsav, fillokinon, nátrium-szelenát, biotin, kolekalciferol.

Akinek a kicsije 2 évesen bölcsibe megy, fog kapni tejet minden reggelire, pedig a bölcsikben aztán odafigyelnek az egészséges táplálkozásra.

2012. máj. 31. 14:53
 8/15 anonim ***** válasza:
63%
Így van ahogy az utolsó írja,ráadásul van a hippnek "Jó éjt papi"-ja meg gyümis tejbegríz,legnagyobb összetétele a sovány tej!
2012. máj. 31. 14:59
 9/15 anonim ***** válasza:
57%
Minél később vezeted be a tejet, annál nagyobb a valószínűsége az allergiának. Ezt inkább azoknak írom, akik nem akarnak sokáig tejet adni.
2012. máj. 31. 15:08
 10/15 anonim ***** válasza:
76%
1 éves koráig adtam neki tápszert, de nem azért mert utána kapot volna tejet, hanem egyszerűen kevés volt neki.Ezt úgy értem, hogy soha nem ivott meg 2 dl-nél többet és reggel felkelés után, olyan "semmilyen" volt neki.Ezután evett májkrémes kenyeret zsemlével, ezért tejpépet adok reggel és este is utána a főétkezés.Mondta a gyerekorvos is, hogy egy idő után nasi lesz.Persze tudom, hogy kell tejalapú a napi étkezésekben, de nekem egy idő után csak bezavart a "rendes"reggelibe és vacsorába.Szóval tejpépet kap, arról tudom, hogy van valami a gyomrában és ugyan annyi vit. stb. van benne, mint a tápszerben.Ja a 2-es 3-as tápszereket meg sem itta soha, végig a kezdő tápszert kapta.
2012. máj. 31. 15:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!