Rossz anya vagyok?
Tévedés, hogy akkor jó anya valaki, ha éjjel-nappal a gyerek mellett van. Én kifejezetten ragaszkodtam egészen pici korától ahhoz, hogy nekünk is legyen szabadságunk. Két hetes korától marad a nagyijával hetente egy délutánt, amíg mi a férjemmel kikapcsolódunk. Utána mi is frissebben vágunk bele újra a babázásba, és rettentő fontosnak tartom (a munkánk miatt én is, a férjem is sokat járunk konferenciákra külföldre), hogy mással is tudjon időt tölteni, erre ugyanis szüksége lesz. Pszichológus vagyok egyébként, gyermekekkel foglalkozom, és én ezt a filozófiát érzem ránk szabottnak, és nekünk valónak - és a munkám miatt elég tudatosan is készültem erre. Másnak az a jó, ha szimbiózisban él a gyermekkel, én ezt nem tartom okos útnak, de nem vagyunk egyformák.
A bűntudatod az, ami nem jó. Ha neked szükséged van kikapcsolódásra, akkor iktassatok be rendszeresen egy-egy ilyen napot, akár barátnőkkel, akár férjjel. Könnyebb lesz az otthon töltött idő is, ha ezekre a napokra tudsz gondolni. :)
Én is pszichológus vagyok:) Ugyanazt vallom, mint a kollega. Nem attól lesz valaki jó anya, ha teljesen magához láncolja a gyermekét és saját magáról megfeledkezik. Hetente pár óra kikapcsolódás, tanulás stb. teljesen belefér már egy 5 hós babánál.
A sírás okát viszont érdemes lenne megtalálni, úgy érzem nem vagytok egy hullámhosszon a babóval.. ez teljesen független a szabadidő szükségletétől!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!