Milyen mondókákat szeret a babátok?
Én sokat éneklek neki az én kedvenceimből, mesebetétdalokból. Balu kapitány, Micimackó, Vuk, Mézgáék, Dr. Bubo. Mind jó kis dallamos, úgyhogy nagyon élvezi. Ezeket éneklem, ha aludni készülünk.
Este altatót mondok neki: "Anya betakar, Petike jár, Hogyan vártalak?"
Napközben van egy-két mutogatós, amit most, hogy 4 hónapos, ugyancsak élvez. Ha gondolod leírok párat, csak jelezd.
És mondjuk sétálásnál mindig elmondjuk, hogy hova megyünk. Mondjuk: "Egy, kettő, három, négy,
te kis cipő, hová mégy',
kipp-kopp, kopogok,
vásárolni (sétálni, kirándulni, nagymamához..." indulok."
A mutogatósok közül szereti a következőket: Töröm, töröm a mákot..., Csip-csip csóka..., Ez a fülem, ez a szám...,Fújja szél a fákat... Hüvelyk ujjam almafa..., Az utolsó kivételével mindet el tudja mutogatni is.
Tornázni szoktunk a János bácsi fűrészel-re.
Alváshoz énekelni szoktam neki. Ezeket szereti nagyon: Egyszer egy királyfi..., Este jó, este jó..., Az ici-pici pókfi..., Nyuszi, nyuszi fekszik árokban..., A part alatt...
És van ovis dalos CDnk, na, az akár egész nap is szólhatna, annyira szereti. Csak néha nekem kell a szünet. :))
Kisfiam 19 hónapos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!