7 hónapos baba ehet epret pépesítve?
A gyerekorvos is azt mondta, nyugodtan adjam meghámozva az epret, semmi baja nem lesz a gyereknek. Nem is lett.
Egyébként nem is a mag allergizál, hanem az eper felületén az apró kis magocskákhoz kötődő egyéb cucc - amit az előttem szóló zöldséges is írt, meg természetes érésű epernél azok az apró gombák, amik megtapadnak a szemcséken. Ettől kell az epret megtisztítani és nyugodtan kaphatja a baba.
Az eper az én gyerekemet is kiütötte, még a feldolgozott epres joghurt is.
2 éves korig nem is mertem adni utána. Ma már semmi baja tőle, sőt imádja, de most már 3 éves.
Szerintem mindenki maga eldönti, hogy akar-e kísérletezgetni a gyerekével. Én inkább nem. Ehet még 80 évig epret, az első 1,5-2 évet csak kibírja valahogy nélküle is.
Mivel nekünk nincs saját termelésű eprünk (nem is kertes házban lakunk) és csak a piacon, boltban tudom megvenni, nem tudhatom biztosan, milyen eredetű, mivel kezelték, stb., ezért én inkább csak 1,5 éves kor után adtam, amikor szezonja volt. (mivel januári a gyerek, a 2. nyáron), de nagyon alaposan megmosva.
Az a baj, hogy túl sok itt a baromira okos anyuka, aki azt hiszi, hogy mindenkinél mindent jobban tud.
Ha valaki mást ír - és nem is hülyeséget -, azt nem tudják elfogadni, és inkább lepontozzák.
Az ilyen ember a gyermekét is így neveli? Ezért tartunk ott, ahol tartunk. Sok a jóindulat mindenkiben... Szomorú.
Sziasztok
Nekem,amikor a kislányom betöltötte az 1 évet azt mondta a gyermekgyógyász,hogy adhatok a babának epret meghámozva a magvaktól,föltől!
Persze ha otthon szedem és nincs vegyszerezve.
Nos én bibelődöm vele és meghámozom neki a szemeket,mert imádja és mert azt is mondta a doktorunk,hogy nagyon sok a c-vitamin benne!
Szóval én 7 hósan még nem adnék neki :)
De ez én vagyok és Te döntesz ,kedves kérdező!
Szia..
Igen a meggyet és cseresznyét eszegetheti:)
A meggyet én már korábban is adtam a babámnak,imádta.
Ezeket nyugodtan adhatod,az eperrel ráérsz majd jövőre:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!