Melléfekve altatós Anyukák, nektek mennyi idő alatt alszik el babátok?
Kislányom másfél éves,valamiért még nem jöttem rá,hogy miért nem hajlandó az eddig imádott kiságyában aludni,hanem azt igényli,hogy feküdjek mellé amíg elalszik.Azóta a földön van a matraca én meg 1 szivacson alszom mellette.
Este akármennyire is fáradt minimum a fél óra,de inkább 1 óra mire elalszik.Én ezt nagyon nehezen viselem,mert imádom nagyon,de este olyan jó volt,hogy letettem,aztán 1 kicsit én is pihenhettem,most meg fél 10 mire kijövök tőle,persze éjszakára vissza megyek.Kiváncsi vagyok másoknál mennyi idő és hogyan szokott le róla?Köszönöm.
NÁlunk is fél- egy óra között mozog az elalvás, ebben mondjuk nálunk benne van a fürdés és a szopi is.
Azt olvastam, sajnos nem tduom már, hogy hol de arra emlékszem, hogy kompetens helyen, hogy egy órát nyugodtan szánhatunk a baba esti rutinjára, altatására. Mivel nem kifejlett még az idegrendszerük, nehezebben tudnak átlépni abba az ellazult tudatállapotba, amiben lehetséges az elalvás.
Ha belegondolok, egy felnőttnél is simán lehet ennyi, zuhanyzás- fogmosás, pizsamavétel, bevackolás, kis forgolódás- elalvás...
SZóval szerintem ne izgulj, amint nagyobbacska lesz, egyre gyorsabban el fog tudni lazulni, aludni.
Én nem vagyok teljesen érintett (igaz, szoptatva altatós voltam), de szerintem a szeparációs szorongás miatt lehet ez nálatok.
Elhiszem, hogy ez neked fárasztó, de talán jobban jársz, ha nem szoktatod le róla a kislányodat, legalábbis nem erőszakkal és gyorsan. Persze próbálj nyugodtan olyan tippeket, amivel neked is kicsit kényelmesebb lenne, hátha lenne olyan helyzet, ami még neki is megfelel. De szerintem szándékosan, az ő igénye ellenére nem próbáld meg leszoktatni erről. Biztos lehetsz benne, hogy valamiért szüksége van most erre a fajta közelségre. Legyél vele türelmes, ha úgy látod, még nem érett arra, hogy ezt (teljesen) elhagyja.
Ha elég fáradt már az alváshoz, akkor kb. 5, de max. 10 perc.
Ha még nem túl fáradt, akkor akár fél óra is kell.
2 éves elmúlt a lányom, de még nem akar leszokni róla.
Én is úgy csinálom, mint Te. Elalszik, kijövök, éjszakára vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!