Milyen autósülést érdemes venni a babahordozó után? A 9-36 kg-sat? Tudtok ajánlani jót, jó áron?
9-36-ot nem érdemes venni, minimálisan dönthető, nagy súlyt fog át, nem biztonságos.
Azzal pedig abszolút ne értek egyet, hogy a törésteszt nem mutat semmit. Igenis a jó törésteszttel rendelkező ülések, megvédik a gyereket!
Szerintem senkinek nem mindegy, hogy gyereken lesznek kisebb zúzódások, esetleg kezét lábát töri, vagy koponyasérülést szenved, ne adja ég ott marad az ülésben.
Sajnos 10 év tapasztalatából beszélek, bár engem ezért itt mindig lehurrognak, pedig csak jót akarok.
Meg lehet nézni személyesen üzletben az üléseket, a nania, pierre és társai üléseket hasonlítani sem lehet a töréstesztes ülésekhez.
Én azt szoktam mondani, hogy inkább használt ülés megbízható helyről (nem tesz és vatera), csakis személyes átvétellel, mint egy új pierre vagy akármi.
Személy szerint a kicsinek 0-18 kg-os Concord ultimaxot vettem. A nagynak 9-18-as Besafe ülése volt, most neki egy 18-36 kg-os concordja van.
Kérdező, nézz utána a teszteknek, és keresgélj! Én a Besafe-et nagyon tudom ajánlani, újan is 40 ezer körül van, és nagyon jó, jól dönthető, ha jól van bekötve, mintha bebetonozták volna, meg sem billen.
rendőr anyuka
Ne foglalkozz vele, hogy lehurrognak. én másodszor találkozom a válaszoddal (tegnap a mózeskosaras kérdésnél) és megint nagyon hozzáértő választ kaptunk. Hátha lesz olyan, aki meg is fogadja a tanácsaid. Köszönjük.
Nekünk is besafe van egyébként. nem olcsó, 50 ezer körül volt, de inkább több helyen visszafogtuk magunkat, csak erre legyen. egyetértek azzal is, hogy inkább egy használt és már bizonyított márka, mint egy olcsó, kétes minőségű új. azt is tanúsíthatom, hogy némelyiken már ránézésre is szembetűnő különbségek vannak.
Mindenképp 9-18 kg kategória!
Nekünk is BeSafe van (izi comfort X3), csak ajánlani tudom. Valóban drága újonnan, (már 60 körül van), de használtan nem is nagyon lehet kapni.
Gabka! Suzukink van. Tudom, hogy szar, papír autó... De a férjem vágott már ki BMW-ből is embert... Inkább ne menjünk ebbe bele!
Sajnos ennyire futotta 10 éve, lecserélni nem tudtuk azóta sem. De a gyereknek attól még a legjobbat szeretném! És ne mondd nekem, hogy a P.C. és mondjuk a Nania ugyanolyan jó, mint egy BeSafe, Römer vagy Maxi-Cosi. Megnéztem a Brendonban egy Naniát, hát akkor sem kéne, ha ingyen adnák! Mintha egy darab deszkán ülne a gyerek. Biztos nagyon kényelmes lehet.
Tudom, hogy sokan nem engedhetik meg, hogy drága ülést vegyenek, de ne állítsunk már olyat, hogy nem számít a törésteszt!
Vagy akinek szar autója van, az vegyen bele gagyi ülést, mert úgyis mindegy?
Nem, kedves utólsó, nem azt mondtam, hogy bárki is gagyi ülést vegyen. Épp ezért írtam a Pierre Cardin-t, mert nagyon kényelmes a gyerekeknek és tökéletesen tartja őket. Azt írtam és ezt hiszem is, hogy nem kell hatvanezres ülést venni, válogatni kell és a húszezresek között is van olyan, ami szuper. Egyébként miből gondolod, hogy egy ne adja Isten ripityára tört Suzukiban épen marad egy gyerek a gyerekülés miatt?? Ez abszurd.
Nekünk jelenleg van egy Suzuki is - én szaladozom vele a városban, meg azzal megyek ki a tanyára, mert azt nem sajnáljuk, de mondjuk viszonylag kis sebességeket megyek vele, városon kívül nem használom egyáltalán. A másik autónk Toyota Prius, ez sem egy Saab, de azért eléggé komoly autó, kismillió légzsákkal és mindennel fölszerelve, azt gondolom, jó esély lenne benne éleben maradni, átlagos, a gyereket jól rögzítő gyerekülésben.
Vannak az olcsó kategóriában olyanok, amik nekem se kellenének ingyen se, hiszen nem fapadra akarom ültetni a gyerekeket. Viszont a P.C és a cég által gyártott többi ülés puha, kényelmes és nem is izzadnak bele - nálunk évek óta bizonyítanak, volt már egy barom miatt vészfékezésünk, meg se billentek benne a gyerekek - ez az, ami szerintem számít. A törésteszt nem.
"Viszont a P.C és a cég által gyártott többi ülés puha, kényelmes és nem is izzadnak bele - nálunk évek óta bizonyítanak, volt már egy barom miatt vészfékezésünk, meg se billentek benne a gyerekek - ez az, ami szerintem számít. A törésteszt nem."
Hát ezen jót nevettem!Persze az is fontos, hogy ne izzadjon bele, meg puha legyen, sőt lehet olyant venni amin játéktartó és egyéb tök haszontalan dolgok is vannak, de kedves Gabka, az első akkor is a gyerek biztonsága! És egy gyerekülésnél nem az számít, hogy egy vészfékezést kibír-e, mert valószínű, hogy azt még a leggagyibb is kibírja, hanem mondjuk ha rommá töröd a kocsit, akkor a gyereket hogy szedik ki belőle a kollégáim. :(
És elárulom Neked hogy a Suzukiban a gyerekednek sokkal nagyobb esélye van egy jó teszteredményű ülésben, mint egy p.c.-ben.
Én nagyon kíváncsi lennék egyébként egyszer egy p.c. és társai ülések tesztelésére, mert még a vezető márkáknál is előfordul, hogy az ülés kiszakad a kocsiból a teszten (nem vészfékezésnél, frontális ütközésnél), ergo megbukik, forgalomba nem hozható. Gondolod, hogy egy papírműanyagból készült ülés jobban szerepelne, mint egy Römmer, vagy egy Besafe???? Hát én nem gondolom, hanem tudom, hogy min 2 darabban vennék ki az ülést a kocsiból.
És hogy hozzak egy példát is a rossz kocsi, jó ülésre! Pl az Opel sem egy hűde nagy márka, főleg a régiek, lehet, hogy kényelmes, a kaszni hagy kívánni valót maga után, kisebb ütközésnél papírként hajlik (tapasztalat). Nos egy csini kis balesetnél egy ilyen 10 éves kocsi fejre állt, 1 db felnőttel és 1 db gyermekkel. A látvány a következő volt: úttest, mellette árok, egy fa, az árokban egy fejre állt autó, ami kicsit sem festett jól, rommá törve, lelapítva, nem cifrázom. A benne ülő gyerkőc egy vezető márkás ülésben (nem szeretnék reklámozni). Igaz úgy kellett kivágni a kocsiból, mert másképp nem lehetett hozzá férni, de karcolásokkal, ahogy mondani szokták 8 napon belül gyógyuló sérülésekkel megúszta a balesetet. :))
Én annó egy opelbe vettem 80 ezrest ülést a fiamnak. Nem, nem azért, mert agyon fizetett utolsó kisrendő vagyok, hanem azért ,mert a fél életünket a kocsiban töltjük, egész nap jövünk megyünk, havi szinten járunk vidékre nagyikhoz, 250 km-re. Nekem nem mindegy. Sajnos túl sokat láttam ahhoz, hogy a gyerekemet egy p.c. ülésbe ültessem. És megmondom őszintén ezen a téren nem engednék ekkora árversenyt, minden ülést megfizethető áron kellene adni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!