Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Havi 170 ezerből két babával?

Havi 170 ezerből két babával?

Figyelt kérdés
Jön a második babánk,de még a nagy is pelusos,tápszeres.Havi 170 ezer forintunk van.Szerencsére saját lakásunk van,így nem albérletre fizetünk.Aki hasonló anyagi helyzetebe van,írnátok,hogy hogy sakkoztok,hogy mindenre jusson?És ne legyetek fillér nélkül hó végén ha pl valamelyik gyerek megbetegszik tudj gyógyszert venni stb.?
2012. máj. 23. 11:47
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
51%
Mennyi idős a nagyobb gyermek? Mikorra vagy kiírva?
2012. máj. 23. 11:52
 2/15 A kérdező kommentje:
10 hónapos!
2012. máj. 23. 11:55
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Én 85ezerből élek a kicsivel, apuka lelépett. 3hós a baba. Az anyaságit teljes egészében félre raktam vésztartaléknak. Nekem ennyi megtakarításom van összesen. Befizetem a számlákat (nekem is saját ház) Marad kb 50-55ezer forintom. A pelus kijön havi 5-6 ezerből, pedig nálunk fogy rendesen, csak nem kell a legdrágábbat venni. Ruhát a bizományiból, vagy a turiból veszek neki. Az ilyen kicsi ruhákat még nem használják agyonra. 40-45 ezerből pedig megélünk vígan. Legalább is én úgy érzem nem szenvedünk hiányt. Attól függetlenül, hogy egyedül vagyok, minden nap főzök mert kell a szoptatáshoz a vitamin. Nem szoktam ételt kidobni, keveset főzök az elég nekem ebédre és vacsorára. Keresem az akciókat megpróbálok mindenből olcsót venni. Ha nagyon akarjátok ki tudtok jönni belőle, csak nem kell nagy lábon élni.Más kevesebből is kijön 2 gyerekkel. Sok sikert és jó egészséget nektek!
2012. máj. 23. 11:58
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Ha lemegy a lakáshitel és a rezsi, akkor 80ezer forintunk marad.

Most várom a harmadik babát (többiek: 3,5 éves 1,5 éves).

Pelusos lesz még a második és persze az újszülött, de ez így volt, amikor a pici született, akkor még a legnagyobb is pelusos volt.

Nem mondom, hogy könnyű, de mi kijövünk a 80ezerből.

Annyi segítségem van, hogy anyukám hozza a ruhákat külföldről (nem itthon él). De minden mást: pelus, kaja, cipő, stb mi veszünk.

Hó végére mindig elrakok 10ezer ft-ot, ha véletlen jönne egy betegség.

2012. máj. 23. 12:53
 5/15 anonim ***** válasza:

4-es, de ügyesek vagytok!!! Nekünk is kb. ennyi marad hitel+rezsi után. Sok kaját kapunk a szülőktől, 1 gyerekünk van, de valahogy soha nem marad hó végére. Akarunk 2. gyereket is, de félünk így. Viszont ti nagyon ügyesek vagytok, hogy még félre is teszel!!! Mondjuk a kocsi tankolása még sokat elvisz havonta.

Ti hogy spóroltok?

Kérdező, ne haragudj, de hátha segít neked is a válasz.

2012. máj. 23. 14:31
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom félretenni azt a 10ezrest, bocs, ha félreérthető voltam!!! Csak minden hónapban úgy csinálom, hogy maradjon legalább ennyi, ha véletlen lenne betegség, de aztán a se**ggére verünk ennek a pénznek is, ha nincs betegség, akkor is :(

Férjem biciklivel jár dolgozni.

Ritkán használjuk a kocsit, így kevés benzin kell (egy tank benzin nekünk 3 hónapig elég).

Nem mindegy hol vásárolok, pl a Sparban 250 ft fél kiló kenyér, de a pékségben 300-ért 1 kilót kapok.

Képes vagyok pár fillérért odébb menni. Itt a környéken sokféle bolt van (cba-spar-dm, stb), tudok választani, minden itt van a nyakunkban.

Ritkán eszünk húst, péksütit soha. Nem dobunk ki kaját, mindig annyit főzünk, amennyi elfogy, mindig mindenből annyit veszünk, hogy ne menjen kárba (pl párizsi).

Olcsó pelust használunk (szerencsére jó a gyerkőcnek, nem ázik át).

Most például folyik a pici orra, nem vettem meg a patikában az ezerakárhány ft-os nasivint, hanem elmentem a körzetihez és írattam fel vele orrcseppet, 141 ft-ért :)

Nagyon lehet spórolni, csak nehéz és oda kell figyelni.

2012. máj. 23. 14:39
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Ügyesek vagytok. Sajnos mi szerintem nem jól csináljuk, nem nézzük meg annyira, milyen élelmiszert veszünk mondjuk. Illetve azon még nem spórolunk... :-(

A benzint muszáj tankolni, mert utazunk a szülőkhöz viszonylag gyakran. nekünk egyszerűbb menni, mint az egész családnak utazni. Csak pénzbe van... Viszont nagyon örülök, hogy ki lehet jönni ennyiből 2 (vagy 3) gyerekkel is! Még egyszer gratula, ügyesek vagytok!!!

2012. máj. 23. 15:02
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

73 ezrem van (több hónapig csak 48.000-em volt!) a három gyerekemre,egy pelenkás,1 ovis,szeptembertől kettő ovis,segítség semmilyen formában sincs. A 73-ból 20 a rezsi,plusz a fa minden hónapban (télen a fűtésre 15q havi szinten,nyáron 1 q- fatüzeléses bojlerünk van), ami megmarad,abból még 25 ezret kellene csekkbe adnom (hitel).

Apuka messze dolgozik,albérletben,amit keres,elmegy a hitelekre,albérletre,kajára- nagyon szerényen él,főtt kaját itthonról visz fagyasztva két hetente,napi 3-500 ft-ot költ.

Mindig úgy osztom be a pénzt,hogy családiig elég legyen. Nagyon ritkán járunk orvoshoz. Lázcsillapító mindig van itthon,köhögésre mézet/mézes teát kapnak a nagyok,vagy ha nincs itthon méz,akkor hagyma teát. Szerencsére nem volt még olyan,hogy ezreket kellett volna kiadni gyógyszerre. Egyszer volt hogy 4000 pár százat hagytam a gyógyszertárban,de az még akkor volt,amikor nem csúsztunk le.

Volt olyan is,amikor 48-ból kellett gazdálkodnom úgy,hogy még a rezsit is abból kellett kifizetni,hogy ha valami váratlan dolog történt (mind a négyen lázasak voltunk,nekem nem volt lázcsillapítóm,a gyerekeké is fogyóban) akkor megvettem a lázcsillapítókat,és jó pár napig minimálisat ettem,főtt kaját azt egyáltalán nem,mert az "én részem" a két nagynak elég volt egy evésre,így spóroltam.

Ha havonta 40-50 marad a csekkek kifizetése után,abból simán ki lehet jönni!!! -tapasztalat!!

Mindig mindenből a legolcsóbbat vettük,havonta 20 ezret szántunk bevásárlásra: pelus,tisztálkodási -és tisztítószerek,élelmiszer (tészták,rizs,liszt,k.cukor,olaj,befőtt,konzerv)

Ami megmaradt,azt költöttem napi szinten. Volt hogy 500 ft maradt,volt hogy 800,volt hogy 1000 ft napi szinten,amiből csak a kenyeret,mellé valót és friss főzni valót kellett megvenni. Ebből fizettem betegség esetén a gyógyszereket.

2012. máj. 25. 18:52
 9/15 anonim ***** válasza:
54%
Mennyi életművész! 80 ezerből hogy lehet kijönni, nem értem, nekünk a rezsink sokkal több annál télen!
2012. máj. 26. 09:49
 10/15 anonim ***** válasza:
Nekem a GYED teljes egészében elmegy a hitelre... :( Gondolhatjátok. A családi kb a pelusra elég, így a párom viszi a rezsit és szinte mindent. Szeretnénk 2. babát, de hogy???
2012. máj. 26. 10:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!