Havi 170 ezerből két babával?
Ha lemegy a lakáshitel és a rezsi, akkor 80ezer forintunk marad.
Most várom a harmadik babát (többiek: 3,5 éves 1,5 éves).
Pelusos lesz még a második és persze az újszülött, de ez így volt, amikor a pici született, akkor még a legnagyobb is pelusos volt.
Nem mondom, hogy könnyű, de mi kijövünk a 80ezerből.
Annyi segítségem van, hogy anyukám hozza a ruhákat külföldről (nem itthon él). De minden mást: pelus, kaja, cipő, stb mi veszünk.
Hó végére mindig elrakok 10ezer ft-ot, ha véletlen jönne egy betegség.
4-es, de ügyesek vagytok!!! Nekünk is kb. ennyi marad hitel+rezsi után. Sok kaját kapunk a szülőktől, 1 gyerekünk van, de valahogy soha nem marad hó végére. Akarunk 2. gyereket is, de félünk így. Viszont ti nagyon ügyesek vagytok, hogy még félre is teszel!!! Mondjuk a kocsi tankolása még sokat elvisz havonta.
Ti hogy spóroltok?
Kérdező, ne haragudj, de hátha segít neked is a válasz.
Nem tudom félretenni azt a 10ezrest, bocs, ha félreérthető voltam!!! Csak minden hónapban úgy csinálom, hogy maradjon legalább ennyi, ha véletlen lenne betegség, de aztán a se**ggére verünk ennek a pénznek is, ha nincs betegség, akkor is :(
Férjem biciklivel jár dolgozni.
Ritkán használjuk a kocsit, így kevés benzin kell (egy tank benzin nekünk 3 hónapig elég).
Nem mindegy hol vásárolok, pl a Sparban 250 ft fél kiló kenyér, de a pékségben 300-ért 1 kilót kapok.
Képes vagyok pár fillérért odébb menni. Itt a környéken sokféle bolt van (cba-spar-dm, stb), tudok választani, minden itt van a nyakunkban.
Ritkán eszünk húst, péksütit soha. Nem dobunk ki kaját, mindig annyit főzünk, amennyi elfogy, mindig mindenből annyit veszünk, hogy ne menjen kárba (pl párizsi).
Olcsó pelust használunk (szerencsére jó a gyerkőcnek, nem ázik át).
Most például folyik a pici orra, nem vettem meg a patikában az ezerakárhány ft-os nasivint, hanem elmentem a körzetihez és írattam fel vele orrcseppet, 141 ft-ért :)
Nagyon lehet spórolni, csak nehéz és oda kell figyelni.
Ügyesek vagytok. Sajnos mi szerintem nem jól csináljuk, nem nézzük meg annyira, milyen élelmiszert veszünk mondjuk. Illetve azon még nem spórolunk... :-(
A benzint muszáj tankolni, mert utazunk a szülőkhöz viszonylag gyakran. nekünk egyszerűbb menni, mint az egész családnak utazni. Csak pénzbe van... Viszont nagyon örülök, hogy ki lehet jönni ennyiből 2 (vagy 3) gyerekkel is! Még egyszer gratula, ügyesek vagytok!!!
73 ezrem van (több hónapig csak 48.000-em volt!) a három gyerekemre,egy pelenkás,1 ovis,szeptembertől kettő ovis,segítség semmilyen formában sincs. A 73-ból 20 a rezsi,plusz a fa minden hónapban (télen a fűtésre 15q havi szinten,nyáron 1 q- fatüzeléses bojlerünk van), ami megmarad,abból még 25 ezret kellene csekkbe adnom (hitel).
Apuka messze dolgozik,albérletben,amit keres,elmegy a hitelekre,albérletre,kajára- nagyon szerényen él,főtt kaját itthonról visz fagyasztva két hetente,napi 3-500 ft-ot költ.
Mindig úgy osztom be a pénzt,hogy családiig elég legyen. Nagyon ritkán járunk orvoshoz. Lázcsillapító mindig van itthon,köhögésre mézet/mézes teát kapnak a nagyok,vagy ha nincs itthon méz,akkor hagyma teát. Szerencsére nem volt még olyan,hogy ezreket kellett volna kiadni gyógyszerre. Egyszer volt hogy 4000 pár százat hagytam a gyógyszertárban,de az még akkor volt,amikor nem csúsztunk le.
Volt olyan is,amikor 48-ból kellett gazdálkodnom úgy,hogy még a rezsit is abból kellett kifizetni,hogy ha valami váratlan dolog történt (mind a négyen lázasak voltunk,nekem nem volt lázcsillapítóm,a gyerekeké is fogyóban) akkor megvettem a lázcsillapítókat,és jó pár napig minimálisat ettem,főtt kaját azt egyáltalán nem,mert az "én részem" a két nagynak elég volt egy evésre,így spóroltam.
Ha havonta 40-50 marad a csekkek kifizetése után,abból simán ki lehet jönni!!! -tapasztalat!!
Mindig mindenből a legolcsóbbat vettük,havonta 20 ezret szántunk bevásárlásra: pelus,tisztálkodási -és tisztítószerek,élelmiszer (tészták,rizs,liszt,k.cukor,olaj,befőtt,konzerv)
Ami megmaradt,azt költöttem napi szinten. Volt hogy 500 ft maradt,volt hogy 800,volt hogy 1000 ft napi szinten,amiből csak a kenyeret,mellé valót és friss főzni valót kellett megvenni. Ebből fizettem betegség esetén a gyógyszereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!