Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nagy baj ha nem fordul 4hónapo...

Nagy baj ha nem fordul 4hónaposan a babám semerre?

Figyelt kérdés

Se hasról hátra, se hátró hasra. Sőt, még az oldalára sem forul. A védőnő azt mondta, hogy forgassam én, hátha kedvet kap hozzá. A környezetemben lévő, lányommal egy idős babák, már mind fordulnak legalább az oldalukra....

Van akinek szintén mem fordult még az oldalára ennyi idősen a babája?

2012. máj. 22. 09:08
 1/8 anonim ***** válasza:
tornáztatni kell a babát naponta többször és gyakoroltatni vele ha háton van s még oldalra se fordul magától akkor lehet el kell vinni neurológiára
2012. máj. 22. 09:12
 2/8 anonim ***** válasza:

Én babám elég nagy (4 hósan 8,4 kg volt) így neki elég lassan indult be a mozgása. 4 hósan kezdett hasról hátra fordulni, hátról hasra még csak kétszer sikerült neki, oldalára szokott, de csak úgy 2-3 hete, tehát 4,5 hónapos kora óta. Én sokszor teszem hasra, ez erősíti a hátát, és innen indul a legtöbb mozgás. Szoktam még takaróban forgatni, ez is ösztönözheti a fordulásra.

Egyébként én nem aggódnék, szerintem 4 hósan nincs elkésve, általában 6 hós korukig szoktak elkezdeni forogni a babák. A nagylányom 6 hósan forgott először, kis lustika volt. Ehhez képest 10 hósan már járt, nagyon beindult a fejlődése. A középsőm meg 3 hósan forgot, 4 hósan már kúszott-mászott, de pl elindulni csak egy évesen tudott. Ezt csak azért írtam le, hogy nem biztos, hogy mindenben ennyire kis kivárós lesz.

Picit tornáztathatod, hátha megjön a kedve a forgáshoz. És tedd sokat hasra. Majd elkezdi ő is, én nem aggódnék hisz még csak 4 hónapos :)

2012. máj. 22. 09:41
 3/8 anonim ***** válasza:

Nem baj. De ha gondolod, mutasd meg egy gyógytornásznak, fejlődésneurológusnak, leginkább a magad érdekében, hogy ne aggódj. :)

Az is jó, ha van valami motivációja, amiért megforduljon. Tegyél elé-mellé-fölé játékokat, amikért nyújtózkodhat, beszélj hozzá, és tedd gyakran hasra.

2012. máj. 22. 10:14
 4/8 anonim ***** válasza:
Egy hete töltöttük be a 4 hónapot és nem fordul még át. A gyerekorvos nem aggódott. A fiam most épp a kezével van elfoglalva, tipikus férfi egyszerre csak egy dologra koncentrál :-). Még rákérdezek majd a védőnőre a héten. Egyébként én forgatom és nagyon sokat van háton is, még úgy is alszik.
2012. máj. 22. 15:01
 5/8 A kérdező kommentje:
Sokat van hason, sőt úgy is alszik. Egyébként most az én lányom is a kezével van elfoglalva, azzal, hogy a szájába nyúlkál meg egész délután kiabál:D
2012. máj. 22. 16:33
 6/8 anonim ***** válasza:

Nincs elkésve, nekem dévényes mondta, hogyha 6hós korukig nem fordulnak oldalra a babák, az jezlés értékű!! tehát nem baj, de akkor már inkább lássa őket valamilyen szakember.

Egyébként nálunk is így volt, ahogy a 2-es válaszoló írta. Tesóm fia 6hós koráig csak feküdt,akkor kezdett forogni, viszont 11hós korában már szépen járkált. Én egyik fiam meg 3hósan már forgott, elindulni viszont csak egy évesen tette meg az első önálló lépéseit. Persze ezzel sem volt elkésve. Középső fiam csak 5hósan kezdett forogni, úgy, hogy előtte 4hónapig folyamatosan dévényeztünk(volt pici probléma vele) és én a házi feladatnak kapott tornát is nagyon sokszor csináltam vele itthon. Ő egy-egy mozgást hamarabb, egy-egy mozgást később kezdett mint a bátyja.

A legkisebb babaám 3.5hónapos, még ő sem fordult át, de nem aggódok miatta. :) Ismerkedik magával, a kezével ő is, a hangjával, meg a játékokkal a járókából, illetve az arcokkal... most nem ér rá mással foglalkozni- úgylátszik. :) Meg a hasához huzgálja a kis lábait- emelgeti. Rugdalózik- egyszer majd rájön, hogy kell oldalra fordulni. Én őt is sokat tornáztatom.

2012. máj. 24. 10:24
 7/8 A kérdező kommentje:
És hogy tornáztatjátok? Elmagyaráznátok, vagy esetleg valami videóval tudjátok szemléltetni?
2012. máj. 24. 12:13
 8/8 anonim ***** válasza:

6-os vagyok, nekem a dévényes mutatott 3gyakorlatot, amit fiammal csináljak- de ez elég speciális-azokat az izmokat nyújtja, ami nála kicsit feszesebb. Így én azért nem akarom leírni ezeket, mert ha nálatok nincs ilyen gond- akkor nehogy többet árts a babádnak. Ez személyre szabott feladatsort.

De interneten is vannak ilyenek pl:

http://www.youtube.com/watch?v=2DZcVAKsBX4&feature=related

2012. máj. 24. 13:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!