Miért nem alszik napközben a gyerekem? Megőrülök.
Semmilyen altatás nem válik be. Hiába fáradt, ágyba teszem, vagy babakocsiba tökmindegy, nem alszik. Helyette piszkálja a körülötte lévő dolgokat, cumit kiköpi.
9 hónapos.
Köszi az utolsóknak a hasznos válaszokért! Értékelem is.
Az az igazság, hogy most már látom, hogy a fejlődési ugrás nálunk mindig nagyon bekavar (+időjárás+...). Születésétől fogva keveset alszik. (Már a kórházban is...) Éjszaka alszik - előtte apa altatja. Napközben viszont:
voltak olyan időszakok, hogy álmos lett, kiságyba tettem, cumi nélkül szépen elaludt pár perc alatt. (2-3-4 hó körül),
aztán jött az ölben ringatás. Akkor vettem fel, amikor már álmos volt, két perc alatt aludt, kiságyba tettem, fél óra alvás (pl.5-6-7 hó körül),
aztán elkezdett fészkelődni, már nem bírt megamaradni az ölemben és ekkor jöttek a gondok. Azóta sokmindennel próbálkoztam, volt ami bevált 1-2 hétre, aztán az sem volt jó. Pár hete épp ezt az: 'álmos lesz,"pá-pá megyek aludni",besötétítek,kiságyba teszem,cumi,kis simogatás/susogás' - módszert csináljuk. Van, hogy 3 perc, van hogy 1,5 óráig tart. Összevissza. Pedig tényleg akkor teszem le, amikor álmos. AZ egész napom a megfigyelésével telik. Ezért írtam: "megőrülök".
Mindegy. Csak szerettem volna nála már tényleg kialakítani az altatást, ami este jól megy apával (persze nála már hulla fáradt - könnyű altatni:))
Komolyan kiakasztasz ezzel az alpáriságoddal... Mondtam én,hogy a 9 hónapos gyereknek dug a szájába?!!! Nem épp erre a sz@r boltira gondoltam,hanem a rendes mézre,de nem muszáj 9 hónaposan,nagyon jó lehet az még később is... Ez a mézzel menjen oda,ahol ezt kérdezik... hát jó paraszt vagy te is... Érdekes,másoknak itt a válaszolók közül is adtak,de írtak,szóval nem haltak ám bele... Ne add neki és csókolom... De az alpáriságodat nem tűröm!
Jah 1. vagyok...
Kedves utolsó! Szerintem el kéne gondolkoznod a kirohanásodon... Érdekes, ha alpári vagyok, miért tudok, tudunk az előtted válaszolókkal értelmesen, érdemben "beszélgetni"?
Ne haragudj, ha félreértettük egymást. Én odaírtam, hogy 9 hónapos a baba, azt gondoltam, arra vonatkozóan írsz, mert te nem írtad oda az 1. válaszban. Mindegy. Sajnálom. Köszönöm a mézzel kapcsolatos tanácsodat és a többieknek is - azt hiszem, én ezzel nem élek. De ha ti úgy látjátok jónak, tegyetek nyugodtan úgy.
Figyelj,azt később is lehet használni,ha 2 évesen cumizik és nem bírna elaludni :) Persze ne azt a tartósítószeres meg tele minden nyavalyával,hanem a házit :)
1. vagyok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!