Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért nem alszik napközben a...

Miért nem alszik napközben a gyerekem? Megőrülök.

Figyelt kérdés

Semmilyen altatás nem válik be. Hiába fáradt, ágyba teszem, vagy babakocsiba tökmindegy, nem alszik. Helyette piszkálja a körülötte lévő dolgokat, cumit kiköpi.

9 hónapos.

2012. máj. 21. 17:21
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
39%
Addig ne tedd az ágyba amíg nem álmos. Nálam legalább is előfordult hogy a 9 hónapos lányom nem volt még annyira fáradt, letettem /volna/ aludni, de csak a hiszti volt. Aztán pár percet vártam, játszottunk és megint letettem. Na akkor sem akart aludni. Jóóó, akkor nem alszol és kivettem az ölembe. Forgós székre leültem és tévéztem, ő meg elaludt. Akkor betettem a helyére. Sötétíts be, hogy azt higgye este van. Vagy adj a kezébe olyan "bögyörgetős párnát" /nem tudom hogy hívják/ hátha az beválik. A lányom szereti, sőt a 3 és fél éves fiam is a mai napig azzal alszik. Egyébként hányszor szeretnéd altatni napközben? Nekem is van úgy hogy a lányom csak 2x45 percet alszik, de volt már olyan is hogy csak 1x aludt. De ki is volt már estére. :) A cumit akkor szokta nekem is kiköpni mikor nem álmos. Egyébként sír is vagy hisztizik is a kiságyban, vagy ha kiveszed az öledbe? Ne éreztesd vele, hogy kényszerből kell aludni. Tudom lenne 1000 dolgod amíg ő alszik, próbáld neki elmondani. Hátha segít :)
2012. máj. 22. 00:36
 22/29 A kérdező kommentje:

Köszi az utolsóknak a hasznos válaszokért! Értékelem is.

Az az igazság, hogy most már látom, hogy a fejlődési ugrás nálunk mindig nagyon bekavar (+időjárás+...). Születésétől fogva keveset alszik. (Már a kórházban is...) Éjszaka alszik - előtte apa altatja. Napközben viszont:

voltak olyan időszakok, hogy álmos lett, kiságyba tettem, cumi nélkül szépen elaludt pár perc alatt. (2-3-4 hó körül),

aztán jött az ölben ringatás. Akkor vettem fel, amikor már álmos volt, két perc alatt aludt, kiságyba tettem, fél óra alvás (pl.5-6-7 hó körül),

aztán elkezdett fészkelődni, már nem bírt megamaradni az ölemben és ekkor jöttek a gondok. Azóta sokmindennel próbálkoztam, volt ami bevált 1-2 hétre, aztán az sem volt jó. Pár hete épp ezt az: 'álmos lesz,"pá-pá megyek aludni",besötétítek,kiságyba teszem,cumi,kis simogatás/susogás' - módszert csináljuk. Van, hogy 3 perc, van hogy 1,5 óráig tart. Összevissza. Pedig tényleg akkor teszem le, amikor álmos. AZ egész napom a megfigyelésével telik. Ezért írtam: "megőrülök".

Mindegy. Csak szerettem volna nála már tényleg kialakítani az altatást, ami este jól megy apával (persze nála már hulla fáradt - könnyű altatni:))

2012. máj. 22. 07:53
 23/29 anonim ***** válasza:
20-as vagyok csak kis megnyugtatásként az én kisfiam tök ugyanilyen mint ahogy te is írod születésétől kezdve. Én is állandóan megfigyelem.De nekem van egy nagyobb fiam is, és egyszerűen nem tehetem meg hogy a kis herceg kénye kedvére alakítsuk az egész napot, ezért én próbálkozom azért nagyrészt fix napirenddel.sose fogom felfogni hogy elég neki ennyi ennyi alvás mikor én hulla vagyok ennyitől.sajna ha jönnek a fontok, meg a fogzás, meg mittudomén mi ő még éjjel is felkel akár többször is, de nem enni. Úgyhogy kitartás... én abban reménykedem, hogy később majd ha már járni tud sokkal jobban ki fog fáradni, és akkor inkább aludjon majd egyszer egy nap de akkor legalább 2-3 órát jó lenne... de hát ez lehet csak álom marad:)
2012. máj. 22. 11:20
 24/29 anonim ***** válasza:

Komolyan kiakasztasz ezzel az alpáriságoddal... Mondtam én,hogy a 9 hónapos gyereknek dug a szájába?!!! Nem épp erre a sz@r boltira gondoltam,hanem a rendes mézre,de nem muszáj 9 hónaposan,nagyon jó lehet az még később is... Ez a mézzel menjen oda,ahol ezt kérdezik... hát jó paraszt vagy te is... Érdekes,másoknak itt a válaszolók közül is adtak,de írtak,szóval nem haltak ám bele... Ne add neki és csókolom... De az alpáriságodat nem tűröm!

Jah 1. vagyok...

2012. máj. 22. 17:02
 25/29 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó! Szerintem el kéne gondolkoznod a kirohanásodon... Érdekes, ha alpári vagyok, miért tudok, tudunk az előtted válaszolókkal értelmesen, érdemben "beszélgetni"?

Ne haragudj, ha félreértettük egymást. Én odaírtam, hogy 9 hónapos a baba, azt gondoltam, arra vonatkozóan írsz, mert te nem írtad oda az 1. válaszban. Mindegy. Sajnálom. Köszönöm a mézzel kapcsolatos tanácsodat és a többieknek is - azt hiszem, én ezzel nem élek. De ha ti úgy látjátok jónak, tegyetek nyugodtan úgy.

2012. máj. 22. 17:15
 26/29 anonim ***** válasza:

Figyelj,azt később is lehet használni,ha 2 évesen cumizik és nem bírna elaludni :) Persze ne azt a tartósítószeres meg tele minden nyavalyával,hanem a házit :)

1. vagyok

2012. máj. 22. 19:39
 27/29 anonim ***** válasza:
0%
1. azt sem tudod mit jelent az alpári szó. Amúgy te vagy kiakasztó a mézmániáddal :) Ki vagy te? Micimackó?
2012. máj. 22. 21:09
 28/29 anonim ***** válasza:
72%
Régen pálinkáskenyeret adtak a gyereknek ,ha nem aludt aztán attól sem lett baja.Még a szüleimet is így nyugtatták és lám semmi bajuk nem lett.Manapság meg minden mumus és a széltől is óvják őket, soha nem is volt ennyi allergiás göthös gyerek, de hát a gyógyszergyáraknak élniük kell valamiből.
2012. máj. 22. 21:43
 29/29 anonim ***** válasza:
Hát kedves utolsó, el kell hogy szomorítsalak, de igenis sok gyereknek lett később idegrendszeri problémája aki pálinkás kenyeret kapott. Jöhetsz a régi "okosságokkal", fokozhatod is a butaságot, tudok én is régi jól bevált mákteáról, hogy ne sírjon a kicsi, aztán minden faluban meg is halt tőle nem egy kisbaba.
2012. máj. 23. 13:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!