Korán bölcsibe adott babák? Mik a tapasztalatok? Eljátszanak már a többiekkel? Könnyen beszoktak?
Én a nagyobbik fiamat 16 hónaposan adtam bölcsibe, mert dolgoznom kellett, bár csak ne tettem volna...a fiam egy kezelhetetlen, agresszív gyerekké vált 2 éves korára.
Aztán kivettem és az óvodáig itthon maradtam vele, kb. 3 hét alatt újra a régi lett:))Őt lelkileg nagyon megviselte, hogy reggel 8-tól délutánig nélkülem van.
A kicsit már be sem adtam emiatt bölcsibe, 3 éves koráig voltam vele itthon és valahogy mélyebb a kapcsolatom is vele, érezhető, hogy a nagyobbiknál volt egy törés:(
Ha teheted maradj még otthon a gyerekeddel!
Kisfiam 14 hónaposan kezdte a bölcsit, ennek lassan 4 hónapja.
A beszoktatás nagyon könnyen ment, néha volt kis sírás reggel, de hamar abbamaradt.
Nálunk az első 2 hónapban 1 hét bölcsi, 1 hét itthon volt,mert sokszor lett beteg, de már azóta folyamatosan megy.
Én attól féltem, hogy majd a bölcsi miatt megváltozik a megszokott kis életünk, az alvása, a személyisége...de szerencsére minden a régi, ugyanolyan mint volt :)
Azóta például elalszik cumi nélkül, megtanult pohárból inni, sokkal többet "beszél", nagyon sokat okosodott, ami nyilván itthon is bekövetkezett volna, csak lehet picit később. Egymástól rengeteget tanulnak a gyerekek.
Úgy gondolom, hogy sokminden függ a bölcsitől, a gondozóktól, az ottani körülményektől, de szerintem ne aggódj, hamar túllesztek a kezdeti nehézségeken.
Köszönöm a válaszokat!
Kedves második!
Jó, hogy pozitív példát is olvasok. Én is bízom benne, hogy a társas készségei és sok minden más (pl. önálló evés - ivás, szobatisztaság, beszéd) is gyorsabban fog fejlődni így.
Kedves harmadik!
Én is bölcsit választanám a helyedben. Remélem nálatok is minden rendben lesz majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!