Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Philips avent via etetőrendsze...

Philips avent via etetőrendszerrel lenne kérdésem, milyen?

Figyelt kérdés

[link]

Azt nézem, hogy ez végülis egy cumisüveget is alkot. Nem csöpög stb. Tényleg a lefejt tejet nem kell átönteni cumisüvegbe, hanem ezzel is lehet cumisüveget varázsolni :) ?

Nézem amúgy külön edényeket is, azokból 180ml-t vennék, még csak most fog megszületni a baba, így elég akkora is nem? Meg ha nem tejet, akkor mást is fogok tudni fagyasztani benne, néztem a bébiételek is hasonló ml-sek.

Köszi

2012. máj. 21. 13:49
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Imádom a szoptatós párnámat, még csak én használom, alváshoz, de imádom. 5.000 Ft körül már lehet venni, és nekem az a fehérbogyós van, talán poliészter gyöngy a tisztességes neve.
2012. máj. 21. 16:19
 12/20 xStefix ***** válasza:
100%

Nekem mikrogyöngyös párnám van és igazi kincs ilyenkor, a 38. héten... :)

Én szopihoz nem használtam végül, mert a sima kispárna jobban bevált nálunk, de terhesen alváshoz nagyon hasznos és pl. később bele is tudod majd ültetni a prüntyit, ha már ül, de még eldől néha. :) Szóval nem csak szopira alkalmas, és első, de nem egyetlen gyereknél megérheti megvenni.

Új hozzászóló: én mindegyik Aventost használtam, kivéve a sterilizálót, mert az nekem másfajta, 3in1. Nem tudok róla rosszat írni, a fejő is bevált nekem (bár ezt embere válogatja, van, aki nem tud ezzel fejni).

A poharakban én is gyakran fagyasztottam, kezdetben anyatejet is, de azt aztán kiöntöttem, mert idővel már nem fogadta el. :( De akkor lett igazán hasznos, amikor már nagyokat evett a lányom a kajcsikból. (Ahogy írtam, az első hónapokban érdemesebb kisebb porciókban fagyasztani az ételt, úgy jobban tudod kontrollálni a mennyiségeket. Tudod, amit egyszer felengedsz, már nem fagyaszthatod vissza - de nem biztos, hogy az egész el fog rögtön fogyni.)

A cumisüvegek is jók, praktikusak - de ebbéli aggályaimról már írtam feljebb. Sajnos az én lányom is érzékeny volt az üvegre, bár én résen voltam és végül is nem lettünk zavarosak. De emiatt 6 hós koráig nem is kapott többet üveget. (És nagyon nem is volt rá szükség, mert sokáig szopiztunk.)

2012. máj. 21. 16:24
 13/20 A kérdező kommentje:

Cumisüvegnél a cumirészből csak egy féle van nem?

Csak mert láttam, hogy babák isznak pl teát, vagy tápszert. Vagy van külön teás és tápos fej :)

2012. máj. 21. 17:40
 14/20 anonim ***** válasza:

Kedves xStefix,

Nagyon köszönöm, nagyon hasznosak a hozzászólásaid, nem győzlek felpontozni : )

Kedves kérdező,

Igen, ha már itt járunk, több helyen látom én is, hogy van tejes üveg, vizes, teás, de azt nem tudom, hogy ha nincs odaírva, pl. a 125ml-es cumisüvegre, hogy tejes, vagy teás, vagy vizes, akkor honnan tudom, mire jó?

Stefi, ebben is tudsz segíteni?

És, még valami:

Az anyatej kockában lefagyasztására elég egy mezei fagyasztóvalami, amiben vizet fagyasztanék jégkockára?

Köszönöm előre is a segítséget!

Első babás leszek, néhány hét múlva : )

2012. máj. 21. 17:54
 15/20 A kérdező kommentje:
Húh én még nem vagyok szakértő, de nem tenném egy jégkocka fagyasztóba az anyatejet. Légmentesen zárnám le erre jó lehet ez az aventes cucc. Azért úgy higénikusabb.
2012. máj. 21. 20:51
 16/20 anonim ***** válasza:

Stefi írta, hogy kockákra fagyasztja a tejet, csak nem tudom, jól gondolom-e, hogy kellene csinálni : )

Én is első babás leszek, és próbálom összeszedni az okos anyukák jól bevált praktikáit : )

2012. máj. 21. 21:23
 17/20 anonim ***** válasza:

Nekem sima szivacsos volt a szopipárna.

Ilyen: [link]

Amikor még csak keveset evett a picim, akkor elég volt a pici(125ml) Aventes üveg. Majd vettem egy 260ml-est és most már a 330ml-es üveget használjuk, mert ha 210 ml vízből csinálok tápot, akkor a 260ml-esbe már nem férne bele a por és nem tudnám összerázni. A kicsit most teázósnak használjuk.

2012. máj. 21. 22:08
 18/20 xStefix ***** válasza:

Nem, anyatejet ne fagyasszatok kockatartóban! (A kockázást a husira írtam.) Ezt egyrészt nehezebb sterizni, másrészt, miután kiszeditek belőle a fagyott kockát, hogy elrakjátok pl. zacsiba, könnyen szennyeződik.. szóval nagyon nem praktikus.

Rövid távra, max. 72 órára jó az anyatejgyűjtő zacsi is (könnyen kilukadhat), egyébként szilárd falú üveg vagy műanyag, légmentesen záródó edény a megfelelő. Vagyis, jó az Avent is teljesen.

De, arra figyeljetek majd a hűtésnél-fagyasztásnál, hogy csakis azonos hőmérsékletű tejet öntsetek össze (vagyis az újat külön rakjátok be a hűtőbe és csak lehűlés után öntsétek a régihez). Illetve, hogy inkább a 24 órán belül lefejt tejet tegyétek csak el egyben, az ennél későbbit inkább külön. És a már fagyottra soha ne öntsetek se meleget, se hűvöset, mert felenged az egész és újra fagyasztani ezt is tilos.

Aventben azt hiszem, nincs külön teás-tejes stb. cumifej. Különböző méretek vannak, ahogy a baba nő. Az ilyen komplett szettekben inkább 0-ás újszülött cumi szokott lenni. Illetve van még ún. variábilis pótcumi, amin hosszanti bevágás van. Ezt külön szokták árulni, általában kettesével. Ha ezt 3 irányban elforgatjuk, akkor 3 különböző sebességgel jöhet rajta a tej, ahogy a baba ínye összenyomja a vágást. (Ezzel próbálják utánozni a szoptatás közbeni különböző tejfolyási sebességeket.)

Én anno a Tescoban vettem Baby Bruinos cumikat, üvegeket (is), ott rá van írva, hogy melyik a teás, tejes stb. Illetve a 4 évesem még mindig üvegből issza a macikávéját, úgyhogy neki muszáj vagyok időnként főzelékes cumit venni, mert azon van a legnagyobb luk (kereszt alakú metszés). :) - De hozzáteszem, pépet, főzeléket sose adjatok a babának üvegből, csakis kanállal, mert minél tovább szopogatja, annál jobban károsítja a fogacskáit! (Én se erre használom ugye.)

Szóval nekem is van egy rakat üvegem és cumifejem, de közben alig használtam őket szerencsére. :)

2012. máj. 22. 10:06
 19/20 xStefix ***** válasza:

Egyébként mindez inkább a csak tápszeres babák esetén fontos. A tápos cumifejen nagyobb a luk, a teáson kisebb, mivel az utóbbi ivásra szolgál. Azért is kisebb, hogy a baba ne a folyadékkal lakjon jól, hanem a táppal. A (nem ajánlott) főzelékesről meg már írtam.

Szóval, szopis babánál inkább kerüljétek az üveget, ha sikerül, hiába ilyen-olyan szuper cicit utánozó formájú meg szelepes meg antikólikás... Egyik se olyan, mint a mell és mindegyik okozhat gondot.

Ha pótolni kell valamiért, pici babának (ill. kis adagokhoz) fecskendőből vagy cseppentőből érdemes (utóbbi pl. gyógyszeradagolásra is jó), nagyobbaknak lekerekített szélű kispohár, csőrös vagy ún. svéd itatópohár való. Bár a poharak használatát meg kell tanulni mind nektek, mind a babának, de megéri a próbálkozást és kitartást, mert ezek tutira nem zavarnak be.

Illetve spéci esetekre van még az ún. Szoptanít is, de ez elég drága és ritkán szokott kelleni. A mellre való visszaszokást segítheti pl. kora- vagy cumizavaros babánál.

2012. máj. 22. 10:13
 20/20 A kérdező kommentje:
húhhh nagyon profi vagy köszönjük a tanácsot, úgy látom másnak is hasznos volt.
2012. máj. 22. 13:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!