Hogyan viselkednétek, mit tennétek a helyemben, hogy ne akasszon ki teljesen az anyósom?
Tedd helyre egyszer alaposan, határozottan. A finomkodás nem segít hidd el, tapasztalat. Lehet, hogy pár napra megsértődik, de aztán megtanulja hogy "hol a helye"! Sok sikert.
(Nálunk soha semmibe nem üti bele az orrát azóta! Csak akkor segít, ha kérem, csak azt csinálja amit megbeszélünk!)
Azért sokszor a menyecskék is elvetik a sulykot. Ez a "tudja meg hol a helye", meg "tedd helyre", kb mintha valami korcs kutyáról beszélnétek...Én anyósom is megér egy misét, olyan sztorik vannak róla hogy az ember haja égnek áll, mind mint anyós, mind mint nagymama, de soha az életben nem beszélnék róla/vele ilyen tiszteletlenül. Tiszteletlen menyecskéből lesz a leggörényebb anyós, ahogy mondani szokták, ugyanis aki már fiatalon sem tisztel más női családtagot aki az ő imádott férfijéhez tartozik (tehát a férjének édesanyját), az időskorára a fiának feleséget olyan szinten ugatni fogja, mint kutya a Holdat.
A tiszteletet nem lehet úgy elvárni, hogy te közben úgy beszélsz róla, mint egy nyomorék ebről. Ismétlem: én anyósom is a tipikus anyós, akiről az anyósviccek szólnak, de én pontosan ennyivel is különbnek érzem magam, hogy nem süllyedek le egy bizonyos szint alá, hogy én legyek a tipikus meny, akiről meg a meny-viccek szólnak. Anyós és meny ebben ugyanis sokszor egyformák: mindkettő a család főasszonya akar lenni, csak egyik alulról nyomja lefelé a másikat, másik meg felülről a másikat. Jó hülye játék ez....ennél sokkal egyszerűbb az udvarias, de határozott megoldás, amihez bizony az is hozzátartozik, hogy a háta mögött sem beszélek úgy a férjem anyjáról, mint valami "rühes állatról, akinek meg kell tanítanom nekem okos menynek hol a helye."
Mert így én sem vagyok különb..
Kedves utolsó, nagyon tévedsz, az előző anyósommal nagyon jó volt a kapcsolat, de ez a mostani 100x rosszabb, mint amiről te beszélsz.
Sajnos nem lehet szebben fogalmazni azt, ami nálunk történt. Kerek perec megmondtam, hogy a lányunk az unokája, mi vagyunk a szülei, az lesz, amit mi mondunk, ha tetszik neki, akkor részt vehet az életében, ha nem, akkor nem szükséges látogatni minket. Ezt értettem helyretétel alatt, ha tudsz rá szebb szót, akkor használd azt. Nem, nem megbeszélés volt, hanem ultimátum, hogy ez van, vagy nincs unokázás. Azért csípem, hogy látatlanban kritizálsz, mikor fogalmad sincs semmiről! Az én anyósommal SENKI nem tud kijönni, sem rokonságban, sem szomszédok, azért ez nem véletlen! Amióta "helyre lett téve", megtanulta a leckét, és sokkal jobb lett a viszonyunk. Ez van, ez az én tapasztalatom, mindenkinek kívánok az enyémnél jobb anyóst!! ( Sokszor gondoltam, hogy milyen szerencsés, akinek nincs is!!!)
Pontosan erről beszéltem: ultimátum, azt csinálodamitmondunkvaneltiltalakazunokától.
Nem szép, nagyon nem. Adja az ég, hogy ne ilyen menyet fogjál ki, mert akkor visszajössz majd 30 év múlva sírni ide, hogy a menyed eltiltott az unokától, és úgy beszél veled mint a felmosóronggyal......
Van benne igazság , amit írsz, 77%-os!
Egyszer még mi is leszünk anyósok...plusz aki állandóan szidja az anyósát, először nem a gyerek füle hallatára, később úgyse fogja megállni a gyerek előtt is szidni fogja, az meg majd visszamondja.Önkéntelenül is.
Tehát van ez a "megmondomnekiakutyamindenititténvagyokafönők" meg a "megmondom neki finoman, vagy egyátalán nem mondom meg neki csak max. mosolygok rajta" . És nagyon nagy a különbség!
Higgyétek el, azt a ledöbbent fejet, amikor jön a kis "húzásaival" és még TE köszönöd meg, hogy pl. felhívta a figyelmedet a sarokban a pókhálóra, és máris hozod a partvist, hogy lássa is h lekerült onnan....Nagyon szívmelengető, hogy több észrevétele nincs hirtelen, mert totál lefagy.......Én javaslom, ki kell többször próbálni :))
Ti tudtok olvasni? Nem hinném, hogy bennem van a hiba, le is írtam miért, az első pár mondatot olvassátok el értő olvasással, ha lehet. Nem ettől lesz valaki rossz anyós, mert nem jön ki az anyósával. Csak 1 napot töltöttetek volna el az anyósommal, szerintem sírva menekültetek volna! Bevallom volt egy időszak, mikor szakítottunk is a párommal, pontosan emiatt, mert akkor még nem is laktunk együtt, csak belegondoltam, hogy nekem nem szükségem rá, hogy ilyen kötekedő, akadékoskodó, okoskodó embert el kelljen viselnem. ( Előző anyósommal remekül kijöttünk, neki viszont akkor is még nagyon rossz volt a viszonya az anyósával, nála már eleve megdőlt a ti feltételezésetek, hogy aki rosszban van az anyósával, az rossz anyós lesz, mert nagyon is jó anyós volt.)
Viszont amióta tudja, hogy a családban hol a helye, mi a szerepe, egész más lett a helyzet. Ha nem tettem volna így, még mindig elkapna a gyomorideg, mikor látom hogy jön. Régen így volt, na mindegy, nem is értem miért próbálok megmagyarázni olyat, amit nem AKARTOK megérteni. Életem legjobb döntése volt ez a helyretétel, a nyugalmam megér ennyit!!! Még akkor is, ha szerintetek ettől rossz ember vagyok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!