Mi 1.5-2 éves gyermeked kedvenc étele?
Hátha tudtok újat mondani :)
Kisfiam 16 hónapos,nagy kedvenc a húsleves és a paradicsomszósz főtt hússal.
Szia!
Szerencsére az én 21 hónaposom "mindenevő" :D (nagyon kevés étel van, amit nem eszik meg)!
Amit nagyon szeret: spenótfőzelék tört krumplival. Amit anyukámnál imád enni (itthon is megeszi, de Mamánál habzsolja): csirkemáj krumplipürével. Ja, a favorit: a húslevesből a zöldségek!
Nagy mázlim van, a gyümölcsöket is szereti.
Édességként max. túrórudi vagy joghurt(+háztartási keksz).
Ami nem jött be: nemrég kipróbáltuk (mindenféle kakaóport megvettünk), ízlik-e neki a kakaó... Na, ilyen undort még nem láttam a lányom arcán...
Nagy kedvenc a "tiieves",azaz tojasleves,es a spagetti:D,aztan a husleves,de nagyon leveses,igy szinte barmilyen levest megeszik.Tesztak,porkoltel,krumplival,rizibizi,krumplipure,rantott hus,zoldseg,szinte barmi,nyersen is.Minden gyumolcsot eszik.
Amit utal,az mindenfele tejtermek,kiveve a tej,es a majkrem.Ritkan elfogad egy gyumolcsos joghurtot,vagy pudingot,de tenyleg negyon ritkan.Felvagottat sem eszik...egy idoben a virsli volt a favorit,de ujabban csak uborkat es paradicsomot reggelizik.Kenyeret is ritkan eszik.
Amugy eleg jo a sulya,igy nincs okom panaszra :)
Jó olvasni,hogy ennyi csöppség jó evő :)
Az én kisfiam válogatós,bár jobb étvággyal eszik mint eddig és én már ennek is örülök :)
Jól eszik, nem különösebben válogatós a fiam, a leveseket és a húsos ételeket különösen imádja. Az édes ízt viszont nem szereti, tehát minden édes étel kilőve nála (csoki/cukor/édes nasik is)
A gépzsírt is boldogan bevágná, ha kicsit is füstölthúsos vagy fokhagymás íze lenne, ezeket imádja.
van pár faxnija, pl : kenyér ne legyen megkenve, vagy rátéve ne legyen a cucc, de mellé megeszik bármit.
a krémleveseket az állaguk miatt nem szereti, de ha ugyanazt a levest nem turmixolom le, akkor már rögtön imádja.
ja, és bármit is eszik, legalább napi 3x elhangzik, hogy "ez a kedvencem anyuci!"
:) De drága!
Az én kisfiam meg nem eszi meg a kenyeret,néha tudok egy kicsit a szájába csempészni de nagyon ritka.
A májkrémet kanállal eszi ki egyedül a dobozból csak úgy üresen.Szereti a kolbászt,de ha kenyérre teszem kinyomja a szájából.:)Remélem változni fog...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!