Árt a tv (hagyományos és lcd) a baba (2,5 hó) szemének kb.1,5-2 méter távolságból?
elsősorban nem a a szemének árt, sokkal inkább az "agyának".
érdekli, hiszen villódzik, gyakori a képváltás benne, az élénk színek.
ő még ezeket a képeket nem tudja összerakni, összekapcsolni, nem tud értelmet tenni hozzá, így aztán az agya nem tudja feldolgozni a látottakat. Egy nagy összevisszaság lesz a fejében tőle. A babák ebben a korban, és még egy jó ideig azzal álmodnak, ami előtte történik velük. nem álmodnak elvonatkoztatott dolgokról vagy " régebbiekről". mindig az aznapi dolgokat álmodják vissza, így akár a tévé villogását is. megzavarhatja az agyműködését, és ahelyett, hogy kellemes, pihentető alvása lenne, sokszor ébredhet, felsírhat, nyöszöröghet éjszaka. Próbáld meg mellőzni a tévét, és kapcsolj inkább rádiót, azt nem látja, mégis "zörög" neked napközben.
első vagyok. azt elfelejtettem írni, hogy rájuk ugyanaz vonatkozik, mint ránk felnőttekre. az "egészséges" távolságok. pl ha 71cm-es a tévé, akkor 7 méterről kell nézni elvileg. ezt elég nehéz megcsinálni a lakások többségében sajnos. az lcd-k, plazmák esetében kevésbé zavaró ha közelről nézi, de elvileg azokra is vonatkoznak ezek az adatok. hát, ha belegondolok, mi a saját tévénket is kb 4 méterről nézzük, és 80cm-res:-(
kiskorában a gyerkőc imádta volna nézni, sosem engedtem neki. most már 9 hós múlt, nem is érdekli a tévé, csak az irányító. a lényeg, hogy azt megkaparintsa, és már hátat is fordít a tévének szerencsére:-)
Szia!
Ha csak azért megy a tévé, hogy zörögjön valami, ne legyetek csendben, akkor kapcsold be a teletextet,és állítsd meg egy oldalon. Az nem fog annyira villogni, mintha az adást néznétek, de közben a műsort hallani lehet.
Én utálom a tévét eleve, nálunk nem nagyon megy, max éjjel, amikor már alszik a gyerkőc. Persze ő már 15 hós, de régebben sem nézettem vele tévét.
Szólt a rádió inkább, amikor nagyon csend lett volna.
És a villódzó fények tényleg nem a szemének ártanak, hanem az idegrendszerének.
Persze, hogy nézi a tévét, hisz érdekesek a színek, villogások, fények, de inkább valami mással kösd le a figyelmét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!