Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák, apukák! Emeletes,...

Anyukák, apukák! Emeletes, vagy egy szintes házra voksoltok? Miért?

Figyelt kérdés
Mi most emeletesben lakunk, kiskorom óta ezt szerettem volna, de most csak hátrányát látom. Napközben pl nem viszem fel a lányomat aludni, mert több idő, míg felérek, ha esetleg ébredezik, és lehet, hogy már nem tudom visszaaltatni. Emellett a lépcső és a padló is nyikorog. Ezért este miután leteszem aludni már nem is merek nagyon lemenni a földszintre, nehogy felébresszem. Persze nem szokott felébredni egy kis nyikorgásra, de jobb a biztos. Aztán a hőmérsékletkülönbség is nagy. Télen hűvösebb van fent, nyáron meg melegebb. Gondolom akkor is bajban leszünk, ha a lányom felfedezi a lépcsőt és mindig fel akar majd mászni rá. És még sorolhatnám.
2012. máj. 12. 07:39
 1/4 anonim ***** válasza:
Szia! Mi is emeletesbe lakunk. Kicsi alapterületű házat építhetünk csak, így mindenképp kellett az emelet, de nem szeretem. Nagyon meredek a lépcső, nem is igazán tudom, hogy mikor merem majd a most 22 hós kislányomat egyedül leengedni rajta. Nálunk fenn mindig melegebb van, télen-nyáron is. Tehát, ha megtehettem volna, inkább földszintes ház lenne a jó. Bár nálunk a párom akart emeletet mindenképpen, így ha nagyobbat is épithettünk volna, akkor is emeletes lett volna.
2012. máj. 12. 08:34
 2/4 anonim ***** válasza:

Szerintem aki eltölt pár évet kétszintes házban, az onnantól kezdve csak földszintesbe menne.

Mi 5 éve lakunk itt, az első perctől tudtuk, hogy nem ideális, de a nagy alapterületű házat nem tudtuk volna megfizetni, ahhoz nagy telek kell. Nekem az átrimumház az álmaim vágya, mindig elmondom a férjemnek, ha egyszer "nagyok" leszünk, olyanba költözünk.:)

Nekem nem a hideg-meleggel van bajom, hanem, hogy lusta vagyok lépcsőzni. Mindig máshol van amire épp szükségünk van, ezért hol fent, hol lent gyűlnek a lépcső mellett a dolgok. A lépcsővel szerencsénk van, kényelmes, kislányom 2 éves, pár hónapja biztonságosan közlekedik rajta. Előtte le volt zárva fent és lent is.

A parketta nálunk is nyikorog kicsit fent, de soha nem ébredt fel rá a lányom, mi ugyanúgy tévézünk lent és bébiőrrel figyeljük ha gond lenne.

Valami ilyesmit el tudok képzelni magunknak, csak kellene hozzá a lotto 5-ös:)))

[link]

2012. máj. 12. 09:28
 3/4 anonim ***** válasza:

Nekünk is emeletes van, én szeretem. Nálunk is nyikorog a lépcső, de sosem ébreszti fel, pedig van, hogy egy alvás alatt ötször felmegyek, mert mindig eszembe jut valami. :D

Ha lent elalszik, én sem viszem fel, hanem beteszem a járókába/hintába, és ott alszik.

Nálunk fönt tetőablak van, és télen is felmelegíti valamennyire a napfény a szobákat, és nincs hidegebb. Nyáron tényleg eléggé meleg van, de igazából lent sincs sokkal hűvösebb.

A fiam már 2 éves, úgyhogy ő már felfedezte a lépcsőt. :D Amikor elkezdett mászni rajta, akkor hagytam, de úgy, hogy ott voltam mellette.

De rács van lent is és fönt is, úgyhogy csak akkor tud lépcsőzni, ha nyitva van.

2012. máj. 12. 13:22
 4/4 anonim ***** válasza:

Mi egyszintesben lakunk, és imádom. Direkt nem építettünk emeleteset.

Mindkettőnk szülei két szintesben laknak és látjuk rajtuk most,hogy már nem fiatalok,hogy milyen nehéz felmászni mondjuk teregetni, fürödni stb. Mi elsősorban ezért választottuk ezt a megoldást.

A gyerek szempontjából, meg pl. anyukám utálta,mert hiába volt rács,mindig attól félt,hogy mikor zúgunk le a lépcsőn.

Amikor mászni kezdtünk mindig ott kellett állni mellettünk, mert már az első lépcsőfokról is hatalmasat tudtunk esni.

2012. máj. 13. 14:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!