Akinek császáros volt a babája és farfekvéses annak a bébinek volt valamilyen betegsége? (pl. :csípőficam, egyéb) Teljesen megijedtem, ugyanis nekem így fekszik a babó és egész éjjel nem aludtam ez miatt, hogy gond lehet.38 hetes km.
nekem is farfekvéses volt a babóm, nincs vele semmi gond!! A köldökzsinor sem volt rövid. Egészséges szépen fejlődő kisfiú. Már 13 hónapos
Ne izgulj...nem lesz gond
Nekem faros volt, nem császár, hanem sima szülés, nem volt semmi gond. Annyi, hogy hosszú ideig a hasadban abban a pózban van, ezért "elfekszi" a lábát, én kicsit tornáztattam és annyi. Semmi gond vele.
Ugyanez lehet pl. ha "elfekszi" a nyakát (ez lehet bármilyen fekvésűnél...), tornáztatni kell és kész.
Szia!
Először is amennyire lehet, próbálj megnyugodni, mert az idegeskedéssel mindkettőtöknek csak ártasz.
Egyáltalán nem törvényszerű, hogy a te babád is pl. csípőficamos lesz!!!Hol van az megírva???????
Jelenleg 7,5 hós kislányom császárral született farfekvés miatt. Később kiderült, hogy mindenképp császár lett volna, de ez másik téma. A lényeg, hogy a 40 terhességi hetem alatt UH-on csakis farfekvéses pozicióban volt látható. Na ja, azóta is makacs egy kis teremtés:)
Szóval szülés után kiderült, hogy (mindöszesen) a jobb csípője kicsit kötöttebb, nem volt teljesen kifejlődve a csontmag az ülés miatt. Ezen kívül a fejbiccentő izom kicsit merev volt. Ezek miatt összesen 4 alkalommal voltunk gyógytornásznál, mivel itthon kitűnően és rendszeresen tudtuk tornáztatni, masszírozni (és a fájó pocaknak is jót tett). Illetve voltunk 7 hetesen csípő UH-on gyermekortopédiai szakrendelésen, ahol megerősítették a tényt, amit a neonatológus megállapított, meg voltunk ugyanott 4 hónaposan kontrollon, ahol megállapították, hogy a rendszeres tornának hála teljesen rendbejött!!!!
Szóval nyugi!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!