Van olyan anyuka aki nem vágatta le babája haját amikor
nőni kezdett, hanem félretűzte?
Én még soha egyetlen egyszer se vágattam a lányom hajából. Most 2 és fél éves a háta közepén túlér és göndör a vége.
Örülök hogy kislány eszem ágában sincs rövid hajat vágatni neki:))
Mikor kicsi volt csatolgattam oldalra vannak egész pici babacsatok aztán később nagyobb csatokkal, később mikor már gumiba fért gumiztam.
2012. máj. 10. 09:20
Én egy ideig félretűztem a haját, nem vágattam. Aztán kb. 1,5 évesen már elég hosszú haja volt, fel lehetett tűzni, kötni, de el volt vékonyodva a vége és nem volt szép, akkor levágattam egész kicsi tépett frizurára. Most 3 éves és most már megint szép hosszú a haja és most már szép egészséges is, most már nem is tervezem levágatni. Én a helyedben nem vágatnám le, hanem pici csatokkal félretűzném. Ráadásul ha csak a frufruját vágatod le, nem is lesz túl szép.
2012. máj. 10. 09:42
A lányomnak most kezdett úgy nőni a haja, hogy lassan a szemébe lóg! El fogom tűzni neki, biztosan nem vágatom le!
2012. máj. 10. 10:11
Nekem is ez a nagy gondom! Nem szeretném levágni a haját a kislányomnak,bár már kezd a szemébe lógni! Próbáltam oldalra tűzni,de kiszedi a hajából a csatot, ami nem lenne gond, csak azzal a mozdulattal a szájába is teszi.Ez a királylány mindent megenne! Mit tegyek szerintetek?
2012. máj. 10. 11:19
Elöl a frufrujából vágattam neki. Mert már 14,5 hónapos, ilyenkor már lehet frizurát csinálni. :D
Hátul szoktam amúgy 2 copfba összefogni, a tarkóján. Elöl sokáig eltűztem, de gondoltam most már nagy csaj, próbáljunk ki valami mást. Amúgy a végéből is vágott a fodrász kicsit, az elvékonyodó részeket. Rá 2 hétre már nem is látszott, hogy fodrásznál voltunk, azóta sokkal jobban göndörödik is neki. :)
2012. máj. 10. 11:24
Nekem a 15 hós kisfiamnak van nagy göndör haja, de nem vágatom le neki. Felül és oldalt már jó hosszú, így azt a felgumizom neki.
2012. máj. 10. 11:38
Szia! 9 és fél hós lányomnak épp vasárnap vágta le a haját egy fodrász barátnőm. Illetve kicsit megigazította. Elől nagyon hosszú volt már, mindig fel kellett gumizni. Kétoldalon két tincs, amit folyton tépkedett (ezeket el is tettem), de a gumihoz nem ért fel, csak ha két copfot csináltam, de örültem, ha egyet engedett.:) Hátul meg alig volt haja, ott ki is volt kopva rendesen. Meg volt egy két hosszabb tincsecske hátul...
Most egységes,szőkébb, többnek tűnik, erősebbnek, olyan nagylányos lett vele, nagyon cuki. De nagyon sajnáltam ám! Apa erőszakoskodott, engedtem neki, de nem bánom! Mostmár nőhet! :)
2012. máj. 10. 11:42
Gumizd fel olyan kis esernyőbe (csuriba) lehet hogy nem tetszik annyira (bár én azt is imádtam kis szökőkút haj:)) de azt tuti nem szedi ki vagy kevésbé szedi ki mint a csatot. Első voltam.
2012. máj. 10. 12:29
Szerintem teljesen felesleges a vékonyszálú, ritkás, gyenge babahajat nőni hagyni. Mi eddig folyamatosan rövidre vágattuk a kislányainknak, most egy fél éve (5 éves korukban) láttuk ahhoz elég erősnek, hogy legyen értelme növeszteni. Azokat a csili - csala sehogysem kinéző csatos- lófarkas formációkat szerintem kár erőltetni, inkább nevetséges, mint szép.
2012. máj. 10. 12:31
10/19 A kérdező kommentje:
Hát azért 5 éves koráig tuti nem vágatnám rövidre a haját. Lányomnak még nem olyan dús, hogy gumizni lehessen, de a csat benne marad. Oldalt most már biztos nem vágatok, a frufrun még gondolkozom.
Kapcsolódó kérdések: