Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Törökországi nyaralás előtt...

Törökországi nyaralás előtt be oltassam a 2éves fiam hepatitis A/B ellen?

Figyelt kérdés
teljesen tanácstalan vagyok.Szerintetek bekéne,érdemes,vagy felesleges,ne aggódjam túl?Mennyibe kerül ez az oltás?Mennyivel előtte kell beadatni,hányszor kell,van-e valami mellékhatása..stb?Ha valaki tud valamit róla megosztaná velem?
2012. máj. 9. 22:55
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
köszönöm.szerintem befogjuk oltatni,csak nem tudom lehet-e még,mennyivell előtte kell,mert mi 9-én megyünk.Azt tudom hogy a bőröndbe lehet vinni bármennyi vizet is,csak fel a gépre nem,oda mi is rakunk pár flakonnal,de onnan hogy szedjük ki?Azokat elviszik nem?
2012. máj. 12. 14:20
 12/17 anonim válasza:

A 7-es vagyok.

Igen, repülővel mentünk. Én cumisüvegbe töltöttem 100 ml-t, és ahogy az előttem válaszoló írta, meg kellett kóstólnom a reptéren. Zacskóba nem tettem bele. A repülőút nagyon tetszett neki, rendszeresen repülünk és mindig élvezi, de olyan is van, hogy végig alszik útközben. Ne izgulj, biztosan nem lesz gond és szép nyaralásotok lesz.

A tisztaságról és szállodákról. Nem akartam senkit megbántani, talán csak én nem vagyok aggódó típus ezen a téren. Én ha tehetem nem szállodába megyek nyaralni, mert inkább a helyiek között szeretek elvegyülni, így megismerni és kicsit belelátni az adott ország kúltúrájába. De valóban igaza van az előttem válaszolónak, egy betegséget bárhol, bármikor el lehet kapni, sajnos. Ezért, aki úgy érzi és aggódik inkább az oltás mellett döntsön, azzal biztosan nem árt.

Sokszor vagyunk Törökországban ( a párom török), és eddig nekem még nem volt semmi egészségügyi problémám ott és a gyermekemnek sem. Én időnként a csapvizet is megiszom kint.

Nagyon szép nyaralást kívánok Nektek!

2012. máj. 13. 14:06
 13/17 anonim ***** válasza:
Még bőven belefér a beojtás. Ha jól tudom akkor két hét után már van védettsége.
2012. máj. 13. 18:17
 14/17 A kérdező kommentje:
köszönöm nektek!Ezt a folyadékfelvitelt most már nem értem,mert ma mondta pont egy ismerősünk,(2hete repültek)hogy semmilyen folyadékot nem vihettek fel,kidobatták amit vittek,(viz)pedig az is 1dl-s volt..... ott kellett venniük majdnem ezer ft-ért egy vizet.Úgyhogy most már nem értem,lehet nem is fogok bajlódni ezzel,hanem ott veszünk,csak azért ez marha sok...ezer ft egy vizért.Na mindegy.Holnap visszük orvoshoz a fiam mert beteg,de biztosan beadatom neki az oltást,ha a doki azt is mondja felesleges...ártani nem árt.Azt nem tudjátok kb mennyibe kerülhet?
2012. máj. 13. 22:45
 15/17 anonim ***** válasza:

Mint irtam azt hiszem nálunk 20 euró, szerintem nálatok sincs több.

A gépre csak azt engedik fölvinni folyadékot amit a babának viszel (tedd cumisüvegbe). Mondom nekem meg kellett kóstolni és mehetett is. De te nem vihetsz föl csak amit ott veszel már az ellenőrzés után. Amit mi magunknak vittünk azt előtte kiittuk, ha nem azt bizony el kell dobni.

De a gépen ti is fogtok kapni úgyis inni.

2012. máj. 14. 16:50
 16/17 anonim ***** válasza:
Ja, és nagyon kellemes nyaralást! :)
2012. máj. 14. 16:50
 17/17 A kérdező kommentje:
köszönjük! :) értem,akkor lehet velük is azért dobatták ki mert az övék volt.(nincs gyerekük).Akkor majd ott veszünk mi is.
2012. máj. 14. 20:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!