Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Első fog, első fogkefe kérdés?

Krisztina27 kérdése:

Első fog, első fogkefe kérdés?

Figyelt kérdés

Hol lehet venni jó pofa kis fogkefét? 13 hósnak.

Fogkrémet milyet kell használni?

Hogy kezdjem el a fogmosást?

Először csak adjam oda neki a kefét barátkozni?

És utána vezessem rá mire való?

2012. máj. 9. 19:50
 1/6 anonim ***** válasza:

Nálunk hamarabb kapott fogkefét, az első fog megjelenésekor, 7 hónaposan - először szilikonfejűt kapott és azt rágcsálhatta, ismerkedhetett vele, illetve én átdörzsöltem neki a fogakat.

Utána DM-ben vettem neki nagyon aranyos és "gyerek szájhoz álló" fogkefét (rendes fogkefe, csak épp piciben). Először megdörzsölöm én a fogait, majd odaadom neki, hagy próbálkozzon ő is. Nenedent fogkrémet használunk, szintén DM-ben vettük. Ez fluoridmentes, fluoridosat csak később ajánlott a doki, olyan 2 év körül, amikor már ki is tudja köpni.

Lányomnak természetes a fogmosás, már pici korától hozzászokott. Nem tudom nálatok hogy reagál majd rá, ha még soha nem mostatok fogat, de akkor add oda neki, mond neki hogy vegye szájba, rágcsálja, ismerje meg, és ha tetszik neki, akkor te is át tudod majd dörzsölni a fogait.

2012. máj. 9. 20:10
 2/6 anonim ***** válasza:
Ja, és mossatok együtt fogat, mert ha tőled látja, akkor lehet majd utánozni akarja.
2012. máj. 9. 20:11
 3/6 A kérdező kommentje:

Oké, köszi a válaszod sokat segítettél, megyek a dm-be.

Nem mosott még mert most jött ki az első és nem gondoltam arra, hogy előtte megismertessem vele :(

2012. máj. 9. 20:17
 4/6 anonim ***** válasza:

Ha csak most jött ki az első, akkor azért nem vagytok lemaradva.

Vehetsz neki első körben te is szilikonfejűt, azt szeretik általában rágcsálni, és ismerkedő-fogkefének tök jó. :)

Ilyesmi, mint itt a középső (a sörtéi is szilikonból vannak):

[link]

2012. máj. 9. 20:23
 5/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Mi még nem tartunk a fogzásnál, mert csak 7 hetes a Kisfiam. De ha mész a DM-be, akkor estleg nézd meg a Babylove-os fogkefe-tanulószettet is, szerintem hasznos lehet. Én a múlt héten vettem pont, mert megláttam, és ritkán tudok menni, mert utazni kell. 3 fogkefe van benne, kb. 1200 ft, egy fogzáskor az ínymasszírozáshoz, a másik amikor már kibújt a fog, a harmadik meg rendes, pici fogkefe.

2012. máj. 10. 10:14
 6/6 anonim ***** válasza:
5-ös vagyok. Most nézem, olyanok mint amilyet az előttem válaszoló belinkelt, csak Babylove-os.
2012. máj. 10. 10:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!