Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem akar enni, mit adhatnék neki?

Nem akar enni, mit adhatnék neki?

Figyelt kérdés
Kisfiam 14,5 hónapos. Napok óta alig eszik, ebéd, uzsonna, vacsora 5-6 falat és már fordul is el, nem hajlandó többet enni. Nem beteg, nem jön a foga, jó a kedélye csak egyszerűen "nem eszik". Tudtok valamilyen étvágyjavító szirupot vagy van valami ötletetek, hogy mit adhatnék neki. 8700 grammról nem akar elmozdulni a súlya már hetek óta.
2012. máj. 7. 08:10
 1/5 anonim ***** válasza:

Én lányom hetek óta ezt csinálja!(16 hónapos lesz) :( Igaz ő 10kiló..de eddig annyira jó evő volt!!!Bezzeg a reggeli meg esti kakaó az csúszik, meg a túró rudi, de hát az nem kaja!!!!Már én is aggódok, de tulajdonképpen engem azzal nyugtatnak, hogy ez egy ilyen időszak...köszi.Eddig reggelizett a kakaó mellé, simán megevett egy szelet lekváros kenyeret, de most hallani sem akar róla.Ebédnél 4-5 kanál és már mondja, hogy NEM..

Én azt javaslom magunknak, hogy próbálkozni kell..valami most van a levegőben.

Ja és egyébként én most tavasszal adtam neki Multivitaminos Cebiont, amíg szedte addig evett rendesen.lehet ez a baj???Nem tudom..de csak 2 hónapig lehet adni, és az meg letelt..

Azért kíváncsi vagyok, tud-e valaki jó tanácsot adni, mert én nem értem, hogy van ennyi ereje rosszalkodni a lányomnak, amikor annyit eszik, mint egy kisegér!! :D

2012. máj. 7. 08:30
 2/5 A kérdező kommentje:

Igen, mi is így vagyunk vele. Rosszalkodni van erő :DDD

Az epret kétpofára tömi magába, de a rendes kaja az nem megy. Korábban Ő is megevett olyan 200-220 grammnyi vagy általam készített, vagy üveges kaját, de most ahogy írtam egyszerűen elfordítja a fejét és nem tudom beleimádkozni a kaját. Előfordult, hogy úgy evett, hogy le-föl szaladgált a lakásban és úgy le-lecsúszott jövet-menet egy-egy falat, de ezt meg nem akarom, hogy megszokja, mert akkor meg az etetőszékbe nem tudom majd visszaszoktatni :(((

2012. máj. 7. 08:42
 3/5 anonim ***** válasza:

Én lányomat meg a kedves nagyszülők, rászoktatták a közös evésre.Gyerek ölbe és közösen ettek.Így most nálunk az van, hogy ha kislányomat külön meg akarom etetni, akkor megy a hiszti, pár kanál és vége, utána szépen leülök én enni, és jön és addig hisztizik amíg nem kap.Akkor bezzeg eszik!De persze ugyan azt eszem, mint amit adtam neki külön, mert már nagyon ritkán főzök neki külön.Ez se jó!Már annyiszor megfogadtam, hogy nem adok, de legalább addig örülök, hogy eszik valami... :/ Nem tudom mit kéne csinálni...

1. voltam

2012. máj. 7. 09:08
 4/5 klopusz ***** válasza:

Szia!

Szerintem ne csinálj semmit, ne is foglalkozz vele. Úgy látszik, most ilyen periódusa van.

Vekerdy Tamás gyerekpszichológus szerint - teljesen egyetértek a véleményével - olyan családban, ahol van ennivaló, a gyerek nem fog éhezni. Lehet, hogy ez az állapot ki fog tartani néhány hétig, de ne essél kétségbe. Tudom, nehéz, de én így csináltam mindhárom gyerekemmel és bejött. Ha nem kért, nem evett, de nem adtam neki az étkezések között gyümölcsön kívül semmit és figyeltem az elegendő folyadék-fogyasztásra. Ezen kívül azt csinált, amit akart. Egy idő után visszaállt minden a rendes kerékvágásba.

2012. máj. 7. 10:43
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :DDD
2012. máj. 7. 15:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!