5 hónapos kisfiam a kóstolgatásnál miden újra fintorog, semmit nem fogad el, mit csinálhatnék? Talán túl korai?
Várjak még?
Sajnos tápszeresek vagyunk.
Tegnap kóstolgattunk, s utána még a tápszert sem akarta elfogadni, azt hitte az előző pépet akarom adni neki.
Valami jó tanács ezügyben?
(Sem a gyümik, sem a tejpép nem ízlik)
Más is volt ezzel így?
Hát azért próbálkozzatok :) Lehet hogy csak a aknál nem szimpi neki? Barátnőm kisfia csak egy bizonyos kicsi fejű, puha végű kanálból volt hajlandó enni (aminek a szára is felfelé hajliK).
Az én fiam anyatejes volt, 6 hósan próbáltam elkezdeni a hozzátápit, nem jártam sikerrel. Semmit se kért, mindent utált, tolta ki a nyelvével..
Én 2 hétig próbálkoztam, minden alkalommal ebbe torkollottunk.Így 2 hétre félretettem az egész ügyet, és érdekes módon 2 hét múlva köszönte, kérte az őszibarackot, meg almát is:)
Sztem lehet hogy a te babád sincs megérve még a kísérletezésre. De mondjuk nem tudom hogy tápszeres babáknál is elég e 6 hóig csak a tápszer..
Szia!
Mivel kezdted a kóstoltatást?Nekem a védőnő azt mondta,hogy répával kezdjem.Először kapott egy kis kanál frissen "facsart" répalevet.(A tescoban vettem neki kanalat,3as csomagolásban van,sárga-zöld,azért jó mert gumiszerű anyagból van,jó rugalmas,de mégis tart.Szereti rágcsálni a babóca.)
A répalére csak meresztgette a szemét:) Vártam 2-3 napot,és akkor kapott alma levet,na az kirázta,savanyú volt neki.Aztán csináltam neki pépet,répából és almából,nagyon vicces volt.Beraktam a szájába és nézett,hogy most akkor mi van.Meg se mozdította a száját,akkor elkezdtem úgy csinálni,mintha ennék,ő meg leutánzott.Ízlett neki,innentől kezdve pedig már jöhetett minden jó:)
Most sütőtököt eszik,meg esténként almás tejpépet.
Amúgy mi még csak 4,5 hónaposak vagyunk,3 hete kezdtem a kóstoltatást.Azért kezdtem ilyen "korán",mert félig tápszeres,és nagy baba is,kézben már ül.
Kitartás,előbb az ízeket mutasd meg neki,utána változtass az állagon:)
Nálunk sem az alma, sem a répa, de még a sütőtök sem jött be! Őszibarack volt az első, ami igazán tetszett neki. Azóta is az a kedvenc.
Elsőre az én lányom mindenre fintorgott, én is majdnem feladtam. Mindent kiköpött heteken át.
Aztán lassan ráérzett, de 2 hónap telt el, mire elfogadható adagot evett meg. Zöldséget 1 hónapig egyáltalán nem akart enni, csak a krumplit. Nálunk a változás a Kecskeméti Zöldséges spagettijével jött el, azóta is imádja, pedig kínomban vettem meg. :) azóta 1-2 zöldség kivételével mindent megeszik (brokkoli, borsó, sütőtök).
Tejpépből már a 4. fajtát vettem meg, mire végre hajlandó volt enni.
Próbálgasd az ételeket, ha úgy látod, hogy nagyon nem megy, tedd félre, 1 hét múlva próbáld újra! Cukkinit esélyes még adni, mert az édes, de nem olyan különleges az íze, mint a répának vagy a sütőtöknek.
Puha kanalat én is vettem (Canpol), de a lányom nem szereti. A Nestlé-s kanállal szeret enni, meg a Rossmann-ban kapható Baby-Nova kanalakkal (5 db kb. 500 Ft), mert vékonyak és nem túl mélyek.
Sok sikert!
8 hónapos baba anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!