Mi a különbség a püré és a főzelék között?
Figyelt kérdés
2012. máj. 3. 18:14
1/6 anonim válasza:
A püré nyers a főzelék meg főzve van :D
2/6 anonim válasza:
Hát nem. A püré az főtt, összetört/turmixolt, de sűrítő anyag nélküli étel, a főzelék valamiféle sűrítéssel készült -rántás/habarás.
3/6 A kérdező kommentje:
ok akkor babaszempontból???? hogyan kell készíteni a babáknak főzeléket?
2012. máj. 3. 18:36
4/6 anonim válasza:
Babának, amíg nem kap tejet és még gluténmentesen táplálod, addig pürét csinálj - egyébként is azt tudja megenni, hiszen foga alig van. Ahogy nő, a zöldségeket nem kell majd annyira összeturmixolni, lehet kicsit darabosabb is, de még mindig elegendő turmixolt zöldséggel sűríteni. Ha már bevezetted a tejet és a glutént is, készítheted "normálisan" is az ebédjét, tehát onnantól lesz mondjuk sárgarépafőzelék és nem répapüré:)
5/6 anonim válasza:
Halkan jegyzem meg, a püré lehet nyers is, pl gyümölcspürék, amivel a hozzátáplálást is megkezdjük általában.
De a főzelékek tényleg be vannak sűrítve, és az alapanyagok főzve/párolva vannak.
6/6 anonim válasza:
Amire te gondolsz, nyers "püré" az nem püré, hanem reszelt, vagy passzírozott zöldség/gyümölcc
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!