Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha kisbabád születik miért...

Ha kisbabád születik miért fordulnak el az emberek?

Figyelt kérdés

Ismerős még valakinek a "napokban meglátogatlak" mondat ami hónapok óta nem következik be?

Régen pedig naponta beszéltetek, vagy csak átugrott 2 percre beszélgetni.

Nem értem,mert ha magamból indulok ki akkor én hívnám a gyerekes barátaimat is és ha nehezebben is de megoldanánk a talit.

Ti hogy vagytok/voltatok ezzel?

2012. máj. 3. 09:52
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Na, az utolsó válaszoló tökéletesen felvázolta, miért nem hívom, nem írok, nem megyek. Mert lehet, h az anyuka a háta közepére se kíván és "fenyegetésnek veszi", ha megígérem, h meglátogatom őket. Ezután a hozzászólás után ki mer még babalátogatóba menni? Amúgy az ilyen anyukát a babájával együtt le kell tojni.
2012. máj. 3. 13:09
 12/22 anonim ***** válasza:
Nálunk elég vegyes a dolog. Én szülés után jöttem rá,kik is az igazi barátaim. Mert mikor máskor kellene meglátogatni,ha nem egy új élet születésekor. Sok "haver-barátban" csalódtam. Én 28 évesen lettem anya,előtte rengeteget mozogtam társaságban,elég nagy baráti körben mozogtunk,gyerekesek és nem gyerekesek egyaránt. Tavaly nyárra terveztük a lagzit,de a lánykánk előbb kopogtatott. Amikor elhintettük,hogy lagzi lesz,mindenki tök lelkes volt, jönnek díszíteni, szervezkedni stb. Majd lefújtuk,szűk családi körben összeházasodtunk. A barátnak hitt ismerőseim alig várták a lányunkat. Soha annyi gratulációt és jó kívánságot nem kaptunk még,mint amikor megszületett a baba,és persze ígéretet,hogy jönnek látogatóba,babázni! Van olyan közeli ismerősünk,aki 1 hete volt itt,pedig a hátsó szomszédunk,és már 10 hós a baba! Pedig én szívesen várok mindenkit,nem érdekel,ha kupi van,nem érzem kellemetlennek,ha jönnek,elvégre ahol gyerek van,ne várják el,hogy 3 fogásos kaja lesz és csilli-villi minden! :) Egyszerűen csak rájöttem,h nem vagyunk fontosak nekik. Akik akartak,már itt voltak,nem is egyszer,gyerekesek,gyerektelenek egyaránt! Szerintem ha valahova el akarsz menni,arra szakítasz időt! Attól,hogy gyerekem van,igenis ott tudom hagyni a mosatlant,és elmegyek sétálni,és találkozni a barátnőmmel. Bocs,h hosszú lett! :)
2012. máj. 3. 13:33
 13/22 anonim ***** válasza:

Nálunk nem maradoztak el a barátok! Sőt, ugyanannyit jönnek,mint előtte.

Még csak 5 hónapos a babánk, de este 8-kor már alszik, az jön,aki akar. És élnek is vele. Mind az én, mind a férjem barátai, pedig a nagy részüknél még nincs gyerek.

Nyilván nem mindegy,hogy látszik-e valakin,hogy nyűg neki a látogatás.

Nekem volt egy barátnőm. Amikor pici volt a baba, menni akartam látogatni. Direkt kérte is,hogy legyünk majd nála,ha megszül, mert nem akar depis lenni.

Ha hívtuk mindig volt kifogás. Alszik a gyerek, eszik a gyerek, nyűgös stb. Soha nem volt egy időpont sem! Egy idő után nem kerestük, de mi voltunk a rosszak,hogy miért.

Én tudom úgy igazítani,hogy a gyereknek is jó legyen, meg nekünk is. Csak szervezés kérdése!

2012. máj. 3. 14:11
 14/22 tikana válasza:
Igen, látom más is járt úgy mint én, hogy szívesen menne, de érzi, hogy csak zavarna. Pedig a szülés előtt a barátnőmmel megbeszéltük, hogy szívesen vigyázok náluk a babára, hogy legyen egy kis szabadideje, akár csak aludni, vagy tévézni, de el is mehet otthonról akár addig... De ezt nem lehet erőltetni...Szerintem tudja, hogy bármikor számíthat rám és annál többet, mint nem sétődöm meg és kivárom míg rendeződnek a dolgai nem tehetek.
2012. máj. 3. 15:11
 15/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

# 12/14 Időpont ma 13:33 teljesen egyetértek veled!

Én is úgy értélelem inkább hogy nem vagyok/vagyunk fontosak,ennyi.

Tény hogy mindenki másképp csinálja,de ha barátok voltatok akkor csak meg tudod állapítani hogy udvariasságból mondja hogy persze gyertek át és a háta közepére nem kíván,vagy őszintén gondolja nem?Illetve én a barátomnak soha nem púderezek megmondom ahogy van hiszen akkor mi értelme is a kapcsolatunknak?!

Én azt szerettem volna megtudni hogy más hogy"járt" és szerencsére mind2 oldalról írtatok:)

Nekem továbbra az a fura hogy általában hív és én is hívom tök jót beszélünk röhögünk, nosztalgia és ráadásul ha nem is szeretne babázni(ezt is mondtam neki) akkor nagymama vigyázz a babámra, nekem is jól jön a szuszi és ennek ellenére is persze nemsokára összehozzuk csak sok a dolog.Egyértelmű,hogy szarik rám, csak a miért-et keresi az ember....feleslegesen...

Amúgy kicsattanok a boldogságtól, csak nem értem ezeket a dolgokat:)

Babás ismerősökkel persze erősebb lett a kapcsolat!

2012. máj. 3. 16:13
 16/22 anonim ***** válasza:
Én vagyok az akit le kell tojni gyerekkel együtt.Én nem azt akartam mondani hogy ne jöjjön senki és hogy mindenkit utálok de nem gondolom azt hogy rögtön az első napon vagy akár az első héten jelenjen meg mindenki.Vannak akik hetekig nem is engedik a baba közelébe az embereket.Természetesen én is tudnék egy kis időt vendégekkel lenni mondjuk hetente egyszer kétszer de hozzánk napi szinten jön valaki,ami nekem már elég fárasztó.Azzal egyetértek hogy jó szervezéssel meg lehetne oldani de hozzánk nem jelentkezik be senki!
2012. máj. 4. 09:04
 17/22 anonim ***** válasza:
kedves "le kell tojni gyerekkel együtt" válaszoló.én sem értem miért lettél lepontozva. szerintem se normális az,hogy amikor az anyuka hazaér a kórházból már a barátok/család,stb letámadják a babát és anyát,és minden nap ott vendégeskedik valaki. pláne ha valaki váratlanul betoppan..! szóval: azzal semmi gondom,ha előtte felhívnak,hogy ekkor-meg ekkor eljönnének,vagy rákérdeznek mikor nem zavarnak. egyébként én már szülés előtt kikötöttem,hogy az első hetekbe csak a szűk család,majd 6hét után jöhettek a barátok is. de akkor is úgy intéztem,hogy heti 2 alkalommal fogadtam vendéget. aztán amikor már elúlt féléves akkor könnyebb volt vele,és én is kipihentebb voltam,és én is szivesebben fogadtam vendégeket.
2012. máj. 4. 13:50
 18/22 anonim ***** válasza:
Ha ilyen a gondolkozásotok, hogy majd én kikötöm, mikor jöhetnek vendégek, mikor fogadok vendéget, stb, akkor ne is csodálkozzatok, hogy nem keresnek a barátok, és idővel megszakadnak a kapcsolatok! Már bocsi! És le lehet pontozni! Egyik oldalról kikötitek, hogy hozzátok mikor mehetnek, másik oldalról meg furcsáljátok, hogy miért nem keresnek a barátok! Én sem keresném azt a barátnőmet, aki nekem megmondja, hogy mikor mehetek! Én egy éve szültem, problémás volt a szülésem, mégsem kötöttem ki, hogy ki mikor jöhet! Ha szüleim jöttek, örültem, hogy kicsit vigyáznak rá, ha pedig barátok, azokat szívesen fogadtam! Olyanok, akik nem barátok, és nem is család, azok meg úgysem jöttek!
2012. máj. 4. 14:05
 19/22 anonim ***** válasza:

azt,hogy :"kikötöttem"-azt úgy kell érteni,hogy még a szülés előtt a barátok-barátnők megkérdezték,hogy majd én hogy szeretném a látogatás dolgot,stb! és akkor mondtam,hogy én hogy szeretném.

ÉS KÉPZELD! mivel ők is normálisan gondolkodó emberek,egyáltalán nem vették zokon,hogy nem jöttek már az első héten. és azóta is rendszeresen jönnek,de sohasem váratlanul,mert tudják,hogy azt nem illik. nekem eszembe se jutna párhetes babás anyukához,csak úgy beállítani..! de igazából soha senkihez sem szoktam váratlanul betoppani kivéve a szüleimhez.

2012. máj. 4. 14:13
 20/22 anonim ***** válasza:
Az más, hogy váratlanul! Engem is mindig mindenki felhívott előtte, hogy mikor jöhet! És én is mindig felhívom előtte azt, akihez megyek, még ha nem kisbabás is! De Te úgy írtad, hogy kikötötted, hogy mikor jöhetnek! És az egy kicsit másként hangzik! Olvasd el az előző válaszod, és látod, hogy kicsit nagyképűen írtad, hogy majd te megmondod, ki mikor mehet!
2012. máj. 4. 14:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!