Ja, és azért írtam, hogy kettő kell, mert anno csecsemőgondozásból azt tanultuk, kétféle módon lehet tetrával pelenkázni, de mindkét formánál kettőt kellett használni. Ezt SEM kötekedésnek írtam.
2012. máj. 3. 16:55
72/80 anonim válasza:
Mosható betét: Lehet beszerezni olyan webáruházból, ahol általában mosható pelenkát árulnak, csak sajnos nincs annyi féle, mint pelenkából, illetve árban is kicsit húzós. Én most egy saját készítésűt fogok kipróbálni, illetve külföldi oldalakon megnéztem, hogy kell varrni ilyet, megpróbálkozom vele. Lehet kapni ugyanolyan anyagokat, amiből a mosható pelenkák vannak (PUL, bambusz-frottír stb.), csak ezt betét formájúra kell varrni. Meglátjuk, hogy szuperál, remélem úgy elmulasztja a bőrgyulladást, mint ahogy a mosható pelenka a pelenkától valót.
2012. máj. 3. 17:01
73/80 anonim válasza:
Én 30 db tetrát vettem és kaptunk bőven annyit a családtól első látogatós ajándékba, hogy azokat félbe vágtam beszegtem és az lett a betét, + eldobható betét, ami a kakit felfogja egy vékonyka kis anyag. Ennyit teszek a baba popsija alá. Szárazon, kb. 3-4 napig elvan vödörben amibe csak teafa olaj van csepegtetve. Nincsen szaga, max. ha felnyitom a tetejét és még sosem panaszkodott senki a családból. Nem azok a fajta, emberek akik nem mondják meg, ha büdösek lennénk.
2012. máj. 3. 18:19
74/80 anonim válasza:
A mosható betétet is mosni kell, vagy az eldobható? Csak mert ha a betét eldobható, akkor mi értelme van a kakimosásnak? :) Így is, úgy is kukába dobálunk dolgot, tehát a nagy környezetvédelemnek annyi. De ha a mosható pelenka betétje is mosható, akkor sorry.
2012. máj. 3. 19:44
75/80 anonim válasza:
74-esnek:
A mosható pelenka betétjét ki lehet mosni, hogyha csak pisis lett. Ha van kaki, akkor pedig a WC-be kell dobni a cuccal együtt. Ez azért egyszerűbb így, mert nem kell a pelenkából sikálni kakit. Ezek a betétek többnyire biológiailag lebomló anyagból vannak, tehát nem szennyezik a környezetet.
2012. máj. 3. 20:00
76/80 anonim válasza:
A betét maga ugyanúgy mosható, csak néhányan raknak ezen kívül kakifogót, amit ki lehet dobni a wc-be (én a selyempapírhoz tudnám hasonlítani). Ez biológiailag lebomlik, nem szennyez semmit.
2012. máj. 3. 20:21
77/80 anonim válasza:
75-ös vagyok.
Igen, én a kakifogó betétre gondoltam. :D
2012. máj. 3. 20:40
78/80 anonim válasza:
sumergo: pelushajtogatáshoz. itt van egy jó kis összefoglaló. 5 fajtát mutat be, de talán még ennél is több variáció létezik. mindegyikhez egy pelus kellett. bár mindenkinek szíve joga, de nekünk is elegendőnek bizonyul egy. minek csináljak a gyereknek óriási csomagot, ha nem muszáj
Hat az eggyik legudoritobb dolgok koze tartozo dolog a moshato pelenka,es latom mit muvelnek a mosipelenkas anyukak otthon,belerakjak a wcbe a termeket aztan meg a mosdo kagyloba mossak ki a pelust,ahol mossa a masik gyerek a fogat, ido igenyes hoginiatlan szenny az egesz
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!