MilYen tempóban haladtál a hozzátáplálással?
7hónapos a babám eddig a tízórai gyümit váltottuk ki, kb 100-150gr-ot eszik meg. Mikor ezt mondtam a vedőnőnek mondta hogy akkor elkezdhetjük az ebédet is kiváltani, de nekunk alapban elég későre jön ki kb 2 óra körül. Előtte alszik és olyan éhesen szokott éBredni, hogy nincs türelme a főzelékhez hanem cicizni akar, utána meg már nem kéri a főzit. 5 hós korától vacsi előtt kap sinlacot mert egyreszt nagyn rosszul aludt, másrészt nem hízott, ez be is vált úgyhogy most az esti cici előtt már követeli a sinlacot amiből 150gr-ot kap általában be is vágja.
Védőnő szerint jobban kellene sietnünk, sőt ha nem kéri délben a főzit adjam neki délután, mert idézem: így soha nem lesz meg belőle a 250gr. Hát az an gebe babukám tuti nem is fog egyszerre enni annyit soha!
Ja meg azt is mondta hogy mert a husit is lassan be kellene vezetni, meg 8 hó után túrót, joghurtot...és főzhetek már liszttel neki főzit meg olajjal. Eddig én csak vízzel turmixoltam neki. De ha a babát még nem érdekli annyira a szilárd ebéd, tényleg erőltessem neki? Valahogy úgy érzem mintha lóverseny lenne ez az egész. Meg ha most nekiadom délután a főzit hol lesz ebben a rendszer? 2 hónapja még csak szopizott, most meg már napi6 helyett csak nap 3nál kellene tartanunk? Amúgy ízre mindent szeret de mennyiségre még nem akar eleget enni.
mi villámgyorsan haladtunk.
nekem elég súlyos ételallergiám van, így orvosok segítségével tápláltam hozzá a babám, egyébként teljesen más sorrendben mint az ajánlás.
(azért az érdekes, hogy az ajánlás az szent, de ha gond van akkor minden menjen előbb, nem?)
4 hónaposan kezdtük, de hájt a hasa ezért abba is hagytam.
5 hónaposan újra próbáltuk, akkor minden rendben volt.
6 hónapos korára kiváltottuk a 10órait és ekkor kóstoltattam is. egy új íz 3 nap volt, heti 2 új ízt vezettünk be. tényleg marha gyorsan haladtunk, 7 hónaposan már ebédet is kiváltottuk, 7,5 hónaposan az uzsit is. 8,5 hónapos korában pedig vacsit is kapott az esti szopi előtt, ez azért volt fontos mert kevés volt a tejem, de tejallergiám miatt ő nem kapott tápit, sinlaccal pótoltam neki.
reggel este szoptattam és a 2 nappali alvás előtt is így azért megvolt a 4 szopi :)
10 hónapos korától pedig azt ette amit mi és úgy ahogy mi, tehát nem turmixoltam, nem nyomkodtam...
de azt mondom, hogy ha a te babád még cicizni szeretne akkor cicizzen :) pár hónap múlva már követelni fogja a finomabbnál finomabb főzelékeket :)
igaz a húst és a lisztet én is nagyon fontosnak tartom, hogy 7 hónapos kor körül be legyenek vezetve, de ha úgy is kóstoltatsz 10 kor miért ne adhatnál neki akkor főzit? :)
na meg az is igaz, hogy csak jobb a főzelék, friss zöldség mint a sinlac, abban igaza lehet a védőnőnek, de ugyanakkor ha a babád szeretné azt enni akkor egye azt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!