Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » MilYen tempóban haladtál a...

MilYen tempóban haladtál a hozzátáplálással?

Figyelt kérdés

7hónapos a babám eddig a tízórai gyümit váltottuk ki, kb 100-150gr-ot eszik meg. Mikor ezt mondtam a vedőnőnek mondta hogy akkor elkezdhetjük az ebédet is kiváltani, de nekunk alapban elég későre jön ki kb 2 óra körül. Előtte alszik és olyan éhesen szokott éBredni, hogy nincs türelme a főzelékhez hanem cicizni akar, utána meg már nem kéri a főzit. 5 hós korától vacsi előtt kap sinlacot mert egyreszt nagyn rosszul aludt, másrészt nem hízott, ez be is vált úgyhogy most az esti cici előtt már követeli a sinlacot amiből 150gr-ot kap általában be is vágja.

Védőnő szerint jobban kellene sietnünk, sőt ha nem kéri délben a főzit adjam neki délután, mert idézem: így soha nem lesz meg belőle a 250gr. Hát az an gebe babukám tuti nem is fog egyszerre enni annyit soha!

Ja meg azt is mondta hogy mert a husit is lassan be kellene vezetni, meg 8 hó után túrót, joghurtot...és főzhetek már liszttel neki főzit meg olajjal. Eddig én csak vízzel turmixoltam neki. De ha a babát még nem érdekli annyira a szilárd ebéd, tényleg erőltessem neki? Valahogy úgy érzem mintha lóverseny lenne ez az egész. Meg ha most nekiadom délután a főzit hol lesz ebben a rendszer? 2 hónapja még csak szopizott, most meg már napi6 helyett csak nap 3nál kellene tartanunk? Amúgy ízre mindent szeret de mennyiségre még nem akar eleget enni.

2012. ápr. 27. 23:57
 1/1 anonim ***** válasza:

mi villámgyorsan haladtunk.

nekem elég súlyos ételallergiám van, így orvosok segítségével tápláltam hozzá a babám, egyébként teljesen más sorrendben mint az ajánlás.

(azért az érdekes, hogy az ajánlás az szent, de ha gond van akkor minden menjen előbb, nem?)

4 hónaposan kezdtük, de hájt a hasa ezért abba is hagytam.

5 hónaposan újra próbáltuk, akkor minden rendben volt.

6 hónapos korára kiváltottuk a 10órait és ekkor kóstoltattam is. egy új íz 3 nap volt, heti 2 új ízt vezettünk be. tényleg marha gyorsan haladtunk, 7 hónaposan már ebédet is kiváltottuk, 7,5 hónaposan az uzsit is. 8,5 hónapos korában pedig vacsit is kapott az esti szopi előtt, ez azért volt fontos mert kevés volt a tejem, de tejallergiám miatt ő nem kapott tápit, sinlaccal pótoltam neki.

reggel este szoptattam és a 2 nappali alvás előtt is így azért megvolt a 4 szopi :)

10 hónapos korától pedig azt ette amit mi és úgy ahogy mi, tehát nem turmixoltam, nem nyomkodtam...

de azt mondom, hogy ha a te babád még cicizni szeretne akkor cicizzen :) pár hónap múlva már követelni fogja a finomabbnál finomabb főzelékeket :)

igaz a húst és a lisztet én is nagyon fontosnak tartom, hogy 7 hónapos kor körül be legyenek vezetve, de ha úgy is kóstoltatsz 10 kor miért ne adhatnál neki akkor főzit? :)

na meg az is igaz, hogy csak jobb a főzelék, friss zöldség mint a sinlac, abban igaza lehet a védőnőnek, de ugyanakkor ha a babád szeretné azt enni akkor egye azt :)

2012. ápr. 28. 00:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!