Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák érdemes beadatni a...

Bogyo110 kérdése:

Anyukák érdemes beadatni a kullancs elleni óltást a gyermekeknek?

Figyelt kérdés
Sokat vagyunk a parkban délelőtt délután és nyáron szinte egész nyáron a balcsin agyunk a nyaralóban ami szintén parkositott ,Védőnénik tanácsolta hogy érdemes lenne beadatni a kullancs elleni védő oltást tudom a lyme kórtól nem véd de érdekelne hogy van e már valaki aki beadatta gyerkőcének! 14 hós kislány anyukája!
2012. ápr. 27. 14:33
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó, ez nem túl jó tanács, mert a keresztfiam pl. az első kullancstól kapott agyvelőgyulladást - szerencséje volt, enyhe lefolyású volt a betegség, de így is nagyon megszenvedte - és a doki szerint mázli, mert ennél ezerszer lehetett volna rosszabb.

5 éves volt ekkor, és soha előtte nem volt benne egy sem.

2012. ápr. 27. 15:14
 12/14 anonim ***** válasza:

Én be fogom adatni, de még nem oltja be a doktornő, mert csak 1 éves. Pedig mi is sokat vagyunk a szabadban, nekünk is van nyaralónk a Balcsin, mégsem kaphatja meg előbb :-(

3-at kell beadatni egy éven belül, utána 3-5 évenként egy db emlékeztetőt. (FSME drágább, arra az van írva, hogy 3 év után kell az emlékeztető, ENCEPUR olcsóbb, arra az van írva, hogy 5 évente elég). Azért merem beadatni, mert én 1993-ban kaptam meg (rohadt drága volt, nehéz volt beszerezni, kevés ember volt akkor még oltva, mégis megkaptam), azóta már a sokadik emlékeztetőn vagyok túl, 28 éves vagyok, mellékhatás nincs! Én 3 évente kapom az ismétlőt, FSME-t kaptam, a lányom is azt fogja kapni, mert régebb óta van a piacon.

2012. ápr. 27. 15:43
 13/14 anonim ***** válasza:
Én is ezen gondolkodok pont, miután tegnap este volt egy kullancs a 2 éves kislányomban. Nem voltunk sehol, kint az udvaron játszott, kertes házunk van, az udvar gondozott. Nem akartunk hinni apával a szemünknek amikor megláttuk. Szerencsére időben észre vettük és apa gyors vitte a nagyihoz, h ő szedje ki, de mire odaértek a kullancs kiesett és benne volt a pelusban. Nagyon megilyedtünk. Szóval én valószínűleg beadatom neki. ha már valami ellen van oltás , akkor legalább az ellen védjük a gyerekeket.
2012. ápr. 27. 16:32
 14/14 anonim ***** válasza:
Az én 13,5 hónapos fiam szerdán kapta meg. Nem volt semmi mellékhatás. Mi is elég fertőzött területen lakunk, és viszonylag sokat járunk kirándulni is, így inkább beadattam. Egy barátnőm fia 5 évesen intenzív osztályon volt agyvelőgyulladás miatt, én ezt inkább elkerülném.
2012. ápr. 27. 21:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!