Anyukák érdemes beadatni a kullancs elleni óltást a gyermekeknek?
Kedves utolsó, ez nem túl jó tanács, mert a keresztfiam pl. az első kullancstól kapott agyvelőgyulladást - szerencséje volt, enyhe lefolyású volt a betegség, de így is nagyon megszenvedte - és a doki szerint mázli, mert ennél ezerszer lehetett volna rosszabb.
5 éves volt ekkor, és soha előtte nem volt benne egy sem.
Én be fogom adatni, de még nem oltja be a doktornő, mert csak 1 éves. Pedig mi is sokat vagyunk a szabadban, nekünk is van nyaralónk a Balcsin, mégsem kaphatja meg előbb :-(
3-at kell beadatni egy éven belül, utána 3-5 évenként egy db emlékeztetőt. (FSME drágább, arra az van írva, hogy 3 év után kell az emlékeztető, ENCEPUR olcsóbb, arra az van írva, hogy 5 évente elég). Azért merem beadatni, mert én 1993-ban kaptam meg (rohadt drága volt, nehéz volt beszerezni, kevés ember volt akkor még oltva, mégis megkaptam), azóta már a sokadik emlékeztetőn vagyok túl, 28 éves vagyok, mellékhatás nincs! Én 3 évente kapom az ismétlőt, FSME-t kaptam, a lányom is azt fogja kapni, mert régebb óta van a piacon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!