Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ilyen melegbe hogy öltöztessem...

Ilyen melegbe hogy öltöztessem kintre a 1,5 hónapos babámat?

Figyelt kérdés
2012. ápr. 27. 13:59
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Hát ezt én is kérdezem.5hetes babám van,és nem szeretném agyonöltöztetni!
2012. ápr. 27. 14:22
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Itt nálunk fújdogál a szél, így egy vékony sapi elfér.Egyébként nem kell nagyon melegen, a lényeg, hogy hosszú ujjú felső és hosszú nadrág legyen, mert azért már eléggé süt a nap, és védeni kell a kicsi bőrét.Az arcát vékonyan pedig gyermek napolajjal kend be.Egy vékony takaró a babakocsi és kész.

Nekem azt mondták, hogy az ilyen pici babára, csak 1 réteggel kell többet adni, mint amit magunkra veszünk, mert ugye ők fekszenek és nem mozognak mint mi.

2012. ápr. 27. 14:24
 3/12 anonim ***** válasza:
Szia nekem ugyan most 10 hós a lányom de ha 1.5 lenne akkor így öltöztetném: vékony kis sapi egy hosszú ujjú bady rá egy vékonyka kis pulcsi egy harisnya egy nagyon vékony kis naci és egy kiscpipő a lábára vinnék még magammal takarító ( vékony plédet) ha feltámad a szél vagy egy kicsit hűvösebb esetleg árnyékos helyen vagy ne fázzon meg
2012. ápr. 27. 14:26
 4/12 anonim ***** válasza:
62%
Utolsó válaszoló voltam egyébként tök bírom a kommentelőket csak olyan kérdésekhez írnak nagyrész választ ahol lehet kötekedni és a másikat szapulni.....tisztelet a kivételnek
2012. ápr. 27. 14:29
 5/12 anonim ***** válasza:

Nekem 8 hónaposom van, de mivel babakocsiban ücsörög, és alvásidőben vittem, ez volt rajta:

body, rá egy vékony hosszú ujjú felső, harisnya, kantáros farmer. Plédet így nem kellett tennem, a gatyó melegítette :)

Fejére raktam egy vékony pamut sapit, lengedezett nálunk is a szél.

De elég lenne már egy olyan kis nyári kalap vagy kendő is, csak nem gondoltam, hogy ennyire meleg van :)

1,5 hónaposnak azért mindenképp pamut sapit adnék a fejére még, nehogy megfújja a szél a fülét.

2012. ápr. 27. 14:46
 6/12 anonim ***** válasza:
Az én babám ma 2 hónapos,én igy öltöztettem ma,hosszú ujjú bady,vékony hosszú ujjú felső,vékony harisnya és vékony naci.Én egy vékony plédet szoktam magammal vinni vagy egy pulóvert ha sétálni megyünk,mert néha elbújik a napocska vagy föltámad a szél akkor beszoktam takarni.Ja,pamut sapink is volt mert fujdogál a szél.
2012. ápr. 27. 16:29
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha délelőtt,vagy este van,akkor az előttem szólók jót írtak! De dél táján,vagy kora délután,amikor már nagy meleg van,sok a cucc amit leírtak a mamák!Az egyik mama azt írja,hogy ha fekszik,nem mozog a baba,jobban fázik.Igen ám,de ez csak akkor érvényes,ha hideg az idő,mert ha pl.ruha nélkül kifekszünk a napra,mindenki tapasztalhatja,hogy cseppet sem fázunk,így van ezzel a pici baba is!Én azt mondom,inkább vigyél egy közepesen meleg takarót és öltöztesd lazábban,és a nagy hőségben a takarót le tudod róla venni,és nem is lesz agyonöltöztetve a gyermek (vékony hosszú nadrág,harisnya,felső hosszú nadrág!).Olvastam egy cikket,miszerint elég sok gyermek hal meg a túlöltöztetés által.
2012. ápr. 28. 09:59
 8/12 anonim ***** válasza:
Ja ,és ne kendd be az arcát olajjal,mert az olaj csiklandozhatja a bőrét,amit ő még nem tud megvakarni,ettől nyugtalan,sírós lehet a gyerek.
2012. ápr. 28. 10:04
 9/12 anonim válasza:
Öltöztetés és altatás. Gyereke válogatja,3 unokám 13, 10 és 1 éves. A 13 éves májusi baba volt. Én aktívan dolgozó nagymama, a szokott időnél előbb értem haza, unokám az udvarban szélcsendes helyen árnyékban de 2 takaró alatt aludt. Leszedtem a lányomról a keresztvizet, a babáról a takarót. Olyan visításba kezdett az unokám, akkor derült ki részemről, hogy Ő egy fázós baba és neki szüksége volt a két takaróra hőség ide vagy oda. A lányomtól bocsánatot kértem, az unokámat visszatakartam. A másik kettő is hasonló vérmérsékletű, meleg igényes. Azóta a réteges öltözködés híve vagyok + takaró. Igy lehet variálni az időjárás szeszélyeivel. A sapka, vagy kis kendő pedig véd a széltől és a naptól.
2012. ápr. 28. 23:38
 10/12 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, nem fogom most felsorolni, hogy szerintem mibe kéne öltöztetni a babádat!

Ehelyett azt jegyezném meg, hogy az én kislányom 20 hónapos, de tavasszal olyan szeszélyes az idő, hogy én bizony gyakran 3 (!) különböző vastagságú sapkát viszek magunkkal, mert nem lehet tudni, melyik kell. Egy vastagabbat, ha nagyon fúj a szél, egy vékony kötöttet, és egy farmerkalapot. És hasznát is vesszük. Hát kicsit sok a cucc, de a kocsi elbírja.

Velem is előfordul, hogy úgy érzem: alul- vagy túlöltöztettem. Véleményem szerint inkább túl szoktam öltöztetni, ahogy a többi anyuka is. Rengetegszer azt látom, hogy nagyon be vannak öltöztetve a babák. A réteges öltöztetés jó, de az a lényege, hogy lehet rajta könnyíteni, ha kell. A nadrág alá harisnyát már túlzásnak érzem. Akkor mit vesz fel télen? Jobb helyette a takaró - ahogyan előttem írták.

Amit végképp nem értek, és mindig megdöbbenéssel nézem: a pokróccal letakart babakocsik! Nem könnyű pelenkával a nap ellen, hanem vastag (általában kockás :-)) pokróccal van hermetikusan letakarva a szerencsétlen gyerek, de hogy minek?! És viharos szél, meg semmilyen szél nem fúj, csak az a lényeg, nehogy levegő érje a gyereket, vagy nem tudom mi.

2012. máj. 3. 13:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!