Ilyen melegbe hogy öltöztessem kintre a 1,5 hónapos babámat?
Itt nálunk fújdogál a szél, így egy vékony sapi elfér.Egyébként nem kell nagyon melegen, a lényeg, hogy hosszú ujjú felső és hosszú nadrág legyen, mert azért már eléggé süt a nap, és védeni kell a kicsi bőrét.Az arcát vékonyan pedig gyermek napolajjal kend be.Egy vékony takaró a babakocsi és kész.
Nekem azt mondták, hogy az ilyen pici babára, csak 1 réteggel kell többet adni, mint amit magunkra veszünk, mert ugye ők fekszenek és nem mozognak mint mi.
Nekem 8 hónaposom van, de mivel babakocsiban ücsörög, és alvásidőben vittem, ez volt rajta:
body, rá egy vékony hosszú ujjú felső, harisnya, kantáros farmer. Plédet így nem kellett tennem, a gatyó melegítette :)
Fejére raktam egy vékony pamut sapit, lengedezett nálunk is a szél.
De elég lenne már egy olyan kis nyári kalap vagy kendő is, csak nem gondoltam, hogy ennyire meleg van :)
1,5 hónaposnak azért mindenképp pamut sapit adnék a fejére még, nehogy megfújja a szél a fülét.
Ne haragudj, nem fogom most felsorolni, hogy szerintem mibe kéne öltöztetni a babádat!
Ehelyett azt jegyezném meg, hogy az én kislányom 20 hónapos, de tavasszal olyan szeszélyes az idő, hogy én bizony gyakran 3 (!) különböző vastagságú sapkát viszek magunkkal, mert nem lehet tudni, melyik kell. Egy vastagabbat, ha nagyon fúj a szél, egy vékony kötöttet, és egy farmerkalapot. És hasznát is vesszük. Hát kicsit sok a cucc, de a kocsi elbírja.
Velem is előfordul, hogy úgy érzem: alul- vagy túlöltöztettem. Véleményem szerint inkább túl szoktam öltöztetni, ahogy a többi anyuka is. Rengetegszer azt látom, hogy nagyon be vannak öltöztetve a babák. A réteges öltöztetés jó, de az a lényege, hogy lehet rajta könnyíteni, ha kell. A nadrág alá harisnyát már túlzásnak érzem. Akkor mit vesz fel télen? Jobb helyette a takaró - ahogyan előttem írták.
Amit végképp nem értek, és mindig megdöbbenéssel nézem: a pokróccal letakart babakocsik! Nem könnyű pelenkával a nap ellen, hanem vastag (általában kockás :-)) pokróccal van hermetikusan letakarva a szerencsétlen gyerek, de hogy minek?! És viharos szél, meg semmilyen szél nem fúj, csak az a lényeg, nehogy levegő érje a gyereket, vagy nem tudom mi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!