Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kicsi babám 3 és fél hónapos!...

Kicsi babám 3 és fél hónapos! Elkezdte próbálgatni a hangját 2 és fél hósan, "beszélgetett". Kb.2-3hétig csinálta, azóta viszont semmi! Aggódom, hogy miért nem "dumálgat"?! Nektek mennyit hallatja a hangját ennyi idősen?

Figyelt kérdés
2012. ápr. 26. 20:58
 1/6 anonim ***** válasza:
Nekem is ebben a korban hagyta abba a gügyögést. Viszont hamarosan megfordult hátáról a hasára, így szerintem arra készülődött.
2012. ápr. 26. 21:01
 2/6 anonim ***** válasza:
A lányom szinte semmit nem gügyögött. Tényleg semmit. Aztán 13-14 hósan egyre több szót mondott nagyon szépen, 20 hósan meg 2-3 szavas mondatokban beszélt szépen, érthetően, soha nem volt pösze és minden betűje megvolt, még az "r" is.
2012. ápr. 26. 21:03
 3/6 anonim ***** válasza:

Szia! Az én lányom szintén ezt csinálta, gagyogott (ismételgetett hangokat, szótagokat), aztán hetekre abbahagyta. Majd rájött valami újabb hangra és azt kezdte el mondogatni 1-2 hétig. Utána újabb szünet, stb...

Ha azt látod, hogy figyel a hangokra, zörejekre összerezdül, hang irányába fordul, magyarul a hallásával nincs feltűnő probléma, akkor nem kell aggódnod.

2012. ápr. 26. 21:07
 4/6 anonim ***** válasza:

Én megfigyeltem, hogy nálunk időszakok vannak a "beszédében". Néha eltelik 1-1,5 hónap, amikor nincs "új" a beszédében, még gagyorászni is "elfelejt", máskor meg "be nem áll a szája". Viszont amikor nincs beszélős időszak, mással van elfoglalva, ami a mozgásával függ össze. Pl.elkezd forgolódni.

Szerintem, ezen ne aggódj, majd újra elkezd "dumálni", most biztos valami mással van elfoglalva:)

2012. ápr. 26. 21:09
 5/6 A kérdező kommentje:
Van hogy figyel a hangra, de van hogy nem. Van hogy kisebb zajra is megrezzen, de van hogy egy dobpergés se keltené fel. Egyáltalán nem tudok kiigazodni rajta. Most a kezét kezdte el nézegetni, meg gyűrkészni a játékait.
2012. ápr. 26. 21:15
 6/6 anonim ***** válasza:

Nekem is abbahagyta egy kis időre, aztán 1-2 hónap is eltelt, mire beindult megint a hangja :)

Amúgy ugyanígy, ahogy írod, egyszer odafigyel, egyszer nem...én azt szoktam mondani "Nem az, hogy nem hallja, csak épp lesz*rja" :)

Főleg amikor épp "elfoglalt":)

2012. ápr. 26. 21:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!