Kicsi babám 3 és fél hónapos! Elkezdte próbálgatni a hangját 2 és fél hósan, "beszélgetett". Kb.2-3hétig csinálta, azóta viszont semmi! Aggódom, hogy miért nem "dumálgat"?! Nektek mennyit hallatja a hangját ennyi idősen?
Szia! Az én lányom szintén ezt csinálta, gagyogott (ismételgetett hangokat, szótagokat), aztán hetekre abbahagyta. Majd rájött valami újabb hangra és azt kezdte el mondogatni 1-2 hétig. Utána újabb szünet, stb...
Ha azt látod, hogy figyel a hangokra, zörejekre összerezdül, hang irányába fordul, magyarul a hallásával nincs feltűnő probléma, akkor nem kell aggódnod.
Én megfigyeltem, hogy nálunk időszakok vannak a "beszédében". Néha eltelik 1-1,5 hónap, amikor nincs "új" a beszédében, még gagyorászni is "elfelejt", máskor meg "be nem áll a szája". Viszont amikor nincs beszélős időszak, mással van elfoglalva, ami a mozgásával függ össze. Pl.elkezd forgolódni.
Szerintem, ezen ne aggódj, majd újra elkezd "dumálni", most biztos valami mással van elfoglalva:)
Nekem is abbahagyta egy kis időre, aztán 1-2 hónap is eltelt, mire beindult megint a hangja :)
Amúgy ugyanígy, ahogy írod, egyszer odafigyel, egyszer nem...én azt szoktam mondani "Nem az, hogy nem hallja, csak épp lesz*rja" :)
Főleg amikor épp "elfoglalt":)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!