Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Most akkor van 5 hónapos...

Most akkor van 5 hónapos korban oltás, vagy nem?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az a helyzet, hogy a kisfiammal voltunk a dokinál tápszert felíratni, és az asszisztensnő mondta, hogy lassan jelentkezzünk be 5 hónapos oltásra. (Nem tudtam, hogy ekkor is kell) Másnap felhívtam az orvost és azt mondta, hogy 5 hónapos korban nincs oltás, nem kell mennünk.

Itt viszont annyian írjátok, hogy 5 hónaposan is volt oltás. Eléggé aggódom, hogy lemaradtunk róla. Kisfiam egy hét múlva lesz 6 hónapos, amúgy is kell vizsgálatra menni, ha akkor kapja meg nem késő?

Bocsánat, ha zavarosan írtam le, de most én is összezavarodtam. Köszi előre is a segítséget!

2012. ápr. 26. 09:52
 1/9 anonim ***** válasza:
választott oltás lehet, kötelező oltás nincs 5 hó korban. a választottakat viszont bármikor beadathatod.
2012. ápr. 26. 10:00
 2/9 anonim ***** válasza:
Most megnéztem direkt, és igen van 5 hónapos oltás!!!Nekünk Prevenar matrica van beragasztva!Sürgősen jelentkezz be, és told le a dokidat.Nekünk fél évesen csak státusz vizsgálat volt!
2012. ápr. 26. 10:01
 3/9 A kérdező kommentje:

Köszi!

A prevenar nekünk is meg van, de azt már 2 hónapos korában beadták.

2012. ápr. 26. 10:04
 4/9 anonim ***** válasza:
Szia, mi prevenar oltást 2 és 4 hónaposan kaptuk, most vagyunk 5 hónaposak és most is megyünk. Most a meningococcus elleni oltást kapjuk, ami választható volt és fizetni kellett érte. Ennek az első adagját 3 hónaposan kaptuk. Ha ezt ti is kaptatok akkor most kell a második oltás belőle, ha nem kérted akkor most nincs oltás amire menned kéne. 6 hónaposan is csak státuszvizsgálat van. Következő oltás majd csak 15 hónaposan lesz.
2012. ápr. 26. 10:14
 5/9 anonim ***** válasza:
Prevenárt mi is 3szor kaptunk!Meg nekünk 1 évesen volt agyhártyagyulladás elleni (ez volt az egyetlen ami fizetős volt), és most voltunk túl 1 hete a 15hós oltáson.Én nem értem..Én azt hittem, hogy az 5hós Prevenár az kötelező..nekünk 1 szóval se mondták, hogy nem az!
2012. ápr. 26. 10:23
 6/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Nincs 5 hónapos kötelező oltás.

A fiam is megkapta mindhárom prevenart. Elsőt a 2 hónapos oltással, másodikat a 4 hónapos oltással, harmadikat pedig a 15 hónapos oltással.

Nálunk így működik.

5 hónaposan nem kapott a fiam oltást.

2012. ápr. 26. 11:11
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, most megnyugodtam. :) Azért majd, ha megyünk, rákérdezek.
2012. ápr. 26. 11:18
 8/9 anonim ***** válasza:
Azért érdekes, hogy az asszisztens ilyeneket mond!!!Nem is értem.Na mindegy...
2012. ápr. 26. 11:57
 9/9 anonim ***** válasza:
A pervenart 2 ill 4 hónapos korában kapta meg a lányom. Ez nem kötelező, hanem kérhető és ingyenes. Az agyhártyagyulladás ellenit majd egy éves kora után kapja meg a lányom. Szóval kötelező védőoltás nincs 5 hónaposan, hacsak valamelyik oltást nem kapta meg időben a baba, mert beteg volt.
2012. ápr. 26. 14:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!