15 hónapos babámmal most jöttünk haza külföldről ahol nem mondták hogy kell a babának d-vitamint adni, és kérdezte a védő nő hogy miért nem kapott a babám D-vitamint. Most akkor baja lesz a babám mert ő nem kapott?
minden országba meg van adva mi kötelező mi nem .
Lehet ott ahool éltetek amit kapott esetleg tápszert több d vitamin volt benne illetve más fajta kajákat etettetek.
Minden országba va n egy kötelező lista amit kell adni a gyermeknek.
ne hinném hogy gond lezs kaptok d vitamin itt akkor szedje agyermeke lehet hogy naponta 2 cseppet kell szednie
Gondolom olyan országból jöttetek ahol sok napfény van.
Mi németországban élünk, itt a gyerek 1 éves koráig adják, majd ha téli baba még tavaszig lehet adni, de nem kötelezö.
A D-vitamint a napból nyerjük, és ezért olyan országokban mint anglia, vagy európa sok országa kevés a napsütés ott adnak a gyerekenek hogy az ugynevezett angolkór ki ne alakuljon.
ùgy tudom vannak országok ahol 3 éves korig adnak pl svájc, finnország, ahol még kevesebb a napos órák száma.
De szerintem olaszoknál, spanyoloknál nem is adnak, mert elég a napos órák száma.
szóval ne aggodj, ha nema dtak akkor azért mert megfelelö napsugárzás van.
Én is külföldön élek, itt sem kell adni, bár megkérdezték, mennyi tápszert iszik. Ja, és télen azt mondta a védőnő, szokták javasolni, de amúgy semmi baja nem lesz.
(Nem napos országban élek.:) )
Szerintem is valamilyen formában kapta, ugyanis nem igaz, hogy mi sem kaptunk, mégis itt vagyunk! Csak régen nem Vigantol, hanem csukamájolaj formájában kapták a gyerekek. Anya 57 éves, de emlékszik rá, mennyire utálta.
Linkelek egyet, itt írnak róla:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!