20 hónapos kislányom még cumisüvegből issza a tejet, szerintetek hogyan szoktassam le róla?
Kislányom 18 hónapos, és épp az elmúlt héten próbáltam meg pohárból adni neki este a tejet (ő már csak ekkor issza), és konkrétan nem történt semmi "félelmetes", csak megfogta a poharat és megitta abból a tejet. :)
Azt hittem szenvedni fogunk, nem fog neki tetszeni, de szerintem ezt én paráztam túl. :)
Ha gondolod, akkor megpróbálhatsz váltani, ha meg nem tetszik neki most még, akkor úgyis idővel le fog róla szokni.
Ja, ha azon aggódsz, hogy keveset iszik belőle, akkor szerintem ezt a félelmedet tedd félre. Lányom 10 hónapos kora óta kb. 100, max. 200 ml-t hajlandó csak meginni tejből/tápszerből.
De hát vénásan nem adhatom be neki, ha nem kéri. Mégis szépen és egészségesen fejlődik, doki is azt mondta, hogy ő csak anyukák között szokta hallani, hogy fontos a fél liter tejalapú táplálék, miközben ő azt mondja, hogy a gyerkőcök másképp fejlődnek, más igényeik vannak, és a tej csak egy a sok-sok étel közül, ha kimarad nem gond. A fehérje valóban fontos, de az több dologgal pótolható (hússal, tojással stb.).
Nálunk amúgy a csőrös pohár nem jött be, inkább a pohár volt jó megoldás. De majd kitapasztalod nálatok mi válik be.
Én hagynám. Így esik jól neki, nincs ebben semmi. Nem olyan nagy még, csak 20 hónapos.
A 400 ml-nem pedig meg kell lennie. Ha így van meg, hát így van meg. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!