Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Extrém? Husis a kisbabám,...

Extrém? Husis a kisbabám, vagy egy kicsit túl husis?

Figyelt kérdés
2 hónapos kisfiam 4300 grammal és 53 centivel született. Már akkor is jó kis husi volt, de most 2 hónapos, és 7,1 kiló! Nem gondolom, hogy baj lenne, de azért jó lenne tudni, hogy más is volt már így. Anyatejes baba, egy evésre 200 gramm körül eszik, naponta 6-7-szer, ahogy kijön. Szerintetek ez még a normális határokon belül van...? :)
2012. ápr. 23. 08:23
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Persze! Minden baba más! Nem lehet őket anyatejjel túletetni. Fogyóztatni szintén nem lehet! Ő ilyen. Ne félj, egyszercsak megáll majd a gyarapodásban, akkor meg azon fogsz izgulni, hogy nem gyarapodik, sőt esetleg fogy is. De az is teljesen normális lesz! Valószínűleg 1 évesen teljesen normál súlyban lesz!
2012. ápr. 23. 08:27
 2/13 anonim ***** válasza:

átlag súllyal született babáknál

a felsö határ 6 kiló az átlag pedig 5 kiló 2 hósan.

na de azért nem volt aprócska a kislegény. ha az orvosod jó akkor kérdezz rá, de mivel elég nagy baba volt, nem aggódnék.

DE amire oda kell figyelned, ha ez a folyamat nem vesz lejebb akkor a hozzá táplálásnál nagyon angyon ovatosnak kell lenned, mert könnyen lehet 13 kilós 1 évesed ami nem normális. akármilyen gyorsan is fejlödik az elsö 6 hónapban, 1 éves korukra a legnagyobb és legkisebb baba is kb egyszintre megy. (ez 8-11kg)

most még anyatejes, gondolom se cukros vizet, se cukors teát vagy más hasonló dolgot nem adsz neki, így nem tudsz mit tenni. az étkezése szerintem tök normális, kb 6 hós korától vissza fog venni.

2012. ápr. 23. 08:30
 3/13 anonim ***** válasza:

Szia!

Az én babám is ekkora volt 2 hónaposan, 4 hónaposan 8,6 kiló. És akkor mi van? Majd lemozogja. Nem az első gyerek, a nagyobbik is ekkora volt, és most olyan, mint egy ropi.

Ne aggódj, ők ekkorák és kész,abszolút normális.

2012. ápr. 23. 08:50
 4/13 anonim ***** válasza:
A második válaszoló akkora hülyeségeket írt, az ilyenektől falra mászom. Ha több lesz,mint 11 kiló, ne adj neki 2 hétig enni....kb...
2012. ápr. 23. 08:52
 5/13 anonim ***** válasza:

Anyatejes babát nem lehet túletetni!

Majd el fogja nőni szépen, 2-3 éves korára nem lesz semmivel több az átlagnál valószínűleg. Nem kell aggódni.

2012. ápr. 23. 08:54
 6/13 A kérdező kommentje:

Köszi szépen a válaszokat, ezek szerint semmi gond nincs vele. :) Első baba, és a környezetünkben csak szó szerint kicsi babák voltak eddig. Van a családban olyan, aki közel 1 évesen volt ennyi kiló. :) Egyébként persze, semmi mást nem kap anyatejen kívül.

Köszi mégegyszer!

2012. ápr. 23. 09:19
 7/13 anonim ***** válasza:
A második tényleg butaságot ír. Az én egy évesem 12kiló és az egyik gasztroenterológia főorvosa szerint teljesen rendben van a súlya. Nagy gyerek, de normális! Anyatejes babád nem fog elhízni, ne aggódj!
2012. ápr. 23. 09:49
 8/13 anonim ***** válasza:
Szerintem a súllyával nincs semmi baj, de azon megdöbbentem hogy képes megenni 6-7x200ml-t, azért ez nem semmi, jó étvágya van. Amúgy lehet hogy pár hónap múlva meg majd azon aggódsz, hogy miért nem eszik. Mi így voltunk, mert amikor jött a fiam 3-4. foga, nem akart enni szinte semmit.
2012. ápr. 23. 11:06
 9/13 anonim ***** válasza:

Kedves második!Remélem nem terjeszted sehol ezt az ostobaságod,mert ez az!Az én lányom 1 éves 13 kg,senkinek semmi baja a súlyával,neki se.Miért lenne ez baj????

Ja és egyáltalán nem nagy evő,azt hozzáteszem,de amúgy sem éheztettem volna.

2012. ápr. 23. 11:09
 10/13 anonim ***** válasza:
0%

Hát sajnálom hogy egy 1 éves gyerek 13 kilós. Szerencsétlennek 2 kilót kell plusszban cipelnie, ezt a szívnek tüdönek is el kell bírnia, mikor a szív és tüdö nem erre van kiképezve.

Adj 2 kiló lisztet egy 1 éves kezébe és sétáltasd körbe párszor a szobába. ja hogy nem bírja el, vagy ha még is pár pec után elfárad benne.

ja enni adni kell csak az nem mindegy mit kap a gyerek. nem csak a tüdö, szív van nagy és közeli gondnak kitéve, hanem a korai cukorbetegségnek is.

2012. ápr. 23. 13:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!